@Pol VNG: Molt bé! De moment tenim ja un article molt complet, endavant les teves edicions!
Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats
Doncs mira que encara queda feina per traduïr... L'apartat de propulsió és el més complex, i és on es requereix més la supervisió d'especialistes en física, mecànica,... L'àmbit de les armes i sensors sí que el tinc controlat, ja que és el que té més bibliografia on veus situacions pràctiques que et poden fer entendre els sistemes encara que no vinguis de ciències.
@Pol VNG: "Doncs mira que encara queda feina per traduïr..." doncs anirà com Article de Qualitat de cap en analogia a l'article de Tanc! Vés fent, i si hi ha algun tema en concret ens ho fas saber, especialistes en trobaràs pocs però entre tots i sabent específicament què falta segur que es soluciona.
Bé, ja tenim la introducció de l'apartat de propulsió, les dièsel-elèctrica i anaeròbica. Anem a per la nuclear! Hooya!
@Manlleus Ja tenim l'apartat de propulsió complet. Cada cop queda menys!
@Pol VNG: Perfecte! Quan acabis d'introduir informació i estiguis en la fase de correcció/revisió m'avises i puc traduir informació selectiva que falti de la wiki en alemany o addicionalment en italià d'on són articles de qualitat. Salutacions!
@Manlleus Molt bé. Igualment he anat revisant les referències i, de fet, i hi apareix algun dels llibres que tinc. Cosa que també fa il·lusió!
@manlleus He estat revisalt l'article en alemany i hi ha elements molt interessants. El qualsevol cas, pots traduïr i editar aquesta gràfica? És molt útil per explicar com funcionen les capes tèrmiques, un element vital en la guerra submarina i anti-submarina. Gràcies
Dona-ho per fet!
@manlleus a tenim l'apartat d'armament acabat. En el cas del sonar, miraré de posar referències però crec que és millor treballar en l'article principal directament. Et sembla que ha quedat bé l'apartat?
crec que un element tan important i característic d'aquest vehicle li cal més que dues línies, jo en faria un resum del seu funcionament i si el pots enllaçar dintre del context dels submarins i vehicles aquàtics, llavors òbviament en el seu article pertinent (dedicat) s'aprofundiria més però això ja és un altre tema. L'apartat d'armament em sembla molt correcte i complet.
PS: Ja tens la imatge traduïda en l'apartat Usos/Militar (2.1)
PS (2): He traduït totes les imatges de l'article.
@Manlleus moltes gràcies, pensa que el tema de les capes (o ombres) tèrmiques és vital. Pots estar seguint un submarí amb bones marcacions i només que canviï 50 peus desapareix. Tot i tenir la mateixa signatura acústica.
@Manlleus Ja tenim l'apartat referent al sonar a punt. De de fet, se'n desprèn que l'article dedicat al sonar s'haurà d'ampliar. En qualsevol cas és una feina que ja vaig deixar apuntada al meu perfil. Creus que es veu prou entenedor? Ho procurat posar-hi referències específiques a cada element, però essent el un camp en el que estic familiaritzat (més ben dit, en la propagació subaquàtica del só, i les implicacions a nivell de tàctiques), no sé si alguna cosa haurà quedat poc comprensible.
M'encanta com ha quedat, simplista i entenedor, ho he entès tot sense saber-n'he gaire prèviament. Com a punt extra, tot i que a lo millor tens pensat millorar més coses, es pot ampliar o reescriure millor l'apartat "El submarí en la cultura popular" (tema 4), com han fet en l'italià , com també falta un apartat de navegació i comunicacions https://de.wikipedia.org/wiki/U-Boot#Kommunikation i aqui https://en.wikipedia.org/wiki/Submarine#Communication
Perfecte! M'agrada el format en que ho han fet en la versió italiana. Ampliaré abans el de periscopi. Respecte al de comunicacions, miraré totes dues versions (anglesa i alemanya), doncs és un element que sempre ha condicionat molt la conducció d'operacions, així com el tipus de lideratges (prendre decisions amb poca o gens d'info, etc...). Hauré de repassar el rebost d'articles, ja que però bé, en qualsevol cas em deixes més tranquil si es veu entenedor.
@Manlleus Ja he completat els subapartats de periscopi i navegació. També he fet el de comunicacions, basant-me en la versió italiana. Algunes de les referències que hi apareixen les tenia en la meva col·lecció particular. En qualsevol cas, he repassat totes les referències com pertoca, substituint algun enllaç mort,
A nivell de lectura, es entenedor?
Està força bé, potser li cal una bona repassada ortogràfica i wikificar però crec que ho podrem deixar pel final.
I amb el subapartat de sistemes de suport vital tanquem el capítol de "tecnologies". Miraré d'ampliar-lo si trobo més referències. Seguim!
@Manlleus Com el veus? Crec que comença a agafar una bona consistència. Propostes per poder-ne fer un article de qualitat?
@Pol VNG: Ja veig que has realitzat millores. Crec que si que vols presentar a article de qualitat s'hauria de seguir el respectiu procediment seguint també algunes de les pautes prèvies. Així com també puc suggerir d'entrada que les referències són una part important, però aquest article compta amb seccions completes sense, per exemple, el de Història, Usos, etc. També veig que li fa falta una bona repassada d'ortografia i relacionats, però crec que ja ho podrem fer entre tots a mesura que anem avaluant l'article. Per últim s'hauria de veure què hi falta a l'article de les altres edicions wikis i de les pròpies referències, que estic segur que es pot afegir més informació. Salutacions!
PS: Pensant en 5 minuts se'm ha ocorregut una altra proposta de millora, la inclusió d'una secció d'Accidents i incidents, segur que hi ha informació al respecte.
Després de molt de temps inactiu m'hi vaig tornar a posar. Ja tenim l'apartat d'accidents i vaig començar la revisió ortogràfica. Revisaré les referències dels altres apartats. :)
@ Pol VNG : Bones Pol! Com va?! feia temps que no ens llegim.. Molt bona feina aquesta recent! Cada vegada fa més patxoca, si et veus en cor, poder passar ja l'article a propostes d'avaluació.
He anat massa enfeinat, però ara tinc una mica més de temps. En qualsevol cas, crec que a nivell d'estructura i continguts ja està prou complet. Miraré d'anar revisant els apartats d'Història pel tema ortogràfic i aleshores si que crec que el podem presentar.
Som-hi!