Segona galeria de pintures del Museu Teyler

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Segona galeria de pintures del Museu Teyler
Imatge
Dades
TipusSala d'exposició Modifica el valor a Wikidata
Part deMuseu Teyler Modifica el valor a Wikidata
Construcció1838 Modifica el valor a Wikidata
Tweede Schilderijenzaal
Tweede Schilderijenzaal

La segona galeria de pintures del Museu Teyler (en neerlandès, Tweede Schilderijenzaal) és una de les dues sales d'art d'aquest museu. Aquesta segona galeria de pintures va ser projectada per un arquitecte desconegut i construïda el 1893.[1]

Història[modifica]

Després de l'ampliació de 1884, moment en què es commemorà el centenari d'exposicions a la sala Ovalada, anomenada "Nieuwe Museum" (Nou Museu), amb la qual s'obria l'entrada de cara al riu Spaarne (actualment la principal) i les noves sales de fòssils,[1] l'única part del museu que no s'havia beneficiat d'aquesta expansió havia estat la galeria de pintures. No va ser fins a l'any 1893 quan s'afegí aquesta nova sala al museu, duta a terme pel mateix personal regular. A la nova galeria, a banda del nou espai a les parets per a quadres, s'instal·laren unes taules on hi havia portafolis amb dibuixos i impresos exposats; avui encara es manté aquesta pràctica malgrat que ara els portafolis alberguen còpies en lloc dels originals.

Quadres[modifica]

Aquí apareixen els pintors exposats a la sala, acompanyats d'un dels seus quadres, ordenats alfabèticament:

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 RCE. «Monumentnummer: 513441 - Teylerstichting Spaarne 16 2011 CH te Haarlem». Arxivat de l'original el 2016-03-03. [Consulta: 28 abril 2012].

Bibliografia[modifica]

  • Teyler 1778-1978. Studies en bijdragen over Teylers Stichting naar aanleiding van het tweede eeuwfeest, Haarlem/Anvers, 1978.
  • A. Ouwerkerk, Romantiek aan het Spaarne. Schilderijen tot 1850 uit de collectie van Teylers Museum Haarlem (Amsterdam, 2010) (en neerlandès).
  • H.J. Scholten, Catalogus met beschrijving van de schilderijender kunstverzameling van Teylers Stichting te Haarlem (Haarlem, 1894)

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Segona galeria de pintures del Museu Teyler