Tema de Usuari Discussió:Mcapdevila

Jmarchn (discussiócontribucions)

Hola, t'he refet tot l'article que tenies amb un nom erroni Fractura de Bush, així com els sinònims, erronis, de wikidata. Hi havien enllaços ja inexistents. No havia sentit mai aquesta denominació, i molt rarament deu ser emprada; de tota manera apareix al DEM (però ja no s'utilitza actualment, ho pots comprovar al PubMed). L'anomenem de forma descriptiva.

Com que veig que fas articles de medicina, envers de fer articles molt rars (perdona'm!), seria millor iniciar articles que ja vaig anotar al Viquiprojecte:Medicina, i que vaig editar fa anys.

Mcapdevila (discussiócontribucions)

De fet només faigs els articles de malalties amb les que hi tinc una relació directe: algun amic, familiar, o jo mateix (2 fractures de Busch amb moto fa 40 i 30 anys) curades pel Dr.Joan Coll Salmerón pare del Dr. Xavier Coll Escursell (molt amics dels meus avis) no és d'estranyar el nom "Bush" -mal après d'oïda fa 40 anys, però com pots investigar no és una fractura rara entre motoristes, ciclistes i porters de football -l'he traduït a en.wiki i ha tingut èxit- Atall d'exemple et dirè que l'atàxia espino-cerebel·losa, la vaig fer per explicar als 12.000 habitants d'Arenys la gravetat de la malaltia del nostre Rector, a qui li vaig comprar a eBay un vehicle de mobilitat per 600€ a la península en fan pagar (pel mateix) entre 1000€ i 1300€. (ja n'he comprat tres)

Mcapdevila (discussiócontribucions)

@Jmarchn, ja saps que admiro la feina que, com a metge, fas a ca.wiki...Referent a l'article cop de calor, (va morir d'un cop de calor un vellet, veí meu que, sense cap tipus d'aire condicionat, estava al llit i ni havia vist el sol..) l'he hagut de fer per la incorrecció resultant del link de ca.wiki cap a hipertèrmia, que no estaria malament si no fos perquè l'article l'equipara amb insolació, (per fer l'article específic vaig moure'l a cop d'escalfor) vaig voler deixar palès el fet científic, que un cop de calor pot venir per l'elevada temperatura sense tenir res a veure amb l'exposició al sol que implica insolació, m¡agradaria la teva opinió de metge, merci

Mcapdevila (discussiócontribucions)

He modificat l'article hipertèrmia treient l'equiparació (sinònim ) amb insolació i afegiint-la simplement com un cas particular d'hipertèrmia "(també pot ser causada per una insolació, quan ha estat la radiació solar la causa de l'afecció)", que et sembla?

@Mcapdevila: completament d'acord. Ja he afegit la infotaula malaltia i he eliminat el cop de calor (+-= insolació) de la wikidata.

Mcapdevila (discussiócontribucions)

Merci..

Resposta a «Fractura de Busch»