Tema de Usuari Discussió:Manlleus

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Hola @Manlleus!

Molt bona feina a la Viquiestirada, enhorabona! Recorda, però, que els articles nous no són objectes de concurs i que la idea és ampliar els esborranys de la temàtica per augmentar la qualitat del corpus ja existent a la Viquipèdia.

En la mesura que sigui possible, intenta no afegir l'etiqueta en aquells articles que iniciïs nous, ja que el bot que realitza la puntuació sembla que es podria confondre (com ja han detectat en @Beusson i en @Ferinancat). Moltíssimes gràcies!

Manlleus (discussiócontribucions)

@Xavier Dengra Gràcies, però seguint amb l'edició de maig (la de literatura juntament amb els còmics) els articles nous van ser puntuats cosa que no s'ha declarat ni a favor ni en contra en la d'enguany, a més que no és una prohibició ni està marcada com a tal en cap de les edicions, apartat de requisits. Sé que, en principi, l'objectiu era reduir només esborranys, però penso que hi ha el mateix mèrit en crear-n'he de nous però arribant al mínim per a no ser considerat esborrany i augmentar així el nombre d'articles "polits", si més no és lo que es va intentar en l'edició de maig i malgrat que ningú s'hagi pronunciat en aquesta doncs semblaria sospitós a aquestes altures penalitzar-ho. Si creo un article nou amb 20K octets té el mateix mèrit que agafar-n'he un altre d'existent de <1K i arribar a la mateixa xifra. D'altra banda, i aquí sí està el tema, encara que hi ha molts articles esborranys per millorar, molts són de temes realment tècnics i la major part de la gent li semblarà "xinu" parlant clar, tindrà problemes en la millora o directament passarà de fer l'article. M'agradaria tenir clar això, tinc diversos articles més i estan en espera per entrar en concurs abans de fi de mes, penso que seria un error no afegir-los.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia @Manlleus. No és així i et responc per punts:

1) A l'edició d'abril (i no de maig), es van puntuar i premiar els articles de nova creació al concurs de còmics. I les ampliacions van comptar per ambdós concursos (viquiestirada+còmics). Sigui com sigui, aquell mes es va tancar fa dos mesos; potser amb algun error menor de puntuació del bot si és que hagués passat amb algun article.

2) El mèrit existeix en qualsevol edició que es fa a la Viquipèdia: començant per corregir una coma fins a editar un article de 20K. D'això no hi ha dubte i la teva feina històrica al projecte penso que els viquipedistes veterans la valorem indiscutiblement! :)

3) Cada mes té una temàtica, i el que a tu et pot semblar xinès o articles massa tècnics en aquesta edició, per algú altre serà realment interessant i motivador d'editar. I és per aquest motiu que intentem diversificar les edicions.

4) Lògicament t'animem a crear i millorar tots els articles que tinguis pendents i en llista, però el concurs és molt clar i les normes també: únicament creació d'articles existents com a esborranys. Per deferència a 4 mesos de concurs, la resta de participants i també els voluntaris que l'organitzem, no es començaran a comptar ara els articles creats nous i si el bot d'en @Toniher detecta que se n'han comptabilitzat alguns d'aquests erròniament, es restaran de la puntuació total.

5) El 27% d'articles de la Viquipèdia estan per sota dels 1.500 octets i el 55% estan per sota dels 3.000 octets, la qual cosa en compromet la qualitat en molts aspectes i cal fomentar-ne l'ampliació en campanyes específiques com aquesta.

5) Prenc nota de la queixa i intentaré posar més esforç en què existeixin més concursos de creació de nous articles, com el Viquiprojecte:Memòria Històrica de l'Àfrica, i que les normes siguin fins i tot encara més explícites. Si hi ha cap temàtica que t'interessi en particular per crear nous articles, em comprometo a que des d'Amical Wikimedia intentem crear un concurs específic per donar-hi cabuda ;-)

Manlleus (discussiócontribucions)

@Xavier Dengra Entenc el que comentes, tan de bo millori la qualitat de la viquipèdia amb aquests projectes. Una llàstima que no entrin els de nova creació sigui collita pròpia o traduccions, diversos usuaris afegeixen desenes de milers d'octets per article sense entrar en cap concurs alguns passables com AdQ i mínim A.bo, però com bé dius l'objectiu no era aquest sinó millorar els que casi bé ningú edita o que costa més que es faci molts dels quals porten anys sense afegir res, ni tan sols corregir, d'alguna manera, fins i tot amb incentius, s'ha de fer-hi alguna cosa. Què hi farem? No sé com retirar de les puntuacions els que són nous, n'hi ha altres que ja eren existents. Sento l'embolic! PS: Creació d'articles nous sempre serà important, falta molta feina en totes direccions, per exemple, he trobat a faltar una mica d'impuls en bios de dones pel mundial de futbol, o bé suport en el projecte de minerals que amb un parell d'usuaris més treballant-hi s'aconsegueix la fita a mig termini (igual que els mamífers anteriorment), astronomia (estrelles, planetes, sistemes, asteroides solen tendir cap a l'infinit, però tenir tots els cràters lunars amb article, és fita possible amb 2 usuaris màxim)

Beusson (discussiócontribucions)

Ep! Acabo de trobar aquesta discussió sobre els articles nous al concurs. Com vaig dir, trobo que no poden comptabilitzar pel concurs (deixa de ser una 'estirada') però m'alegro molt de veure que no t'ha tirat enrere i que segueixes afegint més i més articles al concurs. Llàstima que no tingui temps per posar-te les coses difícils ;-) Només em queda dir-te moltes gràcies per tota la feinada que fas i que no està prou reconeguda. Endavant campió!

Manlleus (discussiócontribucions)

@Beusson Bones! Havia sigut un malentès però ja està corregit. Jo també, per falta de temps hagués fet encara més participant a cada mes, fins i tot penso que entre els dos ens haguéssim quedat sense esborranys. Tinc com a "repte" personal reduir esborranys de videojocs (m'agraden, què hi farem..) almenys fins la meitat, i potser per la propera edició (2020?) quedar-nos a zero! Bona feina la teva! falta gent que ajudi a millorar la qualitat, serà potser poc reconeguda però almenys entre els usuaris que hi treballem ho recordarem. Salutacions!