PCLinuxOS

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
PCLinuxOS
Modifica el valor a Wikidata
Modifica el valor a Wikidata
Tipusdistribució GNU/Linux Modifica el valor a Wikidata
Basat enMandriva Linux Modifica el valor a Wikidata
Versió estable
2016.03 (març 2016) Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
Plataformax86 Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc webpclinuxos.com (anglès) Modifica el valor a Wikidata
Id. DistroWatchpclinuxos Modifica el valor a Wikidata

Twitter: iluvpclinuxos Modifica el valor a Wikidata

PCLinuxOS, sovint abreujat PCLinuxOS és una distribució GNU / Linux, amb KDE com la seva interfície d'usuari per defecte. És un programari lliure sobre tot el sistema operatiu per a ordinadors personals destinats a la facilitat d'ús.

Història[modifica]

El precursor de PCLinuxOS era un conjunt de paquets RPM creat per millorar les successives versions de Linux Mandrake (ara Mandriva Linux). Aquests paquets van ser creats per Bill Reynolds, més conegut com a empaquetador Texstar. Entre 2000 i 2003, va mantenir la seva Texstar font de paquets RPM en paral·lel amb el lloc PCLinuxOnline. En una entrevista, Reynolds va dir que va començar a PCLinuxOS "per donar sortida a [el seu desig] bogeria paquet de codi font sense haver de lidiar amb els egos, l'arrogància i la política."

L'octubre de 2003, Texstar creat una forquilla de Mandrake Linux 9.2. Treballant en estreta col·laboració amb el Projecte Live CD, Texstar ha desenvolupat des de llavors aquesta forquilla de forma independent en una distribució en tota regla. Els llançaments inicials van ser successivament numerats com "preestrenes": p5, P7, P8 fins p81a, després P9, p91, P92, p93 i.

Versions[modifica]

La majoria de totes les aclariments [edita] Notes importants han estat acompanyades de noves pantalles d'arrencada i entrada, juntament amb alguns canvis en conjunts d'icones, i sons d'accés.

PCLinuxOS 2007[modifica]

Amb l'adveniment de PCLinuxOS 2007, PCLinuxOS va ser sobrepassada en Mandriva Linux 2007. Això implicava un canvi a un codi més modern, que requereix una instal·lació completa a aquesta versió. La nova versió apareix un nou aspecte, i construït en els efectes 3D. Un nou logotip va ser dissenyat també per a la nova versió, i es va incorporar a la pantalla d'arrencada. Una pantalla d'entrada nova va ser dissenyada, titulat "Dark". El final / PCLinuxOS oficial va ser llançada la versió 2007 el 2007.05.21.

PCLinuxOS 2009[modifica]

L'última versió dels principals Live CD, PCLinuxOS 2009.2, va ser llançat el 30 de juny 2009. Les millores inclouen correccions d'errors, nous fons, sons, pantalla d'inici, i menor temps de posada en marxa. Serà l'últim concert PCLinuxOS CD a vaixell amb un entorn d'escriptori KDE 3, i l'últim dels PCLinuxOS 2007 compatible amb versions anteriors sèries

PCLinuxOS 2010[modifica]

La versió 2010 del CD Live "va ser llançat el 19 d'abril de 2010 [4]. Inclou el nou KDE 4.4.2 SC, un nou tema gràfic i una nova versió del kernel de Linux (Kernel 2.6.32.11). És també la primera PCLinuxOS Live CD per incloure el suport d'arxius ext4 sistema. Aquesta versió requereix una instal·lació completa del sistema operatiu.

Versió 2010.1 va ser llançat el 05 de maig 2010. Els canvis des de la versió anterior: el nucli s'ha actualitzat a la versió 2.6.32.12-SFB. KDE SC Desktop s'ha actualitzat a la versió 4.4.3. S'ha afegit suport per a les targetes WiFi de Realtek RTL8191SE/RTL8192SE i webcams Microdia. Vim consola editor de text i udftools ha afegit. ejecció cdrom fix quan s'utilitza la característica Copiar en Ram. Fix descarregar kde nou giny. Actualitzat Nvidia (195.36.24) i Ati fglrx (8.723) dels conductors. Actualitzat totes les sol·licituds de suport i les biblioteques des del repositori de programari que inclouen actualitzacions de seguretat i correccions d'errors.

