Margarida de Borbó i Borbó

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Margarida de Borbó el 2009

Margarida de Borbó, infanta d'Espanya (Roma, 1939). Infanta d'Espanya amb tractament d'altesa reial és la germana del rei Joan Carles I d'Espanya.

Nascuda durant l'exili de la família reial espanyola a Roma essent filla dels comtes de Barcelona, l'infant Joan de Borbó i de la princesa Maria de la Mercè de Borbó-Dues Sicílies. La princesa era néta del rei Alfons XIII d'Espanya i de la princesa Victòria Eugènia de Battenberg per via paterna, mentre que per via materna és néta de l'infant Carles de Borbó-Dues Sicílies i de la princesa Lluïsa d'Orleans.

L'any 1972 es casà amb el doctor Carlos Zurita a Estoril. El matrimoni tingué dos fills:

  • Sa Excel·lència Alfonso Zurita de Borbón, nascut a Madrid el 1974.
  • Sa Excel·lència Maria Zurita de Borbón, nascuda a Madrid el 1975.

Arran del seu casament morganàtic renuncià als seus drets sobre el tron d'Espanya. La renúncia preconstitucional no fou ratificada per les Corts constitucionals i per tant ha quedat sense validesa legal. Se li atrogà el títol de Duquessa de Sòria i obtingué el de Duquessa d'Hernani a través de nombrosos plets amb altres membres de la Casa de Borbó que reclamaven l'històric títol. Únicament el ducat d'Hernani podrà esser transmès als descendents de la infanta, ja que el ducat de Sòria és un títol vitalici i no hereditari de la infanta.

Presideix nombroses fundacions com la delegació madrilenya de l'UNICEF i de la Fundació Espanyola del Cor. La Infanta pateix una minusvalidesa ocular que li impedeix veure-hi des del seu naixement.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Margarida de Borbó i Borbó Modifica l'enllaç a Wikidata