Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

Carregar escut club esportiu que el club cedeix lliurement

12
Resum per Paucabot

Ajuda en tema llicències

Curconegre (discussiócontribucions)

Benvolguts amics, voldria carregar l'escut d'un club esportiu per a indentificar-lo en l'article que he creat. He parlat amb la gent del club i el tenen a la seva web on indiquen que es pot utilitzar lliurement però no li han afegit cap llicència C.C. Tampoc saben qui va ser l'autor. El puc pujar per mostrar-lo a l'article? Moltes gràcies.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si no saben qui en va ser l'autor, no poden saber si l'autor, que és qui té els drets de l'escut, el va cedir al club amb una llicència que permeti al club publicar l'escut sota una llicència lliure.

Curconegre (discussiócontribucions)

Per tant entenc que no el puc pujar a wikicommons per utilitzar-lo a l'article, encara que el club ho autoritza?

Sng (discussiócontribucions)

Això mateix. Necessites saber si l'autor permet la seva utilització. Si no vaig errat, crec que hi ha una altra possibilitat. Si l'escut és molt antic, els drets d'autor poden haver vençut. Els drets d'autor tenen una caducitat que crec que és de 70 o 80 anys. Potser pots mirar de saber quants anys té l'escut i si han passat els anys suficients el podries fer servir lliurement.

Curconegre (discussiócontribucions)

El club té 61 anys, suposo que l'escut també. M'han dit que investiguen a veure qui va crear l'escut, però pot ser que avui en dia ja no se sàpiga. En aquest cas, que es pot fer?

Curconegre (discussiócontribucions)

Finalment la recerca ha estat profitosa i el club em confirma que tenen els drets sobre l'escut. L'han publicat al web amb llicència CC BY Non commercial. Ara ja el podré utilitzar a l'article

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Per què diuen a Commons que no accepten llicències no comercials.

Si l'han publicat només amb llicència non commercial és que estan prohibint que es faci servir en llocs amb llicències més permissives com la Viquipèdia.

Curconegre (discussiócontribucions)

No ho entenc, i aleshores com s'ha pogut carregar l'escut del F. C. Barcelona a la Wikipedia?

Sng (discussiócontribucions)

Arribats a aquest punt, com que el drets són del club, pots demanar permís per fer-lo servir. No crec que et posin gaires problemes. Si t'autoritzen, ja el podries fer servir.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

L'escut del Barça, el del Madrid, el de l'Espanyol i bastants més estan carregats localment (no a Commons) amb polítiques no gens clares, amb una cobertura legal tampoc gaire clara i amb un encaix dubtós amb les directrius de la Fundació Wikimedia. Carregar així l'arxiu del club té uns resultats incerts a llarg termini però cal reconèixer que fa anys que anem passant així. Si mai algú decideix endreçar no sé si en quedaran gaires d'aquests arxius. En qualsevol cals, la justificació per carregar localment no té relació amb el permís del club.

Per contra, si la intenció és carregar a Commons, sí que cal permís per l'ús de la imatge (incloent l'ús comercial). Pots veure Viquipèdia:Autoritzacions o c:Commons:OTRS#If_you_are_NOT_the_copyright_holder.

Curconegre (discussiócontribucions)

D'acord. Carregar-lo localment igual que Barça, Madrid, etc. ja va bé. Com es fa per fer-ho així? Hi ha algun enllaç?

Townie (discussiócontribucions)

Especial:Carrega, però em sembla que hi ha un filtre activat per penjar imatges.

Ara que ja ha passat l'onada -o això sembla-, podem intentar llevar-lo i veure com funciona la cosa?