Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

Dvdgmz (discussiócontribucions)

Crec que a "Referències" de l'EV hi hauria d'haver la opció de posar la plantilla snf directament i no haver d'anar a inserir>plantilla i saber quina és. També crec que hi hauria d'haver la opció directe inserir>bibliografia o bé inserir>font M'explico: la manera acadèmica de fer una referència és fer una llista de bibliografia i posar dins el text una referència a aquesta (normalment Autor-Data-Pàgina). Això és el que fem en alguns articles de Viquipèdia fent servir Ref-Llibre (o equivalents per web i publicacions) i posant referències amb snf. I això fa que no tinguem no sé quantes referències al mateix llibre perquè la pàgina es diferent o que no posem la pàgina per poder-la re-aprofitar (i així perdem valor de referència). Diversos novells del món acadèmic m'han comentat això, jo els he explicat com fer-ho i troben que hauria de ser més evident, perquè les opcions actuals de la interfície de l'EV t'orienta cap a una altra banda. Doncs això, combinació de dues coses: que sigui més evident posar una llista bibliogràfica des de "Insereix" i que el menú "Referència" inclogui la "snf".

Arnaugir (discussiócontribucions)

Hi estic totalment d'acord, el problema és que ho haurien de fer de base, entenc que no ho podem configurar nosaltres... no?

KRLS (discussiócontribucions)

Jo crec que tal com s'ha afegit un botó de signatura dins de l'EditorVisual a través d'un giny, crec que tècnicament es podria fer. Tot i així, no sóc expert i crec que és una tasca que li pertoca fer a l'equip EV de la WMF.

Marcoil (discussiócontribucions)

Segons https://www.mediawiki.org/wiki/VisualEditor/Citation_tool, es poden triar fins a 5 plantilles que surtin a "Referències", i pareix fàcil canviar quines són. No sé perquè només 5… No he trobat cap manera d'afegir plantilles directament al menú d'inserció, però pot ser una millora a proposar. Potser fins i tot fer "guies" per a tasques concretes que ja insereixin la plantilla necessària, etc.

Gerardduenas (discussiócontribucions)

D'acord amb en KRLS

Resposta a «snf directament a l'editor visual?»