Tema de Viquipèdia Discussió:Baixa per inactivitat d'administradors

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si un administrador deixa de ser-ho passa a ser un usuari normal i si mai vol tornar a ser administrador hauria de tornar-se a presentar a les eleccions a administrador, com qualsevol altre usuari, o si més no aquesta és la meva interpretació de les polítiques. Ara bé, tant si es pretén que sigui així com si es vol d'una altra manera (recuperació dels drets si ho demana, per exemple), seria bo que aquesta política especifiqués explícitament quin és el procés per tornar a ser administrador (presentar-se com tothom o procediment específic per ex-administradors).

Paucabot (discussiócontribucions)

Ho he explicitat. Diga'm com ho veus.

Barcelona (discussiócontribucions)

D'acord que passin a ser usuaris normals que hagin de ser validats de nou

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Em sembla que ara està prou clar per evitar malentesos en el futur.

Vriullop (discussiócontribucions)

A notar que ja s'han fet 4 baixes per iniciativa de Meta: Viquipèdia:Administradors#Baixa d'administradors. Per mi ja estava sobreentès que per tornar a donar d'alta cal assegurar que hi hagui consens comunitari i en aquests casos és evident el consens implícit per la baixa i és ben dubtós el consens per l'alta. Em sembla bé deixar-ho explícit. Cal notar, també, que en la mateixa secció es menciona el cas de renovació d'una baixa voluntària. Dependrà de les circumstàncies, difícils de preveure, però per mi és evident que desprès d'una inactivitat llarga caldrà passar també per una nova candidatura pel mateix principi d'assegurar el consens.

General Basset (discussiócontribucions)

Estic d'acord amb el principi d'assegurar el consens sempre

KRLS (discussiócontribucions)

Bon redactat.

SMP (discussiócontribucions)

Actualment a Viquipèdia:Administradors#Baixa_d'administradors està definit que els administradors que demanen baixa voluntària del càrrec poden recuperar-lo quan vulguin demanant-ho a un buròcrata. No sé si la intenció és canviar també això, però si és així caldria avisar l'Xtv com a antic administrador que va renunciar voluntàriament, en el sentit de donar-li una darrera oportunitat de recuperar directament el càrrec.

Paucabot (discussiócontribucions)

Potser no queda prou clar, però jo diria que això només és vàlid en els casos que diu l'article: quan la baixa és per inactivitat. En tot cas, segurament estaria bé explicitar-ho a un lloc o a l'altre (o als dos).

SMP (discussiócontribucions)

Entesos, llavors tampoc no cal canviar gaire el que diu a VP:ADM.

Vriullop (discussiócontribucions)

Es pot ampliar en el sentit que deia més amunt. Demanar-ho a un buròcrata no vol dir atorgar-li automàticament sinó que el buròcrata ho valorarà, o es fa immediatament si no es preveu cap problema o se li demana una renovació de confiança en una nova candidatura. En cas de més d'un any d'inactivitat s'hauria de tractar igual que les baixes per inactivitat.

Resposta a «Recuperació o no»