Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Quan tindrem la "infotaula geografia política" ?

14
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Alguns companys s'estan "infotaulejant a sobre" i volen començar JA a millorar els tradicionals articles de geografia.

Arrel d'unes converses (i algunes reversions) on han participat @Iarik, CarlesMartin, Jey, Docosong, Pcm:@Walden69, Dafne07: i algú més que segur que em deixo, us situo a tots plegats on som i quan queda.

L'estat actual d'aquesta plantilla és el següent:

  • Estable en tot allò que fa; pendent d'incorporar la gestió de codis estadístics (IDESCAT, INSEE, etc..); pendent d'arreglar 3-4 peticions (complexes) de la discussió ; no recupera -perquè no existeixen- certes dades que són habituals al nostre entorn com és el patró, l'estructura de càrrecs polítics (si recupera el cap d'estat i de govern).
  • Que falta per començar a migrar?. Estic preparant una pre-infotaula que anirà substituint les 135 actuals plantilles per adaptar els noms dels paràmetres antics als nous. A diferència d'altres cops que una pre-infotaula és una tirallonga deI nom_nou = nom_antic, aquesta farà servir l'esquema de migració descrit a la pàgina del projecte. D'aquesta forma només es traspassaran aquelles dades que no existeixen a WD i que han de ser manuals. Quan la tingui, l'aplicarem -una a una- a les 135 plantilles actuals. Amb tot, com que aquesta pre-infotaula no canvia el contingut dels articles antics, ni aprofita els contingut vàlids per carregar-los a WD (tal com preveu l'esquema de migració), caldrà passar un bot que ho faci. L'amic @Joutbis ja hi treballa en el tema.
  • Per què tan a poc a poc? Perquè dins de cadascuna de les infotaules actuals hi ha tractament específic de dades locals que cal determinar si l'incorporem a la nova plantilla o si el tractem com a dada manual, i com ha d'actuar la pre-infotaula en cada cas específic.
  • Mentre tot això és fa, ON PODEM APLICAR actualment la nova infotaula?
    • Es pot posar a qualsevol article de geografia política que NO tingui infotaula
    • Es pot posar a canvi d'una de les antigues sempre que es compari amb el resultat actual i les dades que teníem i ara no apareguin s'introdueixin -per tal de no perdre-les-, bé sigui a WD, bé sigui com a paràmetre manual. És una feina molt artesanal que consumeix temps i que farà tard o d'hora el bot que està preparant el @Joutbis.
  • Que podem fer amb les dades que no existeixen com a property a WD ?. Fer servir els paràmetres manuals de tota la vida. El procés de petició d'una nova property a WD és llarg i ha d'estar molt justificat i ben argumentat. Si algú vol fer-ho, endavant, però aviso perquè gestioneu les vostres expectatives.
  • Que podem fer amb les dades que no hi són informades a WD ?. Anar a WD i emplenar-les.

Bé, jo crec que no m'he deixat res. Si algú està neguitós, sempre pot passar per la pàgina del projecte i fer alguna de les coses que s'hi descriuen i estan pendents; o pot fer un petscan per cercar poblacions sense infotaula i posar-li, etc. però no cal fer un "triple salt", si ens deixem pel camí coses que ens obligaran a tirar enrere i fer la feina dos cops.

Salut i keep calm !

Joutbis (discussiócontribucions)

Espero tenir un primer prototipus aviat, però aquesta vegada no vull repetir els errors d'altres vegades i he estat rumiant més en el disseny. L'objectiu és que sigui més fàcil fer modificacions i adaptar-se als nous requisits que segur que aniran sortint sobre la marxa. Però hi estic a sobre.

Medograd (discussiócontribucions)

Una cosa. No vaig trobar la manera per afegir a WikiData el nom (o els noms) antic(s) d'una ciutat. Algú sap com fer-ho?

Joutbis (discussiócontribucions)

Pels qui s'infotaulegin a sobre, aquí i aquí hi ha llistes d'articles amb els tags <big> i <font>, molts dels quals són d'entitats geogràfiques amb infotaula "patillera", que demana a crits ser substituïda per una com Déu mana.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Iarik Observo que continues posant la infotaula geografia política tot i que et vaig demanar que DEIXESSIS DE FER-HO fins que estigui operativa. El @CarlesMartin també t'ha advertit a la teva pàgina de discussió i tu, com si sentissis ploure. De veritat que no et pots reprimir ?. Has tornat a canviar Girona després que ho parléssim a la discussió i en Carles ho revertís.

Et pensaràs que fas una bona acció, però és una autèntica bretolada. Molta gent estem perdent el temps corregint el que tu fas, millor dit, desfàs.

Pensa que, com he explicat més amunt, canviarem els articles a centenars quan comencem a migrar. Per què perds el temps i les energies en una feina estèril ?. Si et fa il·lusió veure tot el que surt quan la fas servir, dedicat a posar-la als articles que no tinguin cap, perquè aquests no els tractarem en la migració. Això si que serà una bona acció.

