Orrorin tugenensis

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuOrrorin tugenensis Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Enregistrament

Falange distal del polze Modifica el valor a Wikidata
Període
Estat de conservació
Fòssil
Taxonomia
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdrePrimates
FamíliaHominidae
GènereOrrorin
EspècieOrrorin tugenensis Modifica el valor a Wikidata
Senut et al., 2001
Tipus taxonòmicBAR 1000’00 Modifica el valor a Wikidata
Nomenclatura
EpònimTugen Hills Modifica el valor a Wikidata

Orrorin tugenensis és un homínid extint, actualment és l'única espècie dins del gènere Orrorin. És conegut també com a «humà del mil·lenni».

Després de Sahelanthropus tchadensis és considerat com el segon homínid més antic que sigui un possible antescessor del gènere humà.

Té una antiguitat d'entre 6,1 i 5,8 milions d'anys i les seves restes fòssils (pertanyents a cinc individus) foren trobades l'any 2000 a Tugen (Kenya).

Pel fèmur trobat sembla que era bípede i la seva dentadura suggereix que era principalment vegetarià arribant a l'estatura d'un ximpanzé.

Si Orrorin realment fos un antecessor directe de la humanitat (cosa sobre la qual hi ha molta controvèrsia científica) els australopitecs com Australopithecus afarensis ("Lucy") haurien de ser considerats només com a branca lateral en l'evolució cap a l'espècie humana.[1]

Referències[modifica]

  1. Reynolds, Sally C; Gallagher, Andrew. African Genesis: Perspectives on Hominin Evolution. Cambridge University Press, 2012-03-29. ISBN 9781107019959. 

Bibliografia[modifica]

  • B. Senut, M. Pickford, D. Gommery, P. Mein, K. Cheboi, and Y. Coppens, "First hominid from the Miocene (Lukeino Formation, Kenya)". Comptes Rendus de l'Académie de Sciences, vol. 332, p. 137-144, 2001.
  • «Orrorin Tugenensis».

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Orrorin tugenensis