Tema de Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

Resum per Paucabot

No basta amb cc-nc, han de ser cc-by-sa

Yuanga (discussiócontribucions)

Algú sap perquè a Commons no s'accepten les imatges amb CC marcades amb "no commercial", si és una entitat sense ànim de lucre?

Vriullop (discussiócontribucions)
Yuanga (discussiócontribucions)

@Vriullop gràcies. No em queda gaire clar el que em comentes, però ara em miro els enllaços a veure.

Convido a gent a col·laborar aportant les seves fotografies a wikimedia, i una pregunta recurrent és "es poden fer d'or amb les meves imatges?". Vull trobar uns bons motius per tal que això no sigui un impediment.

Vriullop (discussiócontribucions)

Difícilment ningú es farà d'or amb una llicència CC-BY-SA. Cal indicar qui és l'autor i quina és la llicència. Per exemple és impensable fer-ne una postal, desacreditaria l'editor que digui que usa imatges lliures i que ha estat incapaç de fer una foto pròpia. Ara bé, fent-ne difusió via Commons potser aquest editor contacta l'autor per fer negocis i que d'altra forma no hi hagués arribat mai. Si un encara hi té recances sempre pot rebaixar la resolució de forma que sigui suficient per usar en línia i insuficient per una còpia impresa de qualitat.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Un argument és que ningú es farà la barba d'or perquè ningú pagarà per obtenir el que es pot obtenir gratis. Si algú fa una postal amb una foto lliure de Commons el que està venent no és la foto sinó la feina d'imprimir la postal, perquè la foto se la pot baixar qualsevol de Commons.

De fet el problema no són els que facin un ús (comercial o no) de la imatge complint la llicència sinó els que se saltin la llicència, i això no depèn de com sigui de lliure la llicència.

Ara bé, sobre baixar la resolució compte que fa uns anys es va plantejar el cas a Creative Commons i van dir que l'obra coberta per la llicència era la foto, en totes les seves resolucions, no només la versió de baixa resolució, de manera que si una foto publicada en baixa resolució amb una llicència lliure es publicava en alta resolució amb una llicència privativa, la llicència lliure també cobria la versió d'alta resolució.

QuimGil (discussiócontribucions)
Passa-li això a qui publiqui materials amb restriccions no comercials.