National Gallery of Victoria

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióNational Gallery of Victoria
Dades
Nom curtNGV Modifica el valor a Wikidata
Tipusmuseu d'art
productora
museu nacional
editorial Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1861
Activitat
Visitants anuals1.941.921 (2013)
MovimentBrutalisme Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu 
Format per
Part deMelbourne Arts Precinct (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Altres
Número de telèfon+61 3 8620 2222 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webhttp://www.ngv.vic.gov.au
IMDB: co0242058 Facebook: ngvmelbourne Twitter (X): ngvmelbourne Instagram: ngvmelbourne LinkedIn: ngv-national-gallery-of-victoria Youtube: UC1CwgNvYJTcZSBFrYbnKRMw Youtube: NGVMelbournevideo Pinterest: ngvmelbourne Modifica el valor a Wikidata

La National Gallery of Victoria és un museu i galeria d'art de Melbourne, Austràlia. Fundada el 1861, és la galeria d'art més antiga i la més gran oberta al públic a Austràlia.[1] La galeria principal està situada a Saint Kilda, un barri de Melbourne, amb una sucursal a la Plaça de la Federació, també a Melbourne.

Quan la galeria va començar a funcionar, Victoria era una colònia independent de tan sols deu anys, però en el camí de la febre de l'or, la colònia es va convertir ràpidament en la part més rica d'Austràlia. Amb les generoses donacions dels ciutadans rics, destacant principalment l'industrial Alfred Felton, es va fer possible que la National Gallery comprés una gran col·lecció d'obres de tot el món de mestres antics i contemporanis.

Obres destacades[modifica]

La galeria té prop de 63.000 obres d'art, entre les quals són dignes d'esment: Verge amb el Nen de Giovanni Toscani, Sagrada Família de Perino del Vaga, Retrat de Lluís XIII de França de Rubens, La confessió del Giaour (infidel) de Delacroix, Ulisses i les sirenes de John William Waterhouse o Dona nua llegint de Robert Delaunay.

També hi ha exemples de Claudio de Lorena, Mattia Preti, Johann Zoffany, Thomas Gainsborough, Gustave Vaig daurar, Alfred Sisley, Claude Monet, Giambattista Pittoni, Cézanne, David Hockney

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: National Gallery of Victoria