Plantilla:Infotaula edifici

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Plantilla:Tomba Reial Egípcia)
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'edifici
Infotaula edifici
Dades
Tipus plantilla d'infotaula
Icona de documentació de mòdul Documentació de la plantilla [ mostra ] [ modifica el codi ] [ mostra l'historial ] [ refresca ]
Wikidata Stamp Rec Light.svg

Aquesta és una infotaula genèrica que serveix per descriure qualsevol mena d'edifici, construcció o infraestructura feta artificialment.

Hi ha, però, algunes excepcions que en disposen d'infotaules específiques, com ara:

Dins del procés de normalització d'Infotaules per a facilitar la incorporació de dades des de Wikidata, s'han integrat dins aquesta infotaula les següents plantilles:

Actualment recupera algunes dades des de Wikidata, cas que no s'hagi informat un valor en el paràmetre corresponent. També n'obté el mapa de posicionament més adient i geoposiciona l'edifici a partir de les coordenades informades o recuperades des de Wikidata.

Sintaxi

Aquesta infotaula compta amb un diccionari de dades de més de 270 paràmetres per poder atendre totes les situacions que fins ara s'han trobat. No cal dir que el sistema de tenir una "plantilla en blanc", per enganxar-la als articles i emplenar els paràmetres manualment, no té cap sentit.

D'altra banda, més d'un centenar de paràmetres es recuperen automàticament des de WD. Tot i que no seria necessari comptar amb l'opció d'aportar-los manualment, s'ha mantingut per raons de compatibilitat.

Atenció: tots els noms dels paràmetres manuals van en minúscula, sense accents i amb guió baix quan tenen més d'una paraula.

Si teniu dubtes sobre el significat i ús, podeu veure la descripció de tots els paràmetres.

La forma correcta d'ús és:

 1. Fer servir la forma mínima {{infotaula edifici}} i veure si es mostra tota la informació de què disposem o hauríem aportat manualment en condicions normals. Si és així, no cal fer res més.
 2. Si, per contra, hi ha alguna informació que no es mostra i que tenim:
  1. Si existeix com a propietat a WD (veure codi a "descripció paràmetres") l'hauríem de carregar a WD i tornar a previsualitzar per comprovar com es veu.
  2. Si no forma part del corpus de WD, es pot afegir el corresponent paràmetre manual. Si s'observa que hi ha molts paràmetres a carregar manualment, es pot facilitar aquesta tasca amb les plantilles buides que es troben als exemples per cada tipologia d'entitat.

Sovint hi ha una certa resistència a incorporar informació a WD i tenim la temptació d'aportar-la com a paràmetre manual per motius de facilitat o comoditat.

Tres bones raons per NO fer-ho així són:

 • Aportar la informació a WD està clarament alineat amb l'esperit WIKI, ja que serà patrimoni per a molts articles de +280 wikipedies i no tan sols per a un article d'una WP.
 • La cura del seu manteniment passa a ser una responsabilitat col·lectiva (i sovint automatitzada amb bots). Especialment en dades volàtils (cens, càrrecs, dades econòmiques, etc.)
 • Quan un paràmetre disponible en WD és complimentat manualment mai més no anirà a buscar-lo a WD i, conseqüentment, no es recuperaran les actualitzacions que hom faci a WD.La infotaula està estructurada en blocs d'informació temàtica:

Estructura de presentació

La infotaula està estructurada en blocs d'informació temàtica:

 • Fitxa tècnica: amb dades de construcció: tipus, dates,..
 • Característiques: amb dades artístiques o funcionals de l'edifici: estil, mides, elements,..
 • Ubicació: Localització, municipi, etc.
 • Protecció patrimonial: Nivells de protecció i les dades relatives (data, identificació, etc.)
 • Vistes: Dues imatges per reflectir l'alçat i la planta. Habitualment són plànols, si bé algun cop es fan servir imatges
 • Activitat:Dades relatives a l'activitat a la que es dedica l'edifici. Capacitat, gestor, club, religió, etc.
 • Mapa de localització. Per situar-lo geogràficament.


Descripció dels paràmetres

Paràmetres de control de la infotaula

Els següents paràmetres permeten alterar el funcionament estàndard de la infotaula. El seu ús s'hauria de limitar a situacions excepcionals, per a mantenir l'homogeneïtat entre articles d'una mateixa temàtica.

Paràmetre Explicació
imatgeWD no, quan es vulgui forçar que NO RECUPERI la foto des de Wikidata.
mapaWD no, quan es vulgui forçar que NO GENERI mapa de localització
ubicaWD no, quan es vulgui forçar que NO GENERI el bloc d'ubicació i coordenades des de Wikidata
patrimWD no, quan es vulgui forçar que NO RECUPERI la informació de protecció patrimonial des de Wikidata
activWD no, quan es vulgui forçar que NO GENERI el bloc d'informació d'activitat. S'utilitza principalment quan aquesta infotaula està incrustada dins una altra que ja representa la informació sobre activitats.
wikidata no, quan es vulgui forçar la desaparició del botó de "modificar Wikidata" que es mostra al peu de la infotaula
item Codi d'item wikidata (Qnnnnn) que es vol fer servir quan sigui diferent al de l'article vigent. Pot ser útil quan la infotaula està en un espai de proves, d'usuari, etc. sense codi WD.

També és pot fer servir quan posem una infotaula d'un element dins l'article d'un altre. P.Ex: Piazza dei Miracoli (Q750245) dins l'article de Pisa (Q13375).

