Midot

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Midot (Talmud))
Infotaula de llibreMidot
Tipustext sagrat Modifica el valor a Wikidata
Sèrie
Part deKodaixim Modifica el valor a Wikidata
Maqueta del Segon Temple de Jerusalem.

El tractat de Midot (en hebreu: מסכת מידות) (trasliterat: Masechet Midot) és el desè tractat de l'ordre de Kodaixim, de la Mixnà, i del Talmud babilònic. El tractat està dividit en cinc capítols, no té Guemarà, ni al Talmud de Jerusalem, ni al Talmud de Babilònia. Aquest tractat descriu les dimensions i la disposició del Mont del Temple situat a la ciutat de Jerusalem, la posició dels edificis que formaven part del Segon Temple, les diverses portes, l'altar del sacrifici, i els indrets a on estaven ubicats els sacerdots cohanim, i els levites, a l'interior del Temple de Jerusalem.[1][2][3]

Referències[modifica]

  1. Simon, Maurice. «Middoth: Translated into English with Notes». A: The Babylonian Talmud. Kodashim vol. 2. Londres: The Soncino Press, 1948, p. ix-x. 
  2. Ehrman, Arnost Zvi. «Middot». A: Encyclopedia Judaica. 11. 1st. Jerusalem, Israel: Keter Publishing House Ltd., 1978. 
  3. Goldwurm, Hersh. «Tractate Zevahim». A: The Mishnah, Seder Kodashim Vol. I(a). 1st. Brooklyn, N.Y.: Mesorah Publications, 2001, p. 26-29. ISBN 0-89906-301-2.