Plantilla:Octubre article futbol

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Selecció anglesa amateur de 1908

La història del futbol sol considerar-se a partir del 1863, any de fundació de The Football Association, encara que els seus orígens, igual que els dels altres tipus de futbol, es poden remuntar diversos segles en el passat, particularment a les Illes Britàniques durant l'edat mitjana. Si bé existien punts en comú entre diferents jocs de pilota que es van desenvolupar des del segle iii aC i el futbol actual, l'esport tal com se'l coneix avui en dia té els seus orígens a les Illes Britàniques.

La formació definitiva del futbol va tenir el seu moment culminant durant el segle xix. En 1848 representants de diferents col·legis anglesos es van donar cita a la Universitat de Cambridge per a crear el codi Cambridge, que funcionaria com a base per a la creació del reglament del futbol modern.< Finalment el 1863 a Londres es van oficialitzar les primeres regles del futbol.

Des de llavors el futbol ha tingut un creixement constant, fins a arribar a ser l'esport més popular del món amb uns 270 milions de persones involucrades. Amb la primera reunió de la International Football Association Board el 1886 i la fundació de la FIFA en 1904, l'esport s'ha expandit fins a arribar a tots els racons del món. A partir de 1930 es començà a disputar la Copa del Món, que es convertiria en l'esdeveniment esportiu amb major audiència del planeta. Continuació... - Arxiu