Paràmetre Explicació WD
nom Nom de l'edifici, construcció i indret. Per DEFECTE agafa el nom de l'article
nom_original
nom_original_lleng
Nom en la llengua original amb indicació de quina és. nom en la llengua original (P1705)
altres_noms Noms no oficials amb el que també es conegut l'edifici o monument. pseudònim (P742)
etimologia Origen d'on prové el nom oficial. Personatge, ciutat, indret, etc. anomenat en referència a (P138)
tipus_edifici Tipologia d'edifici. El text és lliure, no existeix una llista tancada de tipus. instància de (P31)
partde Llistes o grups dels que forma part l'element. Acostuma a estar relacionat amb grups de protecció patrimonial. part de (P361)
imatge Nom del fitxer, sense més paràmetres ni claudàtors. Si no s'informa, ho recuperarà de WD.

Si és vol evitar, feu servir el paràmetre imatgeWD=no

imatge (P18)
peu Descripció de la imatge, al peu. Només funciona si el paràmetre imatge s'ha proporcionat. llegenda (P2096) del imatge (P18)
periode Indicar el període històric (plistocè, civilització asteca, Imperi Bizantí, etc.). NO CONFONDRE amb data de construcció o estil arquitectònic, que tenen el seu propi paràmetre. període (P2348)
arquitecte Nom de l'arquitecte, un o més d'un. arquitecte (P84) + qualificadors data (P585) + s'aplica a (P518)
enginyer Nom de l'enginyer del projecte, quan aquest és significatiu en la construcció. És habitual en fitxes de ponts, túnels, o edificacions singulars, com la torre Eiffel, etc. enginyer estructural (P631)
construit_per Nom de l'impulsor, propietari o entitat que va fer realitat la seva construcció.
constructor Nom de l'empresa constructora o enginyeria del projecte. És habitual en fitxes d'edificacions modernes i gratacels empresa constructora (P193)
artistes Altres artistes (forjador, mosaïcista, fuster, escultor, etc..) d'altres disciplines que hagin participat creador (P170) amb els qualificadors:
anomenat com a (P1810),
s'aplica a (P518),
circumstàncies de la font (P1480)
dedicat
festivitat
Son excloents i només condicionen l'etiqueta i lloc on es mostrarà.
 • "dedicat" és refereix a personatges o esdeveniments als quals es dedica el monument, palau, torre, etc. Es mostra al bloc de característiques.
 • "festivitat" està previst per a mostrar el sant, marededéu, etc. a qui es dedica i el dia de la seva festivitat. Es mostra al bloc d'activitat, al costat de la resta de dades religioses.
 • Si no s'informa cap dels dos paràmetres, s'intenta recuperar des de WD i se li dóna el tractament de "dedicat".
dedicat a (P825)
documentat data del primer document que fa esment. primera menció escrita (P1249) + afirmat a (P248) com a qualificador (opcional)
començament data d'inici o de les primeres obres conegudes. Només fer servir si desconeixem o no té rellevància el període de construcció. En cas contrari, cal informar el període dins cronologia mitjançant esdeveniment significatiu (P793). data de creació o fundació (P571)
inauguracio
consagracio
Son excloents i només condicionen l'etiqueta. Data d'inauguració oficial o de consagració oficial dels temples catòlics. Si no hi ha cap dels dos paràmetres, se n'obté de Wikidata com a "inauguració" data d'obertura oficial (P1619)
cronologia (inclou els antics paràmetres: construit, demolicio, reconstruit, remodelat, reformat, etc. Dada de contingut lliure per a descriure altres circumstàncies històriques que no tenen propietat de WD específica.
Exemples: Teatre Principal (Q5658141), Gran Teatre del Liceu (Q1130050)
esdeveniment significatiu (P793) amb els qualificadors:
data (P585),
data d'inici (P580),
data de finalització (P582),
de (P642),
s'aplica a (P518),
participant (P710),
arquitecte (P84),
motiu de destrucció (P770),
causat per (P828)
fitxa_etiqueta1..2...3...4...5
fitxa_valor1..2...3...4...5
Paràmetre "comodí" per afegir una dada no estàndard dins el bloc inicial de "fitxa tècnica". Indicar a "fitxa_etiquetan" el nom de la dada que apareixerà i a "fitxa_valorn" el seu contingut.
estat
país
Son excloents i només condicionen l'etiqueta. Nivell més alt de l'estructura política. estat (P17)
admin2 Segon nivell de l'estructura política (regió, comunitat, província, land, etc.).
admin3 Tercer nivell de l'estructura política (comarca, departament, cantó, etc.).
municipi Municipi o ciutat on es troba l'edifici. localitzat a l'entitat territorial administrativa (P131)
localitzacio Descripció detallada del punt (carrer, poble, etc.) on es troba. localitzat a l'adreça (P6375) o
carrer (P669)+número del carrer (P670)+codi postal (P281) o
localitzat a l'entitat geogràfica (P706) o
ubicació (P276)
Coordenades:

La millor forma de gestionar les coordenades és mitjançant la propietat coordenades (P625) de WD. Certes funcionalitats de les infotaules funcionen exclusivament amb les coordenades de WD. NO S'HA DE FER SERVIR la plantilla {{coord}} ni dins la infotaula ni dins l'article, ja que no permet representar en el mapa la posició de l'element.

