Resolució 786 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 786 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Logotip d'UNOPROFOR
Identificador de llei o regulacióS/RES/786 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:3133)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació10 novembre 1992 Modifica el valor a Wikidata
TemaBòsnia i Hercegovina

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 786 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 10 de novembre de 1992. Després de reafirmar la resolució 781 (1992), el Consell va aprovar una recomanació del Secretari General Boutros Boutros-Ghali per augmentar la força de la Força de Protecció de les Nacions Unides (UNPROFOR) a Bòsnia i Hercegovina en 75 observadors per vigilar la prohibició de vols militars sobre el país.[1]

La resolució referma la zona d'exclusió aèria en relació als vols militars sobre Bòsnia i Hercegovina i va donar la benvinguda al desplegament d'avançada d'observadors de la UNPROFOR i Missió de Supervisió de la Comunitat Europea als camps d'aviació a Bòsnia i Hercegovina, Croàcia i la República Federal de Iugoslàvia (Sèrbia i Montenegro). Es va cridar a totes les parts a cooperar amb la UNPROFOR, demanant-los que dirigissin totes les sol·licituds d'autorització de tots els volts a UNPROFOR i assistència humanitària a la força de protecció.

El Consell també va reiterar la seva determinació a tenir en compte totes les violacions de la zona d'exclusió aèria, observant que consideraria més mesures si calgués.[2]

Referències[modifica]

  1. Sloan, Elinor Camille. Bosnia and the new collective security. Greenwood Publishing Group, 1998, p. 22. ISBN 978-0-275-96165-7. 
  2. Manusama, Kenneth. The United Nations Security Council in the post-cold war era: applying the principle of legality. Martinus Nijhoff Publishers, 2006, p. 223. ISBN 978-90-04-15194-9. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 786 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.