Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Wikidata terminator: Feina pendent en català

6
Resum per Paucabot

Enllaços de feina pendent de WD.

Kippelboy (discussiócontribucions)
FranSisPac (discussiócontribucions)

(Aquesta "resposta" potser hauria de traslladar-se a "La taverna/Ajuda") @Kippelboy: amb manca actual de temps, i sols per fer-me'n una idea, he entrat en la tercera llista que proposes, la de "coses" que no tenim en català, i, almenys les quatre primeres entrades en ordre decreixent, m'han deixat una mica perplex / inquiet:

a) la primera, {{!}} (Plantilla:Barra (Q5400303)), sembla ser una plantilla en desús; de fet, a "es." figura dins d'una categoria amb el següent text: "Plantillas para reemplazar un carácter para evitar su evaluación por parte de MediaWiki. En general, evite el uso de estas plantillas si es posible". Algú em pot explicar què és aquesta Categoria:Plantilles per evitar l'avaluació per MediaWiki (Q9908099) que, en català, no té l'esmentat avís? (jo faig servir sovint la {{'}} que hi tenim inclosa, fins i tot en edicions per millorar la visió del text "en brut" si es té activat el giny que l'acoloreix en la caixa d'edició). Cal tenir-la? Es pot / poden usar?

b) la segona ( (Q21042793)) i la tercera ( (Q21042793)), plantilles d'arxiu de pàgines de discussió, tot i aparèixer en més de 300 "articles in other languages", no sembla que ningú s'hagi molestat en traduir-les! Les hauríem de tenir en català?

c) a la quarta, una categoria (Categoria:Notícies per estat (Q4026570)), hi veig diverses peculiaritats:

  • em sorprèn que no tinguem la "Categoria:Països"; potser hi ha un rerefons de "prudència política"?
  • efectivament no la tenim a Viquipèdia, però sí hi és a Viquinotícies i a Viquidites.
  • segurament fruït de la seva incorporació a Viquinotícies, l'etiqueta de l'element Wikidata (Categoria:Notícies per estat), posada per bot el 23 novembre 2015, no sembla la més convenient per a un element "multiús". Quina seria la "bona" etiqueta en català?

Resum: potser s'hauria de tractar aquest tema amb un cert guiatge? Què fem? Cordialment,

Kippelboy (discussiócontribucions)

@FranSisPac bon dia! Com bé dius, no totes les categories, elements o categories més utilitzats en altres llengües tenen equivalent en català. Jo em centraria en aquelles que sí que ho tenen :-)

FranSisPac (discussiócontribucions)

Gràcies i perdona @Kippelboy, sembla que havia mal interpretat el teu suggeriment original.

Descartada la tercera llista ("sense versió en català"), i a efectes pràctics la segona, m'he animat a ficar el nas a la primera. "Superada" la sorpresa dels 67 ítems de "Lo gayter del Llobregat" (entrades de Viquitexts), he intentat fer-hi alguna cosa, però veig que això és força més enredat del que sembla.

Per cert, som conscients que en alguns casos estem parlant de "Wikidata pur"? M'explicaré: per exemple, hi ha 13 ítems amb igual etiqueta, dels quals l'únic amb descripció és l'"Àngel. Dibuix preparatori per a l’escena de la Trinitat de l'església de la Plana Novella (Olivella, Garraf) (c. 1890) (Q23902299)", que, si no ho he mirat malament, cap d'ells té cap entrada a cap projecte Viqui! Sembla ser el mateix que passa amb "Cos de vestit del Museu d'Història de Sabadell (Q23906219)", tot i que en aquest cas "algú" ha tingut prou informació com per posar descripció a 42 dels 54 ítems que comparteixen etiqueta.

Reconeixent la teva bona intenció, tot plegat em porta a reiterar la meva sol·licitud de poder treballar des d'un punt de partida (altre tipus de llista? / certa guia?) que ens permeti fer bo el "Som-hi!" Ja veus que, de ganes, no en falten (temps, potser sí). Cordialment,

Jey (discussiócontribucions)

Una mica relacionat amb aquest tema, algú (@Paucabot, @Kippelboy :) ) sap com fer edicions massives basades en categories? Per exemple totes les pàgines de Categoria:Quadres al Museu de l'Orangerie haurien de tenir P195=Museu Orangerie, si no la tenen. Estalviaria moltíssima feina perquè la selecció ja està feta i només cal replicar-la. Gràcies!

Paucabot (discussiócontribucions)