Cas que s'aporten com a dada manual, és farà mitjançant la notació decimal.

lat_dec
long_dec
Coordenades expressades en decimal. Els graus decimals poden ser entre -180º i 180º. El separador decimal és un punt. Cinc decimals poden ser suficients i no se'n recomanen més de sis (vegeu Viquiprojecte:Coordenades geogràfiques#Precisió). Un valor negatiu de latitud indica el sud i positiu és el nord. Per la longitud, negatiu és l'oest i positiu l'est. coordenades (P625)
coord_display Lloc on s'han de mostrar les coordenades:
* coord_display = inline, dins la infotaula.
* coord_display = title, a l'encapçalament de l'article
* coord_display = inline,title, als dos llocs.
Per defecte és inline, title.
Construcció del mapa de localització:
 • El mapa de localització pot ser, per aquest ordre:
 1. una imatge aportada (paràmetre imatge_mapa) amb la posició marcada. NO ES FAN SERVIR les coordenades.
 2. un mapa generat amb un codi de la plantilla:map draw i aportat en el paràmetre "draw_mapa".
 3. un mapa dinàmic calculat a partir de les coordenades de Wikidata.
 • Si no hi ha coordenades, no es mostrarà res.
imatge_mapa Nom del fitxer que conté una imatge amb el mapa / plànol
peu_mapa Text que apareix al peu del mapa quan es fa servir imatge_mapa.
draw_mapa Codi tipus {{map draw | 18.45, -66.066667; 25.775278, -80.208889; 32.333333, -64.75; 18.45, -66.066667 |zoom=4 |height=300 |width= 300 |fill=#1E90FF }}, que permet generar un mapa dinàmic afegint-li una capa amb una línia o un polígon que ressalta una àrea definida per un conjunt de coordenades.
zoom Escala a la que es mostrarà el mapa entre 1-17. 1=globus terraqüi; 17=carrer
marcador Tipus de marcador que assenyala al mapa les coordenades. Nom d'una de les icones disponibles: Icones Maki
marcador_mida Mida del marcador. Valors: small, medium, large; per defecte és medium.
marcador_color Color del marcador. Per defecte és "#7e7e7e". Vegeu la llista de colors
nom_marcador Text que apareixerà vinculat al marcador (únic o inicial) quan es cliqui sobre.
estil estil arquitectònic actual i majoritari estil arquitectònic (P149)
material materials de construcció material utilitzat (P186)
construccio Descriu la forma de construcció. Útil per a gratacels, ponts, etc.
cost Cost econòmic. Indicar la moneda, l'any en que es va calcular. Indicar si l'import està referit només a una part de l'obra. cost (P2130) amb els qualificadors
s'aplica a (P518)
data (P585)
img_alçat Plànol o imatge relativa a l'alçat de l'edifici. Indicar el nom del fitxer de la imatge sense cap altre paràmetre.
img_planta Plànol o imatge relativa a la planta de l'edifici. Indicar el nom del fitxer de la imatge sense cap altre paràmetre. imatge del plànol (P3311)
alt_a text de l'alçat al passar el cursor per sobra
peu_a text del peu de foto de l'alçat
alt_p text de la planta al passar el cursor per sobra
peu_p text del peu de foto de l'alçat
Bloc DIMENSIONS
Es recomanable obtenir aquesta informació des de WD, ja que permet gestionar diferents blocs de dimensions referits a l'element o a les seves parts, per exemple les mides d'una estàtua i la del seu pedestal; o l'alçaria màxima d'un gratacels vs la seva alçaria habitable.

La infotaula fa servir el mòdul:Dimensions que tracta i mostra conjunts amb les següents dimensions:

Algunes d'aquestes dimensions no són d'aplicació en un article objecte d'aquesta infotaula (edifici, monument, etc.), però no apareixeran en tant que no hi seran al WD de l'ítem.

Exemples: Catedral de Barcelona (Q17155), Pont Golden Gate (Q44440)

Amb paràmetres manuals funciona de tres formes diferents que són excloents, per aquest ordre:

