Secretaria d'Estat d'Hisenda

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'organitzacióSecretaria d'Estat d'Hisenda
Logotipo del Ministerio de Hacienda.svg
Real Casa de la Aduana (Madrid) 02.jpg
modifica
Dades
Tipussecretaria d'Estat d'Espanya modifica
Història
ReemplaçaSecretaría de Estado de Hacienda y Presupuestos (es) Tradueix modifica
Creació1982
2016
Governança corporativa
Seu 
Empresa matriuMinisteri d'Hisenda d'Espanya modifica

La Secretaria d'Estat d'Hisenda és una secretaria d'estat d'Espanya depenent del Ministeri d'Hisenda. S'encarrega de les actuacions relatives a l'orientació de la política fiscal, el disseny i aplicació del sistema tributari, la previsió i anàlisi dels ingressos tributaris i altres ingressos públics, la direcció i execució de la gestió cadastral, així com la regulació, autorització, supervisió, coordinació, control i, si escau, sanció, de les activitats de joc d'àmbit estatal.

Funcions[modifica]

La Secretària d'Estat d'Hisenda es regula actualment pel Reial decret 769/2016, i li encomana la gestió, adreça i impuls de les atribucions ministerials relatives a:[1]

  • El sistema de finançament de les comunitats autònomes i ciutats amb Estatut d'Autonomia, així com la valoració dels costos efectius dels serveis que es traspassen, l'endeutament de les comunitats autònomes i l'aplicació de la normativa d'estabilitat pressupostària en el seu àmbit.
  • El sistema financer de les entitats que integren l'Administració local, l'endeutament de les entitats locals i l'aplicació de la normativa d'estabilitat pressupostària en el seu àmbit.
  • La col·laboració entre les Administracions de l'Estat, autonòmica i local i l'actuació dels òrgans establerts a aquest efecte, especialment en el Consell de Política Fiscal i Financera, i en la Comissió Nacional d'Administració Local.
  • Les funcions d'informes i autoritzacions legalment atribuïdes en la normativa de règim local a l'òrgan competent de l'Administració General de l'Estat en matèria d'Hisendes Locals en llocs de treball reservats a funcionaris d'Administració Local amb Habilitació de caràcter Nacional.

Estructura[modifica]

La Secretaria està integrada pels següents òrgans directius:

S'adscriuen al Ministeri a través de la Secretaria:

Com a òrgan assessor de la Secretaria està el Consell per a la Defensa del Contribuent.

Titulars[modifica]

Referències[modifica]

El contingut d'aquest article incorpora material publicat al Butlletí Oficial de l'Estat, que es troba al domini públic de conformitat al que es disposa en l'article 13 de la Llei de Propietat Intel·lectual espanyola.