Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Com potenciar les tasques de manteniment

8
Resum per Paucabot

Les estadístiques poden ajudar

Paputx (discussiócontribucions)

Fa temps que em volta pel cap una idea i no se si és factible o si ja existeix.

Les tasques de manteniment i revisar els canvis recents són molt necessàries però hi ha pocs voluntaris que ho facin. Jo mateix a vegades ho faig però molt esporàdicament. Per tal de potenciar aquestes tasques podria ser interessant que quedessin reflectides. Per exemple, que jo conegui no hi ha cap llistat de vegades que un viquepedista ha "marcat com a supervisa" una pàgina, o bé ha revertit edicions, o ha ajudat un novell, ...

En el seu moment a mi, i sobretot al meu ego, m'agradava visitar la llista de viquipediestes per nombre d'edicions. Potser es podria fer quelcom així, ja sigui per potenciar aquestes tasques o bé reconèixer als usuaris que excel·leixen en aquest camp. Quan fas un article de qualitat, aquest rep un distintiu. Quan corregeixes a vegades t'emportes males paraules.

Reconec que la satisfacció personal d'una tasca ben feta no necessita cap empenta ni reconeixement. Però a vegades pot ajudar. Que en penseu?

Pau Colominas (discussiócontribucions)

I tant que existeixen aquestes dades! Potser no en una llista "general", però podeu veure aquí que jo he patrullat més de 22.600 edicions i podeu veure aquí quines són, clicant a "Mostra el registre de patrulla".

De tota manera, a favor de fer que un bot creï la llista de viquipedistes per nombre d'edicions patrullades si serveix per activar la tasca.

Barcelona (discussiócontribucions)

Si la gent vol "competir" per patrullar més i això incentiva, sens dubte a favor

Paputx (discussiócontribucions)
Gerardduenas (discussiócontribucions)

M'agrada la idea i trobo que podria funcionar. Malauradament ni en Coet ni jo disposem del temps per programar. Si trobo el moment ho intentaré fer, però vaig bastant liat últimament :)

Coet (discussiócontribucions)

M'ho puc mirar a l'estiu.

Manlleus (discussiócontribucions)

jo també faig una mica de manteniment de tan en tan, però si es vol incentivar aquests tipus d'edicions tenint un rànquing de patrulladors per edicions crec que seria insuficient, clar que s'hauria de reformular ja que el paper que fa cada usuari a la Viquipèdia pot ser diferent i igual de reconeixement.

Mcsmp (discussiócontribucions)

És una bona idea, si s'acaba portant a terme, considero que només s'haurien de comptar els patrullatges manuals (i no els patrullatges automàtics deguts a que un usuari autopatrullat fa una edició).