 • amb "dimensions" que té format lliure per a recollir fórmules diferents del std. No actua i respecta el que li passin
 • amb "diàmetre" per a objectes circulars o esfèrics. Considera que només té aquesta dimensió
 • amb alguns dels paràmetres de les tres dimensions bàsiques: alçada(↑), amplada(↔), llargada (/).
 • Per defecte, les unitats són metres. Si es vol una altra, omplir el paràmetre "unitat mida" amb les inicials corresponents
dimensions format lliure per a recollir fórmules diferents del std.
alçada des del terra al punt més alt alçària (P2048) + s'aplica a (P518) (opcional)
amplada amplada de la façana amplada (P2049) + s'aplica a (P518) (opcional)
llargada llargada o fons de l'edifici longitud (P2043) + s'aplica a (P518) (opcional)
diametre per a edificis circulars o esfèrics diàmetre (P2386) + s'aplica a (P518) (opcional)
Altres dimensions no gestionades pel mòdul:dimensions
altitud Altitud sobre el nivell del mar de l'edifici (en msnm). elevació sobre el nivell del mar (P2044)
superficie àrea ocupada per l'edifici. Especialment utilitzat en estadis, campus, etc.
Quan la informació estigui referida a una part específica caldrà acompanyar-la amb el qualificador s'aplica a (P518) per a indicar-ho.
Per exemple, en el cas d'un observatori, la superfície sense qualificador està referida a l'edifici, mentre que també s'acostuma a informar la superfície del mirall del telescopi utilitzat. En aquest cas s'indicara amb: P518 = mirall primari (Q613628) i la infotaula el tractarà dins el bloc d'activitat.
superfície (P2046) + s'aplica a (P518) (opcional)
pisos el nombre de pisos de l'edifici (si convé, indicar els pisos soterrats i els que no). nombre de pisos per sobre el terra (P1101)
ascensors nombre d'ascensors de l'edifici. nombre d'ascensors (P1301)
arcs Nombre d'arcs d'un pont nombre d'arcs (P1314)
volum Pot estar relacionat amb la seva capacitat, per exemple en un dipòsit, sitja, etc. En el cas de presa d'aigua (Q12323) està referit al volum del mur de la propis presa, una dada significativa en el cas de presa de gravetat (Q3497167). volum (P2234)
inclinacio Angle d'inclinació d'un element lineal respecte de l'horitzontal. pendent (P4184)
Elements QUANTITATIUS sense paràmetre específic a WD
Tots aquelles característiques de l'edifici que no compten amb una propietat específica de WD i que s'expressen com a "nombre de ....", per exemple, els antics paràmetres manuals |entrades= i |revolts=, la infotaula les pot recuperar des de la propietat comodí conté parts del tipus (P2670).
Tal com hem descrit, el qualificador principal és nombre (P1114), si bé sap tractar alguns altres que hi donen més versatilitat a aquest concepte comodí.
Amb aquesta funcionalitat, desapareix qualsevol paràmetre manual d'aquestes característiques.
conté parts del tipus (P2670) Com a propietat s'indica el concepte que volem mostrar (ex.:revolt (Q3560558))
nombre (P1114)
instància de (P31)
data d'inici (P580) i data de finalització (P582)
estil arquitectònic (P149)
Com a qualificador de la P2670, s'indica el nombre que que en té.
Permet descriure el tipus o característiques del concepte definit a la P2670
Període en que és vàlida la informació, o en que es va construir
Estil arquitectònic. Útil quan estem fent servir la P2670 per descriure parts de l'edifici (Ex.:parts d'una església)
descripcio_serie
predecessor_serie
successor_serie
inici_serie
final_serie
La infotaula permet situar aquest edifici dins una sèrie (cronològica, d'alçada, de premi, etc..) juntament amb d'altres de la mateixa tipologia. Aquesta funcionalitat s'utilitza pels gratacels i indica quins edificis i quan el varen precedir i succeir com a "l'edifici més alt del món". De forma similar, es podria indicar quin any va guanyar un premi -per exemple d'arquitectura- i quins edificis el varen guanyar abans i després d'aquest. Surt a la part superior de la infotaula, abans de les característiques, per coherència amb l'originaria "infotaula de gratacels". Aquest conjunt de paràmetres descriu la sèrie, el període i l'element anterior i posterior de la llista. Ex.:Edifici més alt del món, Guanyador del premi FAD, etc. sèrie (P179) amb els qualificadors:
data d'inici (P580),
data de finalització (P582),
anterior (P155),
següent (P156)
Bloc vinculat a ponts
creua Llocs per on creua. creua (P177)
passa Quins Grans Recorreguts, carreteres, camins o vials "hi passen" per l'element. S'aplica habitualment a ponts o túnels. hi passa (P2505)
Bloc vinculat a esglésies
planta Forma de la planta (utilitzat habitualment en esglésies)
data_pla data de la planta actual
claustre Tipus, forma o estil del claustre
data_cla data del claustre
campanar Tipus, forma i/o alçada en pisos de la torre o campanar
data_cam data campanar
portalada Estil, forma, decoració,..
data_por data portalada
retaule estil, autor
data_ret data retaule
altres altres elements destacables de la construcció
data_alt data dels altres elements
caracteristiques_etiqueta1..2...3...4...5
caracteristiques_valor1..2...3...4...5
5 paràmetres "comodí" per afegir una dada no estàndard dins el bloc inicial de "característiques". Indicar a "caracteristiques_etiquetan" el nom de la dada que apareixerà i a "caracteristiques_valorn" el seu contingut. Antics paràmetres, com |tipus_pista= per descriure el tipus de terreny de joc d'estadis o pistes, ara es tracten amb aquest procediment.
Catalogació i protecció patrimonial (Patrimoni Humanitat)

La informació relativa als nivells de protecció reconegut per les institucions locals o internacional que té l'edifici es pot descriure amb un conjunt de paràmetres que es descriuen a continuació. Està previst un primer bloc dedicat exclusivament al Patrimoni de la Humanitat (material). Els paràmetres manuals que s'informin en aquest bloc es complementaran amb els que pugui recuperar des de WD.

PH_tipus Tipus de Patrimoni de la Humanitat: material, natural, mixte.
PH_oficial Nom específic donat dins algunes catalogacions com ara "Monument històric", "Ruïnes romanes", etc.
PH_criteris Criteris de selecció de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO P2614
PH_ID Codi identificador dins el catàleg de l'entitat P757
PH_regio Regió segons la catalogació de la UNESCO.
PH_data Data de reconeixement de la catalogació. P580
PH_baixa Data de baixa, quan se li ha retirat la distinció P582
PH_extensioa Any de la 1a. revisió de la catalogació
PH_extensiob Any de la 2a. revisió de la catalogació
PH_extensioc Any de la 3a. revisió de la catalogació
PH_extensiod Any de la 4a. revisió de la catalogació
PH_perill Any en que es catalogat com a "patrimoni en perill"
PH_etiqueta1 Nom d'etiqueta d'un camp de contingut variable. Existeixen fins a 3 conjunt ..._etiqueta1 / 2 / 3.
PH_valor1 Contingut variable. Indicar el seu contingut en el paràmetre anterior. Existeixen fins a 3 conjunt ..._valor1 / 2 / 3.
Catalogació i protecció patrimonial (altres proteccions)