Resum[modifica]

PCLinuxOS es distribueix com un Live CD, que també es pot instal·lar una unitat de disc dur local o unitat flash USB. Versió 2009.1 proporciona un instal lador d'USB per crear un USB Live, on es pot de configuració de l'usuari i les dades personals guardats si ho desitja. Un Live USB de versions anteriors de PCLinuxOS es poden crear manualment o amb UNetbootin. Tot el CD es pot executar des de la memòria, assumint que el sistema té prou RAM. PCLinuxOS useu APT-RPM, a partir d'Advanced Packaging Tool (o APT), un sistema de gestió de paquets (originalment de la distribució Debian), juntament amb Synaptic Package Manager, un GUI per a APT, per tal d'afegir, eliminar o actualitzar paquets. Si no hi ha prou memòria a la màquina, i una connexió de xarxa activa, el Live CD pot actualitzar paquets. PCLinuxOS també està dissenyat per ser fàcil de remasteritzar després de la instal·lació, la creació de la mateixa Live CD personalitzat, utilitzant l'eina mklivecd.

Mandriva Linux[modifica]

Tot i que conserva una semblant "look and feel" a Mandriva Linux, PCLinuxOS ha variat significativament. El codi va ser bifurcada oficialment de Mandrake 02/09 en un projecte independent el 2003. Després de tres anys de continu desenvolupament, els desenvolupadors es va aprofitar d'un major desenvolupament en (el nom) de Mandriva, i es bifurcava, el codi de nou a finals de 2006 per PCLinuxOS 2007.

PCLinuxOS manté el seu propi repositori de programari, disponible a través de l'Advanced Packaging Tool (APT) i el seu extrem davanter Synaptic, substituint completament urpmi de Mandriva. Això significa que una instal·lació pot actualitzar de manera permanent a les últimes versions dels paquets, per tant, renunciar a la necessitat de tornar a instal·lar tota la distribució en cada versió successiva. En les versions abans de 2007, a vegades és necessari realitzar una nova instal·lació.

Altres diferències inclouen el seu acord propi menú, els gràfics personalitzats, i conjunts d'icones.

PCLinuxOS llocs fent especial èmfasi en la informàtica d'escriptori, concentrant els seus esforços per a la llar o entorns de petites empreses, per tant, prestant menys atenció a altres més "tradicionals" usos, com un servidor, encara que la majoria dels paquets per a tasques de servidor estan disponibles.

Projectes[modifica]

Hi ha diversos projectes comunitaris relacionats amb PCLinuxOS.

MiniMe[modifica]

Mínima és un mínim "Live & Instal·lar" CD per a usuaris experimentats que desitgen afegir la seva pròpia selecció de paquets. PCLinuxOS 2008 "Minime" edició es va publicar el 01/07/2008.

PCLinuxOS Magazine[modifica]

El projecte PCLinuxOS Magazine és una publicació gratuïta dirigida per la comunitat centrada en els usuaris de PCLinuxOS per MyPCLinuxOS. PCLinuxOS Magazine es publica en forma mensual. Tot el contingut de la publicació es demana a la base d'usuaris de PCLinuxOS.

Distribucions de tercers[modifica]

Des PCLOS inclou la seqüència de comandaments mklivecd. Hi ha diverses distribucions de tercers sobre la base de PCLOS:

Principals distribucions[modifica]

Aquesta és, probablement, el derivat més conegut de Sam distribució de Linux, que es va basar originalment directament en Mandrake i des de la versió 2007 és una plataforma bàsica en PCLinuxOS. A diferència de l'original, aquesta variant utilitza l'entorn d'escriptori Xfce i està dissenyat per maquinari antic. SAM, variant no oficial Xfce distribucions notables

* Karoshi
* BugnuX - Basat en una versió de desenvolupament de la Il·lustració
* Projecte BEL
* TinyMe
* ZEN-mini GNOME
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: PCLinuxOS