Pilar Dellunde i Clavé

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPilar Dellunde i Clavé
Biografia
Naixement1965 Modifica el valor a Wikidata (57/58 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Diputada al Parlament de Catalunya
24 novembre 2003 – 4 desembre 2006 – Patrícia Gomà i Pons →
Circumscripció electoral: Barcelona
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópolítica, investigadora Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat Autònoma de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
PartitERC

Pilar Dellunde Clavé (Barcelona, 17 de juny de 1965) és una científica catalana i en la política exercí com a diputada al Parlament de Catalunya en la VII i VIII legislatures.

Biografia[modifica]

Llicenciada en filosofia i doctora en lògica matemàtica per la Universitat de Barcelona, és professora titular de lògica a la Universitat Autònoma de Barcelona[1] (UAB) i ensenya al Màster en visió per computador i intel·ligència artificial. És també investigadora vinculada a l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC. De 1999 a 2001, treballà en recerca amb l'Équipe de Logique Mathémathique del CNRS (Universitat de París) i fou cofundadora, l'any 1991 del Seminari de Lògica de Barcelona.

Militant d'Esquerra Republicana de Catalunya del 1996 fins al 2010. Membre de l'Associació Justícia i Pau de Barcelona, Amnistia Internacional i de la Xarxa Feminista. Fou escollida diputada a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2003 i 2006. Al Parlament va ser ponent de la Reforma de l'Estatut, ponent de la Reforma del Reglament del Parlament i Presidenta de la Comissió Primera (Comissió d'Organització, Administració de la Generalitat i Govern Local). Va ser una de les impulsores de la candidatura Esquerra Independentista a la presidència i a la secretaria general del partit.[2]

Referències[modifica]

  1. «El cas de Pilar Dellunde». E-notícies. [Consulta: 24 desembre 2012].
  2. «Bertran llança el seu equip amb el dret a decidir com a bandera». El Periódico, 26 març del 2008. [Consulta: 24 desembre 2012].

Enllaços externs[modifica]