Addicionalment, es poden emplenar fins a 5 blocs, canviant el "designacio1" per "designacio2 / 3 /...5". Bona part d'aquests paràmetres es recuperen directament des de Wikidata si no s'informa CAP PARÀMETRE manualment. És a dir, si s'opta per passar alguna informació manualment s'hauran d'aportar totes les dades de tots els nivells de protecció manualment. Es recomana carregar directament a WD la informació que coneguem.

designacio1 Nom de la protecció patrimonial. Veure llista complerta a: Plantilla:Designació
designacio1_oficial Nom específic donat dins algunes catalogacions com ara "Monument històric", "Ruïnes romanes", etc.
designacio1_data Data de reconeixement de la catalogació P580
designacio1_baixa Data de baixa, quan se li ha retirat la distinció.
designacio1_id Codi identificador dins el catàleg de l'entitat variable
designacio1_etiqueta1 Nom d'etiqueta d'un camp comodí de contingut variable. Existeixen fins a 3 conjunt ..._etiqueta1 / 2 / 3.
designacio1_valor1 Contingut variable. Indicar el seu contingut en el paràmetre anterior. Existeixen fins a 3 conjunt ..._valor1 / 2 / 3.
Intervencions, canvis i restauracions
Aquests paràmetres manuals es mantenen per compatibilitat amb versions anteriors de la infotaula.
NO S'HAURIEN DE FER SERVIR EN NOUS ARTICLES.
Aquesta informació hauria d'incorporar-se a WD amb la propietat esdeveniment significatiu (P793) i els seus qualificadors, tal com es descriu al paràmetre cronologia, més amunt.
La informació relativa als canvis que hagi patit l'edifici des del seu origen es recull mitjançant 10 blocs de dues dades: text descriptiu de la intervenció i l'any. Canviar el nom dels paràmetres des de "intervencio1" a "intervencio2 / 3 /...10"
intervencio1 tipus intervenció (descriure ampliacions, canvis o restauracions més significatives)
intervencio1_any (any)
Bloc ACTIVITAT
activitat_principal l'ús que es dóna a l'edifici (p. ex. apartaments residencials, oficines, hotel)
nom_categoria etiqueta del paràmetre categoria, si es vol que sigui un altre. Per defecte, "Categoria".
Si s'informa el paràmetre |estrellesuefa=, el nom_categoria serà "Coeficient UEFA (Q491781) i el valor del paràmetre |categoria= mostra el nombre d'estrelles que indiqui "estrellesuefa".
categoria categorització atribuïda per alguna entitat de referència relativa a la seva activitat. Ex.: Classificació atribuïda a un estadi, com ara "Rànquing UEFA", "Olímpic", etc.
diocesi Aplica a esglésies diòcesi (P708) + localitzat a l'entitat administrativa eclesiàstica (P5607), si existeix.
culte Religió o tipus de culte que es practica. Aplica en esglésies i altres temples. religió (P140)
fundador Nom del fundador en el cas d'institucions religioses. És similar a "construït per", però en aquest cas està més vinculat a l'activitat que es realitza i en aquell, a la construcció material. fundador (P112)
estat_us estatus vigent de l'edifici (En construcció, destruït, mai construït, sense activitat, etc.). estat de conservació (P5816)
propietari el propietari de l'edifici. propietat de (P127)
gestor entitat o institució que gestiona el funcionament de la instal·lació gestor/operador (P137)
capacitat capacitat / aforament de la instal·lació (estadis, circuits esportius, etc. capacitat (P1083)
nom_usuaris Text de l'etiqueta del següent paràmetre. Per defecte: Ocupat per
usuaris nom del club, associació, entitat, etc. que ocupa com a resident la instal·lació. ocupant (P466)
obertura Període d'obertura anual. Utilitzat per a instal·lacions de temporada, com els refugis de muntanya dies oberts (P3025) i els qualificadors: tancat (P3026), període d'obertura des de (P3027), període d'obertura fins a (P3028).
Ex.: Museu Britànic (Q6373)
guardat compta amb serveis de guarda o és d'accés lliure autogestionat. Aplicable als refugis de muntanya
visites_num
visites_any
Nombre de visites anuals i any al que fa referència la informació nombre de visitants per any (P1174) + qualificador data (P585)
esdeveniments Esdeveniments destacats realitzats. Aplica especialment a estadis on hi ha hagut competicions internacionals
temps_record
any_record
conductor_record
equip_record
durada (P2047) = rècord de la volta (Q55692878) + qualificadors
s'aplica a (P518)
data (P585)
participant (P710)
equip participant (P1923)
afiliacio afiliació (P1416)
Bloc observatoris i telescopis
longitud_ona Que és capaç de captar el telescopi longitud d'ona mínima de sensibilitat electromagnètica (P3738)+longitud d'ona màxima de sensibilitat electromagnètica (P3737) o
longitud d'ona (P2808) o
filtre astronòmic (P1227)
fabricació data de fabricació del telescopi
primera_llum data de inici de funcionament entrada en servei (P729)
baixa data de finalització de funcionament dissolució (P576)
diametre_telescopi
diametre2
diametre3
Diàmetre del mirall principal, secundari i terciari del telescopi diàmetre (P2386) amb el valor +
s'aplica a (P518) =
mirall primari (Q613628) o
mirall secundari (Q1395645) o
mirall terciari (Q29531156)
massa Pes del telescopi massa (P2067)
resolucio_angular Resolucio angular del telescopi resolució angular (P3439)
area_captacio Àrea captació del mirall primari del telescopi superfície (P2046) + qualificador s'aplica a (P518) = mirall primari (Q613628)
distancia_focal Distància focal del telescopi distància focal (P2151)
cupula Tipus de cupula del telescopi recinte (P3158)
conté parts del tipus (P2670)= muntura de telescopi (Q1205231) +
qualificador instància de (P31) amb el valor que correspongui
Permet descriure el tipus de muntura del telescopi.
NO hi ha paràmetre manual
conté parts del tipus (P2670)= telescopi (Q4213) +
qualificador nombre (P1114) amb la xifra
Nombre de telescopis que hi ha a l'observatori.
NO hi ha paràmetre manual
Bloc centrals energia
Aquests paràmetres no tenen equivalent manual, ja que van ser creats en la V3.0, sense cap article fent-los servir manualment.
càrrega hidràulica (P4441) Se sol mesurar com una elevació de la superfície del líquid expressada en unitats de llargada, a l'entrada d'un piezòmetre.
font d'energia (P618) Matèria primera que fa servir la central. En el cas dels articles de preses hidràuliques, no fa falta aquesta propietat, perquè està implícit en la mateixa definició.
potència (P2109) Potència generada
producció anual d'energia (P4131) +
qualificador data (P585)
Potència generada acumulada anual.
activitat_etiqueta1..2...3...4...5
activitat_valor1..2...3...4...5
Paràmetre "comodí" per afegir una dada no estàndard dins el bloc inicial d'"activitat". Indicar a "activitat_etiquetan" el nom de la dada que apareixerà i a "activitat_valorn" el seu contingut.
premis Premis rebuts per l'edifici
lloc_web Lloc web oficial de l'edifici o la institució lloc web oficial (P856)


