Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Jaumellecha (discussiócontribucions)

Molt bones!! Estic intentant traduir l'infotaula que tenen els italians per els accidents geogràfics de planetes i lunes (exogeologia), en concret -> https://it.wikipedia.org/wiki/Template:Esogeologia; pel que vaig veient, està formada per vàries subplantilles i de moment he arribat fins aquí -> Plantilla:Exogeologia/ús.

A més, una d'aquestes subplantilles és -> https://it.wikipedia.org/wiki/Template:Mappa_di_localizzazione_corpo_celeste , creada per aquest mòdul -> https://it.wikipedia.org/wiki/Modulo:Mappa_di_localizzazione_corpo_celeste (aquí ja me l'han fotut bé!!).

Algú tindria una mica de temps per a explicar-me con poder finalitzar correctament aquesta infotaula, i de pas que em pugui explicar com va això dels mòduls? (prefereixo que em doneu una canya per poder pescar quan vulgui que no pas que em doneu un peix per menjar ara... així aprenc unes quantes coses més)

Un cop ja estigui la plantilla feta, jo mateix ja m'encarregaria de ficar-la a tots els articles corresponents.

Gràcies.-

Paucabot (discussiócontribucions)

@Amadalvarez: Tens un curs a mà per ensenyar a pescar?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Jaumellecha@Paucabot La meva millor oferta per anar fent són les notes del taller que varen fer a la darrera Viquitrobada. Són un seguit d'apunts acompanyat d'exemples que van incrementant la complexitat sobre un mateix exemple per poder veure l'evolució. Falta la meva veu explicant-lo, però és prou intuïtiu.

Jaumellecha (discussiócontribucions)

Ara m'ho miro. Si al final no ho puc traduir, almenys intentaré fer una mena d'híbrid o una de nova.

Vriullop (discussiócontribucions)

Miro què enllaça a la plantilla, agafo un article qualsevol, per exemple it:Ithaca Chasma, el modifico per deixar només la plantilla "esogeologia" esborrant la resta, previsualitzo i a peu de pàgina em diu la llista de plantilles i mòduls usats, tots els que necessitaràs per aquesta infotaula. Una llista ben llarga dels que potser en tenim 3 o 4 i vés a saber si compatibles. A mi m'ha desanimat per massa esotèric i poca motivació. Tu mateix, no et vull desanimar si tens la motivació.

Jaumellecha (discussiócontribucions)

He estat una bona estona desmuntant i trastejant els codis, i això és una bona xarxa de subplantilles (algunes de les quals només funcionen en la wiki italiana i que es possible que tinguin algun equivalent en el català, però encara no les he trobades). Em faria falta un llistat de tots els codis i el seu ús per acabar de desxifrar una mica això.

Jaumellecha (discussiócontribucions)

Per cert, això del mòdul ja deu ser cosa del Phyton. Per ficar un mòdul a la wiki només cal ficar MODUL:nom_del_modul i desar, o s'han de fer més coses?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

M'afegeixo als comentaris d'en Vicenç. @Jaumellecha, no sé si ho feies per introduir-te en el tema plantilles o és que et calen reptes cum laude, però no sembla que sigui fàcil d'abordar. A més no m'ha semblat que sigui intensiu en accés a WD i no fa servir l'eina {{Infotaula}}, sinó que construeix taules clàssiques amb la complexitat que això li posa al codi final. De fet, jo mateix no m'hi ficaria, llevat que volgués perdre la salut, que ara no és el cas.

Jaumellecha (discussiócontribucions)

@Amadalvarez:, la plantilla és molt complexa i críptica, però la idea que presenta es bona. La cosa ha sortit mentre anava fent cràters de mercuri. De moment, per fer-lo més bonic, vaig crear una plantilla per als cràters de mercuri, que m'ha quedat així -> Abedin (cràter), però al veure que els italians tenien una plantilla més generalitzada (que serveix per a més plantes i llunes, i per a més accidents geogràfics, amb un mapa bonic a sota de l'infotaula) doncs no m'he pogut resistir de fer el mateix, sense saber amb que em trobaria. Enlloc de copiar la seva infotaula, ja veuré con puc generalitzar la que he fet i de pas afegir el mapa que apareix al final de la infotaula.

Vriullop (discussiócontribucions)

Ja m'hi posaré amb els mòduls per treure el mapa. Necessiten algunes adaptacions però estan ben estructurats i treballats. Aprofitar-los és fer-los un honor i es pot anar pas per pas en lloc de la infotaula completa.

