Tema de Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

Afegir mapes "Wikishootme" per a llistes de monuments amb elements pendents de fotografiar

12
Kippelboy (discussiócontribucions)

Bona tarda, fa un parell de dies en @Jey va compartir a Twitter una eina que trobo fantàstica, Wikishootme, que et permet veure elements geolocalitzats a Wikidata i veure a quins els hi manca una fotografia. He pensat que això podria ser una eina molt útil per a WikiLovesMonuments si ho poguéssim filtrar només per monuments i li he demanat al Magnus per Twitter. M'ha contestat això: he adaptat el seu enllaç al Vallès Occidental i em dóna això. Algú amb nocions em podria dir: 1) Si la visualització és correcta (només surten monuments pendents de tenir foto o manquen alguns) i si penseu que és una bona idea afegir-ho d'alguna manera a les llistes de monuments del concurs per a facilitar la feina als voluntaris. Com ho veieu?

Vriullop (discussiócontribucions)

Agafat al vol, ho havia aparcat com a pendent segons el temps. Depèn de les dades de Wikidata, en concret la d:Property:P1435, i de que funcioni el servidor del toollabs. En el darrer mes he estat actualitzant moltes llistes i imagino que no hi ha flux d'actualització a Wikidata. Un problema. He afegit l'enllaç "a prop" a Plantilla:Filera IPA. Deixo pendent: comprovar el zoom més adequat, revertir o bé afegir-ho també a les altres plantilles de filera, traduir l'eina al català.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Vriullop És genial lo d'incorporar-lo al "a prop". Funciona prou bé també en mòbil (posant-lo en horitzontal). Pel que dius del zoom, sembla correcte (PC i mòbil) per situar-se i començar a navegar per la zona d'interès. Felicitacions !

Amadalvarez (discussiócontribucions)

En referència al que diu @Vriullop, els estatus patrimonial (P1435) estan prou informats pels traspassos que s'han fet històricament (amb el canvi d'infotaula s'ha pogut veure), ara bé la imatge no sempre està informada a WD. Per tant, un punt vermell al mapa no vol dir que no tinguem foto, sinó que no està informada a WD. Verifiqueu i, en el seu cas, carregueu el nom d'imatge a WD abans de sortir corrent amb la càmera a la recerca del punt per al WLM.

Vriullop (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Vriullop Deixam ser innocent, al filter de la query, no es podria afegir un "or P1600" ?

Vriullop (discussiócontribucions)

Segurament, però ni idea de en:SPARQL, ni tant sols tenim article. De moment he canviat la propietat, sembla que la P1600 està més estesa.

Paucabot (discussiócontribucions)

És això el que demanàveu?

Vriullop (discussiócontribucions)

Perfecte. Ho he afegit a totes les plantilles de filera: Palma. Heu vist la icona de la caseta? Enllaça a Google Street View. Ara faltarà traduir l'eina.

Vriullop (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Paucabot Això sembla.

En tot cas, ara veig que la majoria dels que no tenen article, no apareixen a WD. Per tant, no apareixeran a l'eina i no sabrem si s'ha de fer foto. Pagaria la pena fer un lot per carregar WD com es va fer amb els modernistes ?

Vriullop (discussiócontribucions)

Doncs sí, cal sincronitzar les llistes amb Wikidata. Ara totes tenen el paràmetre wikidata que hauria de servir per facilitar-ho. Tots els monuments haurien d'estar a Wikidata amb estatus patrimonial (P1435), codi Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya (P1600) i codi Bé d'Interès Cultural (P808). Les de França amb identificador Mérimée (P380) sembla que ja hi són. A més, durant l'agost vaig fer una bona revisió i a més de les altes que no hi seran, també hi ha hagut baixes que caldria actualitzar.

Resposta a «Afegir mapes "Wikishootme" per a llistes de monuments amb elements pendents de fotografiar»