Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)

Sorry for English, It would be great if someone translates this. Hello, Wikilabels is the system to label edits for ORES. Until now, users would have to visit a page in Wikipedia, for example WP:Labels and install a gadget and then label edits for ORES. With the new version (0.4.0) deployed today, you can directly go to Wikilabels home page, for example https://labels.wmflabs.org/ui/enwiki and label edits from there. If you installed the gadget, you can remove it now. We also provided some sort of minification and bundling to improve its performance.

Labeling edits would help ORES work more accurately and in case ORES review tool is not enabled in your wiki, you can provide these data for us using wikilabels so can enable it for your wiki as well.

Best

Hola, Wikilabels és el sistema per etiquetar edicions pel projecte m:ORES. Fins ara, els usuaris havien d'etiquetar a la pàgina Viquipèdia:Etiquetes. Amb la nova versió que ha sortit avui es pot anar directament a la pàgina de Wikilabels i etiquetar des d'allà. Si us vau instal·lar el giny ja el podeu esborrar. A més a més s'ha optimitzat l'aplicació per millorar el seu funcionament. Etiquetar edicions ajuda a fer ORES més efectiu i acurat.

Gerardduenas (discussiócontribucions)

Si us plau necessitem moltes edicions etiquetades perquè això tingui algun efecte! Necessitem que tothom col·labori!

Podeu començar a ajudar a:

FranSisPac (discussiócontribucions)

Perdó, algú pot fer-ne "5 cèntims" per als no introduïts, amb una mica d'orientació operativa? Si segueixo l'enllaç "pàgina de Wikilabels" de la traducció d'en @CarlesMartin (l'enllaç original "es fica" a enwiki) i intento anar al seu punt "Documentation", vaig a parar a una pàgina esborrada! (des del 30 d'abril del 2015). Gràcies.

CarlesMartin (discussiócontribucions)
FranSisPac (discussiócontribucions)

@CarlesMartin: jo no culpabilitzava. La meva afirmació era "objectiva". Segueixo sense entendre què voleu que fem, ho sento: què vol dir en aquest cas "etiquetar"? quines són les etiquetes possibles? quins són els criteris? quina és la operativa? Potser no sóc prou "tecky"... o estic espès. Ho deixo per a altres (almenys ho he intentat). 

Gerardduenas (discussiócontribucions)

@FranSisPac: Com t'ha dit en CarlesMartin, es tracta d'entrar a http://labels.wmflabs.org/ui/cawiki, donar els permisos OAuth (acceptar la finestreta que s'obre), fer clic a cawiki, al signe més i a request workset. T'apareixeran un seguit d'edicions i has de classificar-les segons la intenció de l'edició. Aquí tens la definició de cada etiqueta. Un cop haguem etiquetat (dir la intenció de l'edició) 2000 edicions, podrem activar una eina intel·ligent (que es diu ORES) que marca les edicions possiblement vandàliques (entre d'altres funcions) als canvis recents i a la llista de seguiment. Aquesta eina necessita unes dades de partida per poder funcionar correctament i és el que estem elaborant etiquetant les edicions a http://labels.wmflabs.org/ui/cawiki

FranSisPac (discussiócontribucions)

Moltes gràcies @Gerardduenas. Evidentment la relació d'etiquetes amb la seva descripció era imprescindible. Déu n'hi do quina feinada!... i, a més, no sempre queda clar quina etiqueta encaixa millor (veure dubte "c"). Dubtes / problemes:

a) En el desplegable d'opcions sols em surten les primeres etiquetes, les de la secció "Semantic Intentions", però no pas les altres dues. Volia posar "Interwiki Link", de la secció "Objects", i no veig com. Falla alguna cosa?

b) En l'etiqueta "Vandalism" es fa referència al "regex"(?) de peu de pàgina. S'hi ha de fer alguna cosa especial (i si no sé fer-ho, puc posar simplement l'etiqueta)?

c) Al provar he trobat un "afegeixo un altre punt de vista" que, d'entrada, semblaria "Point of view", però la descripció d'aquesta etiqueta apunta a "neutralitzar", mentre que a "Elaboration" es parla d'"afirmacions noves" i és per la que he optat. Tindria sentit posar-les les dues? Dit d'una altra manera: "más vale que sobre que no que falte" o així es crea confusió?

d) No estic segur de la funció de les caselles "Added", "Modified", "Removed" que no són excloents.

e) Quan i/o què s'hauria de posar a "Notes"?

f) Hi ha alguna forma "ordenada" de sortir de la tasca que no sigui tancar la pestanya?

Gràcies per endavant.

Resposta a «New version of wikilabels»