Museu d'Art Chrysler

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Museu Chrysler)
Infotaula d'organitzacióMuseu d'Art Chrysler
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusmuseu d'art Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaassociació 501(c)(3) Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1933
Activitat
Visitants anuals150.000 Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Indicador econòmic
Ingressos totals12.214.605 $ (2017) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webchrysler.org Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): ChryslerMuseum Modifica el valor a Wikidata

El Museu d'Art Chrysler és un museu de belles arts situat a Norfolk, Virgínia, als Estats Units.[1]

Va ser creat el 1933 com el Museu d'Arts i Ciències de Norfolk. L'any 1971, Walter P. Chrysler Jr., la dona del qual era de Norfolk, va donar la major part de la seva extensa col·lecció d'art al museu, la qual cosa el va convertir en un dels més grans del sud-est dels Estats Units.

Col·leccions[modifica]

El museu conserva més de 30.000 objectes, que cobreixen un període de 5.000 anys d'història. Destaquen especialment les col·leccions de pintura i escultura europea, des de l'edat mitjana fins a l'actualitat.

En pintura i escultura, el museu compta amb obres de Tintoretto, Giambattista Pittoni (Memorial to James, primer comte de Stanhope), Veronese,[2] Peter Paul Rubens, Diego Velázquez, Salvator Rosa, Gian Lorenzo Bernini, Laurent de La Hyre, Jean- François de Troy, John Singleton Copley, Thomas Cole, Eugène Delacroix, Édouard Manet, Paul Cézanne, Gustave Doré, Albert Bierstadt, Auguste Rodin, Mary Cassatt, Paul Gauguin, Georges Rouault, Henri Matisse,[3] Georges Braque, Edward Hopper, Jackson Pollock, Andy Warhol, Richard Diebenkorn i Franz Kline.

El museu també conté una important col·lecció de vitralls de Tiffany i un important conjunt de fotografies. Les arts d'Àfrica, Àsia i Amèrica també estan ben representades a les col·leccions.

Referències[modifica]

  1. «Museum Expansion and Renovation — Chrysler Museum of Art», 15-01-2013. Arxivat de l'original el 2013-01-15. [Consulta: 15 febrer 2022].
  2. «The Virgin and Child with Angels Appearing to Saints Anthony Abbot and Paul, the Hermit» (en anglès). [Consulta: 15 febrer 2022].
  3. «Collection Conversations» (en anglès). [Consulta: 15 febrer 2022].