De debò, si no pares, demanaré formalment que et bloquegin fins que tinguem la infotaula acabada.

Medograd (discussiócontribucions)

Val. O sigui, el que em vols dir, és que més endavant ja la canviareu aquesta infotaula, i que ara és millor no tocar cap article que ja en tingui una infotaula feta, no? Si és així, deixaré de fer-ho. (Per cert, quan penseu fer-la, més o menys? d'aquí a un més, dos, tres, mig any...?).

Però tot i així, les últimes edicions que vaig fer ja són amb infotaules que tenen totes (o gairebé totes) les dades que hi havien a la infotaula original. Per què vàreu revertir aquests canvis? (En particular el articles Melitòpol, Donetsk-Krivoi Rog, El Caire i Girona). A més les dades que jo vaig corregir que no reflectien la realitat, ara no hi són, sinó que tornen a haver-hi les dades antigues!!!!!!

A més m'has comentat que les pàgines que no en tenen d'infotaula, posar-n'hi una. Ho he entès bé?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Iarik Si llegeixes atentament el llarg missatge que vaig posar al començament d'aquest fil per a que TOTHOM i tu sabéssiu quan faltava i que es podia fer, obtindràs les respostes a les teves preguntes.

Pel que fa a les reversions, he fet totes aquelles que, amb el teu canvi es perdien dades, i he respectat aquells que -per casualitat- no es perdien. Si t'haguessis molestat en veure si amb el canvi es perdia (ni que sigui una dada) o es millorava, ens hauries estalviat feina a molta gent. Quan estarà acabada ?. Mentre m'hagi de dedicar a arreglar el que altres espatllen, no podré dedicar-me a acabar-la. D'acord ?.

On vas "corregir dades que no reflectien la realitat" ?. a WD ? als articles ? en quins articles ?. Totes les reversions que t'he fet eren de crides a la infotaula sense cap paràmetre. Ja em diràs.

A les pàgines que no tenen cap infotaula SI que li pots posar. Ho deia al primer missatge, t'ho vaig dir ahir i t'he fet un "agraït" a totes les pàgines on has actuat d'aquesta forma. Et cal alguna cosa més ?.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Iarik He vist que t'has posat a tope amb els articles que no tenien cap infotaula. Bona feina !

Si en algun moment vols canviar de rutina i fer una feina una mica més "delicada", pots mirar el que comento al següent missatge, merci.

Medograd (discussiócontribucions)

Crec que no ho faré, almenys per ara, perquè comportaria molt de temps, i no en tinc tant. De moment faig els districtes de Turquia, i més endavant potser d'algun altre país també.

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)
Novetats, feina i errors

S'han integrat totes les plantilles que parlaven de territoris de Rússia (subjectes federals) i hem començat amb els municipis: balears i suïssos. A partir d'ara, sembla que anirem més depresa.

Continua la llista de feinetes prèvies allà quietes, esperant algú que les faci !!

Estan apareixen errors "de contingut" que alarmen alguns editors. Recordeu la regla d'or de la VP: "Si alguna cosa està malament, no rondinis, arregla-ho". És correcte que m'aviseu quan veieu alguna cosa malament per si de cas la infotaula no va bé, us ho agraeixo. Però molts dels errors corresponen simplement a continguts de WD que - com a la resta de WPs o projectes germans - cal corregir i res més. Segur que molts companys no estan familiaritzats amb WD i els animo a superar aquesta barrera i agafar pràctica, perquè comença a ser tant important tenir cura d'aquells continguts com dels que tenim al nostre corpus. Ja anuncio que hi havia un grapat de "Mayor of xxx" referit als municipis que els he traduït massivament a partir del nom anglès. Doncs, ànims, que això vol dir que quan es va crear WD, algú va pensar que els municipis tenien alcalde i que caldria fer un ítem. Ara només cal posar el nom en català. Fàcil, oi ?. Segur que hi ha algun nom no catalanitzat que caldria corregir.

Si algú té dubtes sobre com fer la catalanització de textos a WD, pot fer un cop d'ull a unes instruccions que hi ha en una resposta a la meva discussió.

Salut !

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Continuo amb el missatge anterior. Ja tenim tots els municipis catalans, balears i valencians. Si alguna cosa no va ja m'avisareu. Aprofito per informar que a la llista de feinetes que ningú visita, hi ha una que afecta a la bona imatge dels municipis valencians, per tant, convido a @Pacopac, @TaronjaSatsuma i altres editors del País Valencià a que s'enrotllin i deixin els articles impol·luts ! . Salut

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Reporting setmanal. Ja hi ha unes 70 plantilles que apunten a la nova infotaula. En total, una mica més de 56.000 articles. Recordeu que tenim deures per fer abans que acabi de migrar totes les plantilles. Salut !

Resposta a «Quan tindrem la "infotaula geografia política" ?»