Margarida Orfila Tudurí

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Margarida Orfila i Tudurí)
Infotaula de personaMargarida Orfila Tudurí
Biografia
Naixement10 setembre 1889 Modifica el valor a Wikidata
Maó (Menorca) Modifica el valor a Wikidata
Mort29 abril 1970 Modifica el valor a Wikidata (80 anys)
SepulturaCementiri de les Corts (Dep. Central, nínxol 3.069)[1] 
Activitat
Ocupaciópianista, compositora Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeFrederic Alfonso i Ferrer Modifica el valor a Wikidata
FillsMargarida Alfonso i Orfila, Frederic Alfonso i Orfila, Joan Alfonso i Orfila Modifica el valor a Wikidata
Premis

Margarida Orfila Tudurí (Maó, Menorca, 10 de setembre del 1889 - Barcelona, 29 d'abril del 1970) va ser compositora, pianista i professora de música.[2]

De ben jove, la seva família es traslladà a viure a Barcelona. Estudià a l'Escola Municipal de Música de Barcelona amb Antoni Nicolau, Joan Lamote de Grignon i Lluís Millet (teoria) i Eusebi Daniel i Carles Pellicer (piano). Obtingué el 1904 el premi a les oposicions de l'últim curs de solfeig i el 1909 esdevingué la primera dona que acabà els estudis de contrapunt i fuga de l'Escola amb la qualificació de "Sobresaliente". Perfeccionà la formació amb el mestre Enric Granados, i exercí com a pianista fins al 1913, any en què es casà amb un company professor, Frederic Alfonso i Ferrer. El 1907 havia ingressat a l'Escola com a professora auxiliar de solfeig i teoria, i hi exercí més de cinquanta anys com a professora titular; la seva germana Carme, excel·lent violinista, també hi ensenyà.

Amb el seu marit Frederic Alfonso i Ferrer, professor i director de l'Escola Municipal de Música de Barcelona, tingué cinc fills: Frederic, advocat i poeta; Margarida, pianista, compositora i professora de música; Joan, violinista i compositor; Francisco, violoncel·lista; i Carme, cantant casada amb el mestre Josep Poch i Garriga.

Obres[modifica]

Referències[modifica]

  • Tom X, pàg. 105 de la Història de la Música Catalana, Valenciana i Balear Gabriel Julià Seguí. Edicions 62