Rimmel

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióRimmel
Dades
TipusFilial
Indústriaindústria cosmètica Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballCosmètics
Història
CreacióLondres (1834), Londres Modifica el valor a Wikidata
FundadorEugène Rimmel Modifica el valor a Wikidata
Activitat
ProdueixCosmètics
Governança corporativa
Seu 
Persona rellevantEugène Rimmel (creador)

Lloc webwww.rimmellondon.com

Rimmel és una empresa de cosmètica, actualment propietat de Coty, Inc. La House of Rimmel original va ser fundada per l'empresari francès Eugène Rimmel el 1834 a Regent Street, Londres, Anglaterra.[1]

La marca registrada Rimmel actualment té una àmplia gamma de productes de maquillatge, dirigits al mercat de classe mitjana, especialment a les joves adolescents. La companyia té la seu principal a Londres i utilitza la marca Rimmel London en la publicitat. La model d'ITV Holly Willoughby n'havia estat la imatge pública, i posteriorment la va substituir la model britànica Kate Moss, juntament amb les cantants Sophie Ellis-Bextor i Lily Cole.

Rimmel està a la venda a farmàcies i a supermercats, a Gran Bretanya, Alemanya, Polònia, Argentina i els Estats Units. Els seus productes més populars inclouen llapis de llavis, delineadores d'ulls i màscares de pestanyes.

La grafia Rimmel és la forma original del mot en tant que marca comercial; en la pràctica, en català col·loquial s'ha adaptat en rímel[2] com a substantiu genèric (en un cas similar a la xiruca) del cosmètic que es posa a les pestanyes per realçar-les.

Referències[modifica]

  1. Rimmel Cosmetics. Elle [Consulta: 6 juny 2009].  Arxivat 31 de desembre 2009 a Wayback Machine.
  2. «Definició de "rímel" al DIEC2». [Consulta: 5 febrer 2013].

Enllaços externs[modifica]