Vriullop (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Per cert, Amador, he modificat el mòdul Wikidata per poder ser usat des d'altres mòduls, per tant és la primera vegada que s'usa així. A tenir en compte en altres possibles usos, sempre serà més efectiu que complicar les plantilles.

Jaumellecha (discussiócontribucions)

En qüestió d'un moment, la plantilla d'infotaula de persona de Nakano Takeko, m'ha fet el boig (abans estava bé i ara surt un error... vaig afegir una professió a la viquidata, però això no va causar cap error ????).

Ara miro de afegir el mapa de mercuri en la plantilla i de mirar que passa amb les coordenades, que també em dona error.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Jaumellecha Estan totes les plantilles caigudes per una modificació al mòdul:wikidata. No pateixis que no has fet res malament.

Jaumellecha (discussiócontribucions)

ufff! ja pensava a on amagar-me fins que passés tot!! XD

Jaumellecha (discussiócontribucions)

Per cert @Amadalvarez:, com puc fer que surtin les dades (label i data) sota un sub-títol (header) en la plantilla? hi ha una cosa que em falla i no sé el qué!!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ja funcionen les plantilles

Jaumellecha (discussiócontribucions)
Townie (discussiócontribucions)

Em sembla que és perquè crida «p._main» del Mòdul:Wikidata, però en desfer els canvis ja no funciona.

Vriullop (discussiócontribucions)

Ja està arreglat, ja surt el mapa.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Cada línia té un número d'ordre que és el que fa servir "infotaula" per saber on van. Les header són línies independents i entren en la numeració. Si tens header20, al següent label-data li has de posar un nombre a partir de 21. És això el que dius ?

Jaumellecha (discussiócontribucions)

Era això!! (es que em pensava que els headers eren independents als labels i dates. Ja sabent això, acabo de retocar la -> Plantilla:Cràter mercurial, i la generalitzaré per a fer una per a tots els planetes i accidents geogràfics (la plantilla d'exoplanetes, amb la idea dels italians i la tecnologia i senzillesa dels catalans. ;)

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Jaumellecha (discussiócontribucions)

Rebut @Amadalvarez: ! Les acabo de veure i de moment en quedo per Mercuri i la plantilla que he fet. Mes endavant, quan controli millor això i tingui una visió més completa per a una plantilla que englobi a tots els planetes i accidents, ja faré la plantilla general. Gràcies per l'ajuda

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Jaumellecha Doncs em sembla més productiva la línia que havies començat que la dels italians. Si en lloc de dir-se "cràter mercurial", l'orientessis cap a "cràter extraterrestre" o similar i li fessis un diccionari de dades amb els diferents paràmetres propis d'un planeta o un satèl·lit o un altre cos celeste, acabaries abans, ja t'ho asseguro. Aquí algú va traduir fa molts anys la {{geobox}}, una col·lecció de pseudo infotaules que es muntaven com un lego segons els paràmetres que li calien a l'objecte que estaves tractant. Al final pràcticament no es va fer servir perquè la gent no es volia complicar la vida i feia una infotaula a mida del que li calia en cada moment. Això ens ha portat a una inflació abusiva de plantilles "quasi iguals" per coses tant sorprenents com canviar el color en funció del tipus, tot i que la resta de paràmetres fora igual. Al meu curset ho exemplaritzava amb les infotaules de menjar (que ara ja estan fusionades).

D'aquesta reflexió vaig optar per fer infotaules temàtiques que ja incorporessin tots els paràmetres possibles i així la gent no hauria de pensar com munta el lego, ni en fer una de nova perquè li manca un paràmetre. Encara que dona unes plantilles amb molts paràmetres, l'accés a WD permet obviar els més habituals i jugar amb subconjunts de paràmetres per formar casos "ad-hoc" a la documentació. D'aquesta forma el editors poden agafar la que més s'hi ajusta com si fos "la seva" quan en realitat totes tenen per darrera el mateix codi. Bé, disculpa el rotllo.

Jaumellecha (discussiócontribucions)

@Amadalvarez:, gràcies per "la canya de pescar" ;) Més o menys ja ho tinc controlat, i vaig a veure si puc pescar un bon "enllaçar dades de la wikidata amb la plantilla". Vaig a trastejar una mica això a veure que surt. <

Jaumellecha (discussiócontribucions)

és més fàcil de que em pensava (tot es ficar-se).

Paucabot (discussiócontribucions)