Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

Somnis perduts (discussiócontribucions)

Tinc la intenció d'anar inserint pàgines d'autors i autores de literatura infantil i juvenil, ja que sóc coordinador de la Secció de Literatura Infantil i Juvenil en l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. Per provar, he començat per mi mateix. No sóc gaire destre i he comprovat com algú ha anat millorant el format, però he tingut la desagradable sorpresa de veure esborrada una imatge de la meva propietat to i haver omplert el qüestionari de Wikimedia Commons. Era una fotografia encarregada amb la finalitat de publicar-la en paper i en Internet.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sobre la fotografia t'he respost a l'altre fil.

Per la resta et recomano la lectura de Viquipèdia:Conflicte d'interessos. La idea ve a ser que la darrera cosa que s'hauria de fer a la Viquipèdia és fer un article sobre tu mateix, els membres de les associacions per les quals treballes, etc.

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

(missatge duplicat per equivocació)

Somnis perduts (discussiócontribucions)

No ho sabia, això. Sóc nou. Encara no conec bé les normes i els mecanismes, però entenc que el més lógic és que faci articles sobre el que conec. Tinc la sort de tenir moltíssima informació sobre escriptors de literatura infantil i juvenil catalana, i no només dels que són membres de l'AELC, que són la majoria. Però si això és un problema, per mi cap problema. Dono de baixa el meu article i no publicaré res més.

Vriullop (discussiócontribucions)

Els especialistes en un tema són benvinguts per millorar la Viquipèdia, només faltaria! El conflicte d'interessos és una advertència sobre que ha de prevaldre l'interès comú sobre l'interès promocional. Jo no hi veig problema en les edicions fetes, més quan un declara quin és el seu camp professional. Endavant.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

El tema és controvertit i no hi ha un consens sobre on és exactament el límit on és raonable esperar que prevalgui l'interès comú, però em sembla clar que escriure un article sobre un mateix està més enllà del límit.

Dels altres escriptors, només veig un problema potencial amb els que de l'AELC. El que es pot dir de literatura infantil i juvenil abasta moltíssim més que les biografies d'uns quants autors.

Somnis perduts (discussiócontribucions)

En primer lloc l'entrada no és un article sobre mi, sinó una informació molt esquemàtica tot seguint un model força semblant a les fitxes que publiquen les institucions. Dels escriptors de LIJ es diu que som invisibles perquè ningú no parla de nosaltres ni de les nostres obres. Vaig veure que alguns amics escriptors havien intoduït les seves informacions a la Viquipèdia i vaig fer-ho sense saber que existia una normativa, tot i que era de suposar, però desconeixia totalment el funcionament. Tot i així, després dels teus correus, que he pogut veure que és una opinió entre d'altres, vaig intentar esborrar la informació sobre la meva persona i no he pogut fer-ho perquè tot i que és cert que jo mateix l'havia introduït fa força temps, també és cert que posteriorment altres persones a qui desconec han anat treballant i l'han anat modificant. Se m'ha dit que no puc eliminar un treball col·lectiu.

D'una altra banda. Estic completament d'acord que el que es pot dir de la LIJ abasta moltíssim més que les biografies d'uns quants autors. És cert. Mol cert. Però jo només sóc escriptor, no sóc un investigador ni un estudiós. Podríem parlar de molts remes relacionats amb la LIJ durant hores, però no m'atreveixo a sentar càtedra de res. Per a això ja hi ha grups d'investigadors a les universitats i a l'Institut d'Estudis Catalans, i hi ha persones que han estudiat profundament diverses matèries.

Tot i així, encara m'he de posar al dia amb el funcionament de la Viquipèdia. He rebut un missatge a la meva pàgina de discussió i tot i que hi un lloc que diu com he de respondre, no me'n surto.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

A la Viquipèdia (gairebé) ningú és estudiós de res. De fet, la Viquipèdia no és el lloc on els investigadors han de publicar els seus descobriments (pots veure Viquipèdia:No feu treballs inèdits), sinó el lloc on qualsevol pot explicar el que ja ha sortit publicat en fonts fiables, posant-les com a referència. O sigui, no cal sentar càtedra de res, perquè del que han de parlar els articles és del que han publicat els que sí que senten càtedra.

De ben segur tu tens molt més accés a llibres i articles acadèmics sobre literatura infantil i juvenil que la majoria d'editors de la Viquipèdia i, per això, si vols difondre el coneixement existent sobre aquesta literatura ho podries fer fàcilment.

I sobre la quantitat de gent que ve a la Viquipèdia a plantificar-hi el seu currículum (o el del seu esbart, la seva empresa, el seu client o la seva associació) és més gran del que sembla, i no m'estranya que tinguis amics que ho hagin fet. De fet, gran part dels articles que s'esborren ho són per aquesta raó.

Dvdgmz (discussiócontribucions)

Jo t'animaria a seguir publicant biografies d'escriptors si tens fonts bibliogràfiques que parlin significativament d'ells (ressenyes en revistes especialitzades, llibres biogràfics, catàlegs raonats, ressenyes en premsa) i que no siguin pròpies (la seva web per exemple o una pàgina promocional de l'editorial). Segur que ens falten biografies de creadors rellevants o d'obres clau, molt significatives, sobre les quals s'ha escrit.

Resposta a «Literatura infantil i juvenil»