Microfong

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de nom vulgarMicrofong
Nom vulgar sense valor taxonòmic
Modifica dades a Wikidata

Els microfongs, en llatí i anglès:microfungi , són fongs, eucariotes com les floridures, míldius i els uredinals, que mostren creixement per un tub en la punta i tenen parts cel·lulars compostes del polímer quitina. Formen un grup artificial i parafilètic i es distingeixen només dels macrofongs per l'absència dún gran cos fructífer multicel·lular.

Els microfongs es troben per tot arreu en ambients terrestres i d'aigües dolces i marines. ceixen sobre les plantes, en el sòl, l'aigua, insectes, el rumen dels bovins, el cabell i la pell.

Moltes espècies de microfongs són benignes i milers d'espècies de microfongs es troben en els líquens o en simbioso amb les algues. Altres microfongs, coms els dels gèneres Penicillium, Aspergillus i Neurospora, van ser descoberts com floridures que espatllaven les fruites o el pa.

Microfongs perjudicials[modifica]

El peu d'atleta el produeix un microfong del gènere Trichophyton. Botrytis cinerea pot espatllar diversos conreus incloent el raïm però també provoca la "podridura noble", que produeix raïms adequats per a vins especials com el Sauternes.

Els tipus d'infecció epidèrmica de la pell són:

Referències[modifica]