Presa vs embassament o pantà

Una presa d'aigua és una construcció que s'ubica sobre la llera d'un riu amb la finalitat de retenir l'aigua i crear un embassament.

La infotaula tipus per a una presa és {{infotaula edifici}}, mentre que la més apropiada per un embassament és {{indret}}. Cal entendre que la presa és "una construcció" i l'embassament és una acumulació d'aigua, com un estany.

Una presa és fa per a aconseguir una funció específica: producció d'energia, control d'inundacions, regularitzar els regadius, etc. Les preses creen embassaments i aquests no existirien sense una presa.

A Wikidata ha d'existir un ítem diferent per cadascun dels dos elements i vinculats entre sí. Tot i que a la VP acostuma a haver-hi només un article, majoritàriament, està referit a l'embassament.

Ontologia prevista

Ítem presa Ítem embassament
Vinculació entre els dos ítems
embassament creat (P4661) presa (P4792)
Paràmetres compartits en tots dos ítems
conca hidràulica (P4614)
superfície de conca hidrogràfica (P2053)
estat (P17)
localitzat a l'entitat territorial administrativa (P131)
categoria de Commons (P373), probablement
coordenades (P625), poden ser diferents, però sovint s'han fet servir les mateixes
data de creació o fundació (P571), data d'obertura oficial (P1619) o ús (P366), són pròpies de la presa, ara bé si també s'incorporen a l'embassament, han de contenir el mateix valor.
Paràmetres amb significat diferent segons cada ítem
instància de (P31) Conté el tipus constructiu de presa.


A vegades pot incloure altres funcions de la presa
Ex.:presa d'arc (Q890545), presa de gravetat (Q3497167),..

ascensor naval (Q14908) o central hidroelèctrica (Q15911738)
instància de (P31) = embassament (Q131681)
P2044:Cota
s'aplica a (P518)
Altitud sobre nivell mar.

Li cal el qualificador per indicar on està fet el mesurament
elevació sobre el nivell del mar (P2044) Indica la cota de la superfície de l'aigua en la màxima capacitat de l'embassament
amplada (P2049)
s'aplica a (P518)
Amplada del mur de la presa amb qualificador P518 per indicar on està fet el mesurament amplada (P2049) Amplada màxima de l'embassament en situació de màxima capacitat
longitud (P2043) Longitud del mur de la presa mesurat en el seu coronament. longitud (P2043) Llargada màxima de l'embassament en situació de màxima capacitat
volum (P2234) Referit al mur de la presa. Aquesta dada no sempre es publica, si bé té rellevància a les preses de gravetat. volum (P2234) Màxima capacitat d'emmagatzemament d'aigua
Paràmetres exclusiu
alçària (P2048) Conté la mesura de la paret de la presa, per diferència entre fonamentació i coronament cota de fonamentació (Q56425045) i coronament de presa (Q56099012). superfície (P2046) Superfície de l'embassament en situació de màxima capacitat
cabal (P2225)
s'aplica a (P518)
capacitat de desguàs de la presa; pot tenir opcionalment el qualificador P518 per indicar el tipus de desguàs

si no hi ha qualificador, s'assumeix que correspon al cabal global que pot desguassar.

profunditat (P4511) Profunditat de l'embassament en situació de màxima capacitat
entrada en servei (P729)
retirada del servei (P730)
potència (P2109)
producció anual d'energia (P4131)
càrrega hidràulica (P4441)
Propietats referides a l'explotació industrial hidroelèctrica de la presa. afluents del llac (P200) Rius que alimenten l'embassament
conté parts del tipus (P2670) +
nombre (P1114)
"Nombre de ...". Concepte genèric per indicar la quantitat d'altres elements destacats. S'informen mitjançant: Ex.:
P2670 = turbina (Q130760)
+ nombre (P1114) = 2
P2670 = sobreeixidor (Q911379)
+ nombre (P1114) = 3
efluent (P201) Nom del riu aigües avall de la presa.

