Vés al contingut

Tema de Viquipèdia Discussió:Gran Quinzena Anual de la Qualitat/2015

Pere prlpz (discussiócontribucions)
  • Per la propera edició, jo trauria Categoria:Municipis amb coordenades a més de 5 km de les de Wikidata, perquè el que hi queda inclou molts falsos positius que no es poden treure perquè la categoria és automàtica, i perquè si ens interessa posar a la quinzena categories d'aquesta mena n'hi ha un grapat, i potser aquesta és la menys adient.
  • El tema dels padrins s'entén malament, fins i tot per part d'usuaris que no són exactament novells però que han viscut poques quinzenes de la qualitat (una mostra). És fàcil entendre que la categoria que té un padrí està reservada al padrí i que els altres no s'hi han de ficar. Entenc que té la seva gràcia veure com milloren les categories que tenen el nostre nom al costat, però s'ha d'explicar millor. Potser cal una introducció, o potser li hem de canviar el nom per una cosa així com "voluntaris".
Kippelboy (discussiócontribucions)

D'acord amb el tema padrins, que pot portar a algun malentès.

Panotxa (discussiócontribucions)

D'acord també amb el tema padrins. En diverses ocasions he hagut d'explicar el significat.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Tema padrins: mai ho havia entès! Seria més clar "a càrrec de", o "reservat per a" com diu en Pere?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Precisament el problema és que s'entén com si digués "a càrrec de", o "reservat per a". Si hem de mantenir-ho, ha de ser amb alguna fórmula que deixi clar que ni hi ha res reservat ni hi ha ningú a càrrec de cada cosa, de manera que qualsevol es pot afegir on vulgui, tant si hi ha algú més com si no, i fins i tot pot fer tanta feina com vulgui sense apuntar-se ni haver de preguntar res als que hi estan apuntats.

Panotxa (discussiócontribucions)

Si hi ha consens, per al 16 ens ho carreguem

Barcelona (discussiócontribucions)

Jo crec que potser es pot explicar, entenc que les categories no estan reservades però potser si algú veu que una categoria X no té nom, doncs l'agafi.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Perdoneu. Havia interpretat literalment la frase del Pere "És fàcil entendre.." quan hauria d'haver llegit "és fàcil que s'entengui..."! Creia que n'era una "definició" (el terme "voluntari" no em diu res, no ho és tothom?). Aleshores, què és i quina és (era) la tasca del padrí? Gràcies.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Veig que per haver començat dient que no s'entén la pàgina tampoc estic donant mostres d'explicar-me millor...

La idea dels padrins suposo que és que els viquipedistes ens apuntem a la quinzena a fer una o més tasques, igual que la gent s'apunta com a participants als viquiprojectes. Suposo que veure molts apuntats anima a participar-hi, i que haver-se apuntat a una categoria pot animar a fer-hi molta feina. No sé fins a quin punt és efectiu però a priori sembla una bona manera de visualitzar la quinzena com un esforç col·lectiu, que és la gràcia de la quinzena.

D'acord que "voluntaris" no vol dir res perquè ho som tots, tot i que com a mínim no es veu potencialment excloent com "padrins" o "responsables". Potser "Inscrits", "Participants", "Ja s'hi han apuntat" o "Inscriviu-vos aquí" convida més a afegir-s'hi.

La introducció a la pàgina de la quinzena també la podríem millorar.

Arnaugir (discussiócontribucions)

A mi m'agrada apuntar-me a una categoria ja que m'encoratja a treballar-hi durant la QQ, però d'acord que "padrins" potser no és prou concís. Què tal "interessats"? o també "voluntaris" crec que seria suficient.

Resposta a «Dos comentaris per l'any vinent»