Subregió

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Una subregió és una unitat conceptual que deriva d'una més gran regió o continent i està basada en la seva ubicació. Els punts cardinals com, el sud o sud-est, es fan servir habitualment per a definir una subregió.

Les subregions de les Nacions Unides[modifica]

Al geoesquema de les Nacions Unides, per raons de coherència estadísitca cada país o àrea es mostra dins una única regió: per exemple Rússia que està a Europa i Àsia.

La Divisió Estadísitica de les Nacions Unides de l'ONU està encarregada de recollir, processar i disseminar informació estadística per l'ONU.[1] El 1999, desenvolupà un sistema macrogeogràfic (continental) basat en regions, subregions i altres grups per tal d'informar dels avenços en els objectius del segle XXI a tot el món.[2] La primera publicació portà el títol de World's Women 2000: Trends and Statistics el 2000.

Aquest esquema es fa servir en diversos organismes de les Nacions Unides.[3][4][5][6] D'acord amb l'ONU, aquestes divisions geogràfiques no impliquen cap assumpció per part de l'ONU sobre política dels estats.

Subregions per continent[modifica]

A continuació una llista no exhaustiva de subregions ordenades alfabèticament pel nom de la regió (és a dir, el continent)

Àfrica[modifica]

Amèrica[modifica]

Amèrica del Nord[modifica]

Amèrica del Sud[modifica]

Euràsia[modifica]

Àsia[modifica]

Referències[modifica]

  1. «United Nations Statistics Division - About Us». Arxivat de l'original el 2009-09-28. [Consulta: 14 setembre 2009].
  2. «United Nations Statistics Division - Country and Area Codes Classifications». Arxivat de l'original el 2011-07-13. [Consulta: 14 setembre 2009].
  3. North America Forest Commission; FAO
  4. UNESCO worldwide
  5. «Regional assessments, UN System-Wide EARTHWATCH». Arxivat de l'original el 2009-12-12. [Consulta: 14 setembre 2009].
  6. Field presences, UN OHCHR

Enllaços externs[modifica]