Funcionament a les infotaules

Les preses han de fer servir la {{infotaula edifici}} que mostra les seves característiques, com qualsevol altre construcció i, a més a més, mostra un bloc extra amb les dades de l'embassament creat (P4661).

Els embassaments han de fer servir la {{indret}} ja que tracta els aspectes hidrogràfics. Amb tot, si es fes servir {{infotaula edifici}} s'aconseguiran resultats correctes pel que fa a les característiques. Veieu les diferències:

EXEMPLE
presa d'aigua (Q12323) {{infotaula edifici}}     embassament (Q131681){{indret}}    
Infotaula d'edifici
presa de les Tres Gorges (Q12514)
ThreeGorgesDam-China2009.jpg
Nom en la llengua original (zh) 三峽大壩
(zh-hans) 三峡大坝
Epònim Tres Gorges
Dades
Tipus presa de gravetat, ascensor naval i central hidroelèctrica
Part de Q4216607 Tradueix
Creació 1994
Data d'obertura oficial 2003
Ús energia hidroelèctrica, control de crescudes i navegació interior
Característiques
Alçada presa d'aigua: 181 m
Amplada coronament de presa: 40 m
cota de fonamentació: 115 m
Longitud presa d'aigua: 2.335 m
Cabal 116.000 m³/s (sobreeixidor)
Altitud coronament de presa:  185 m
cota de fonamentació:  4 m
Embassament
Nom regió de la reserva de les Tres Gorges
Altitud 175 m
Profunditat 113 m
Longitud 600 km
Amplada 1,1 km
Superfície 1.045 km²
Riu Iang-Tsé
Conca hidràulica conca del Iang-Tsé (1.000.000 km²)
Volum 39.300 hm³
Ubicació geogràfica
EstatRepública Popular de la Xina
ProvínciaHubei
Ciutat-prefecturaYichang
Districtedistricte de Yiling
PobleSandouping
Localització Iang-Tsé
 30° 49′ 42″ N, 111° 00′ 35″ E / 30.828333°N,111.009722°E / 30.828333; 111.009722
Activitat
Període operatiu 2003 –
Propietat de China Yangtze Power
Gestor/operador China Yangtze Power
Càrrega hidràulica 80,6 m
Potència 22.500 MW
Producció anual d'energia 97.600 GWh (2017)
Turbina Francis14 (x 700 MW) (Període operatiu:setembre 2005-)
Turbina Francis12 (x 700 MW) (Període operatiu:juliol 2009-)
Turbina Francis6 (x 700 MW) (Període operatiu:juliol 2009-)
Modifica les dades a Wikidata
Infotaula de geografia físicaregió de la reserva de les Tres Gorges (Q7797505)
Three Gorges Dam, China - natural colours.jpg
Tipus Embassament
Ubicació
 31° 02′ 38″ N, 109° 46′ 55″ E / 31.044°N,109.782°E / 31.044; 109.782
Riu Iang-Tsé
Conca hidràulica conca del Iang-Tsé
Presa Presa de les Tres Gorges
Dades i xifres
Altitud 175 m
Profunditat 113 m
Dimensions 1.100 (amplada) × 600.000 (longitud) m
Superfície 1.045 km²
Superfície de conca hidrogràfica 1.000.000 km²
Mesures i indicadors
Volum 39.300 hm³
Modifica les dades a Wikidata

Exemples

Mostra d'Infotaules d'edificis
Wikidata Stamp Rec Light.svg
Infraestructures, instal·lacions esportives i telescopi
Església, castell, jaciment, teatre, refugi, ..
Altres:casa, palau, pgratacels, etc.
Edif. singular Masia Grup proteccions
Infotaula d'edifici
edifici Berlaymont (Q821009)
Berlaymont building 2015.jpg
Dades
Tipus edifici governamental i torre
Arquitecte Lucien de Vestel
Jean Gilson
André i Jean Polak
Creació 1969
Data d'obertura oficial 1967
Ús residència oficial
Cronologia
1963 – 1969construcció
1991 – 2004renovació
Característiques
Superfície 240.500 m²
Nombre de pisos per sobre el terra 14
Ubicació geogràfica
EstatBèlgica
RegióRegió de Brussel·les-Capital
ArrondissementArrondissement of Brussels-Capital Tradueix
CiutatBrussel·les
Localització Rue de la Loi Tradueix, 200
 50° 50′ 37″ N, 4° 22′ 58″ E / 50.843611111111°N,4.3827777777778°E / 50.843611111111; 4.3827777777778
Activitat
Propietat de Comissió Europea
Modifica les dades a Wikidata
Infotaula d'edifici
can Draper (Q609686)
Can Draper (ametlla del valles).JPG
Dades
Tipus masia fortificada
Cronologia
segle XII construcció
1573 torre de defensa
segle XVI ampliació
Característiques
Estil arquitectònic Renaixement
Altitud 252,3 m
Retaule1
Ubicació geogràfica
EstatEspanya
AutonomiaCatalunya
VegueriaÀmbit Metropolità de Barcelona
ComarcaVallès Oriental
Municipil'Ametlla del Vallès
 41° 39′ 43″ N, 2° 15′ 53″ E / 41.6619°N,2.26472°E / 41.6619; 2.26472
Bé d'interès cultural
Data 8 novembre 1988
Identificador RI-51-0005173
Bé cultural d'interès nacional
Data 22 abril 1949
Identificador 469-MH
IPAC 544
Modifica les dades a Wikidata
Infotaula d'edifici
Cases del carrer Principal de Garriguella
Dades
Tipus conjunt d'edificis
Creació segle XVIII
Característiques
Estil arquitectònic Obra popular
Ubicació geogràfica
EstatEspanya
AutonomiaCatalunya
VegueriaComarques gironines
ComarcaAlt Empordà
MunicipiGarriguella
Localització Números 4, 5, 6, 7 del Carrer Principal, Garriguella Vella. Els números 9, 14 i 16 tenen article propi.
 42° 20′ 36″ N, 3° 03′ 23″ E / 42.3433°N,3.05647°E / 42.3433; 3.05647
Format per Casa al carrer Principal, 4
Casa al carrer Principal, 7
Casa al carrer Principal, 5
Can Cremat
IPA
Casa al carrer Principal, 4 42° 20′ 36″ N, 3° 03′ 23″ E / 42.343373°N,3.056334°E / 42.343373; 3.056334
Identificador IPAC: 38173
IPA
Casa al carrer Principal, 5 42° 20′ 36″ N, 3° 03′ 23″ E / 42.343310°N,3.056474°E / 42.343310; 3.056474
Identificador IPAC: 38148
IPA
Casa al carrer Principal, 6 42° 20′ 36″ N, 3° 03′ 22″ E / 42.343288°N,3.056182°E / 42.343288; 3.056182
Identificador IPAC: 38149
IPA
Casa al carrer Principal, 7 42° 20′ 36″ N, 3° 03′ 23″ E / 42.343225°N,3.056292°E / 42.343225; 3.056292
Identificador IPAC: 38150
Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya
Identificador 38173
Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya
Identificador 38148
Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya
Identificador 38150
Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya
Identificador 38149
Modifica les dades a Wikidata
Palau Gratacels Refugi antiaeri
Infotaula d'edifici
Palau de Buckingham (Q42182)
Buckingham Palace, London - April 2009.jpg
Dades
Tipus palau reial, casa museu i atracció turística
Arquitecte William Winde
John Nash
Data d'obertura oficial 1703
Ús residència oficial
Característiques
Estil arquitectònic arquitectura neoclàssica
arquitectura georgiana
Ubicació geogràfica
EstatRegne Unit
PaísAnglaterra
RegióLondres
Comtat cerimonialGran Londres
DistricteCiutat de Westminster
 51° 30′ 04″ N, 0° 08′ 31″ O / 51.501°N,0.142°O / 51.501; -0.142
Monument classificat com a grau I
Identificador 1239087
Plànol
Plan of Buckingham palace.gif
Lloc web Lloc web
Modifica les dades a Wikidata
Infotaula d'edifici
Chrysler Building (Q11274)
Chrysler Building by David Shankbone Retouched.jpg
Dades
Tipus gratacel
Arquitecte William Van Alen
Creació 27 maig 1930
Data d'obertura oficial 27 maig 1930
Ús oficina
Cronologia
1928 – 1930construcció
Característiques
Estil arquitectònic Art decoratiu
Material maó
Mesura alçada màxima: 318,9 (alçària) m
alçada màxima ocupada: 274 (alçària) m
Superfície superfície total construïda: 111.201 m²
Nombre de pisos per sobre el terra 77
Nombre d'ascensors 32
Ubicació geogràfica
EstatEstats Units d'Amèrica
Estat federatNova York
Ciutat globalNova York
BoroughManhattan
Localització Lexington Avenue, 405
 40° 45′ 05″ N, 73° 58′ 33″ O / 40.751430555556°N,73.975719444444°O / 40.751430555556; -73.975719444444
Lloc d'interès de Nova York
Data 12 setembre 1978
Identificador 0992
Indret Històric Nacional
Data 8 desembre 1976
Lloc inscrit al Registre Nacional de Llocs Històrics
Data 8 desembre 1976
Identificador 76001237
Activitat
Propietat de Tishman Speyer i Abu Dhabi Investment Council
Lloc web Lloc web
Modifica les dades a Wikidata
Infotaula d'edifici
Refugi 307 (Q6103595)
01 Refugio 307.JPG
Dades
Tipus refugi antiaeri
Creació 1937
Cronologia
octubre 2005 – desembre 2006excavació arqueològica
2011 obert al públic
Característiques
Estat d'ús obert al públic
Material maó
Mesura 2,1 (alçària) × 2 (amplada) × 200 (longitud) m
Entrada3
Ubicació geogràfica
EstatEspanya
AutonomiaCatalunya
Provínciaprovíncia de Barcelona
ComarcaBarcelonès
MunicipiBarcelona
Districte urbàSants-Montjuïc
Localització Carrer Nou de la Rambla, 179-Passeig de Montjuïc
 41° 22′ 17″ N, 2° 10′ 00″ E / 41.3715°N,2.1666944444444°E / 41.3715; 2.1666944444444
Plànol
M101 R0307 G Pag5.jpg
Activitat
Gestor/operador Museu d'Història de Barcelona
Capacitat 2.000
Lloc web Lloc web
Modifica les dades a Wikidata