Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Aquestes dues plantilles han estat fusionades recentment. No he arribat a temps per veure la discussió de la fusió, al meu parer totes dues han de conviure, són complementàries. Ho he comentat amb en Paucabot i pensem que el lloc per arribar a un consens major és aquí, on intervindran més editors. Aquestes plantilles són tan importants pels editor que treballen als articles com per qui revisa aquestes edicions, ens evitaran malentesos.

Considero que la plantilla inacabat és força clara, avisa que l'article no està acabat i que un «canvi major» s'ha de proposar a la pàgina de discussió. No considero que siguin canvis majors les petites edicions de revisió: afegir una infotaula, la negreta de l'inici, la plantilla referències i el seu encapçalament, commonscat. Són petits canvis que al meu parer no cal justificar-los a la pàgina de discussió. Aquesta plantilla pot romandre a l'article durant dies, el temps necessari per enllestir-lo

Altrament tenim/teníem la plantilla «editant» molt més explícita, el seu avís deia «Aquesta pàgina s'està modificant activament en aquest moment» el que implicava no tocar absolutament res de l'article. La durada d'aquesta plantilla a l'article estava limitada a «unes hores». Els articles que presentaven aquesta plantilla no els tocava ningú, només en el cas de portar molt temps i es substituïa per «inacabat».

La meva proposta és recuperar totes dues plantilles i eliminar la munió de redireccions que tenen/tenien restant així només aquestes dues.

Paucabot (discussiócontribucions)

S'explica el motiu de la fusió a Plantilla Discussió:Editant#Canvi de nom. El problema concret el teníem bàsicament plantilla {{Inacabat}}, que la gent usava massivament per dir que l'article no estava acabat (com mitja viquipèdia, vaja) i que un servidor havia d'eliminar dels articles a ritme de 50-60 per mes. Tot i demanar-se clarament que la plantilla no s'usàs més enllà d'una setmana, molts usuaris encara la volien als articles perquè l'article encara no estava acabat. Va ser per això que vaig demanar l'eliminació de la plantilla inacabat i la seva substitució per la plantilla editant, però l'eliminació de la redirecció inacabat no s'ha arribat a fer mai.

Només demanaria que la solució no només tengui en compte el problema que comenta Kette~cawiki, sinó també el problema original que ens va dur a fusionar les dues plantilles. Potser seria simplement eliminar la redirecció de inacabat que completaria la tasca que va quedar a mitges?

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Si, hi ha un «pecat original» que cal solucionar. Puntualitzo la meva proposta: al meu parer són necessàries les dues plantilles, ara bé, les he presentades amb el nom que tenien abans, «inacabat» i «editant». Tenint en compte la inducció a l'error que comporta el nom «inacabat» ves que tot no passi per canviar-li el nom, trobar-ne un de més adient. I com a complement eliminar totes les redireccions, una col·lecció de noms que només porten a la confusió. L'eliminació d'aquestes redireccions possiblement portaria a un període de confusió pels editors acostumats a utilitzar-ne una determinada però entre tots no crec que fos gaire llarg. També volia puntualitzar que el problema l'he presentat jo però no és únicament «el meu problema», estic segur que afecta a molta gent, de fet penso que no sóc el més afectat atès que la meva col·laboració principal al projecte és el treball amb infotaules, la revisió de canvis recents per mi és secundària.

Medol (discussiócontribucions)

Jo penso que amb un plantilla és suficient i m'està bé com ha quedat. Si hagués de suggerir algun canvi seria que "després d'uns dies d'inactivitat" fos canviat per "després d'unes hores d'inactivitat". Penso que tothom ha de poder editar sempre un article, per mi l'objectiu de la plantilla és simplement evitar la col·lisió d'edicions. Per altra banda, entenc que tots els articles estan inacabats, per això considero que no cal una plantilla. En cas que un article es vulgui treballar llargament durant dies, setmanes, mesos o anys, sense que ningú ho toqui, es pot fer a la pàgina d'usuari. D'acord amb eliminar les redireccions si així ho considereu oportú.

Paucabot (discussiócontribucions)

Hi ha una plantilla que no utilitzam gaire que és {{Incomplet}}. Potser en alguns casos que utilitzam {{Inacabat}}, hauríem d'utilitzar aquesta (com per exemple, quan deixam els encapçalaments amb la secció buida).

Potser redirigir {{Inacabat}} a {{Incomplet}}? Així i tot, i si feim això, hauríem de revisar Categoria:Articles incomplets per mirar d'eliminar plantilles fossilitzades ...

Yuanga (discussiócontribucions)

Una plantilla que es va crear no fa gaire és {{Escolar}}. El seu ús va lligat als viquiprojectes amb alumnes novells i per tant es diferencia clarament de les altres. De totes maneres penso que potser cal tenir-la en compte a l'hora de reestructurar aquestes plantilles.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Òndia Yanga, aquesta és bona. Ara mateix no està inserida a cap article però sembla molt interessant per que mostra que te un tutor que supervisa les edicions i ningú hauria de tocar res en aquests articles. S'hauria de promocionar als viquiprojectes escolars/universitaris!

Paucabot (discussiócontribucions)

El problema dels viquiprojectes educatius és que, en alguns casos, el tutor que se suposa que ha de supervisar, no supervisa res.

Addicionalment, jo, al meu viquiprojecte educatiu no vull que discriminin els meus alumnes. Jo vull que participin de tot el procés de la Viquipèdia i si han de tenir avisos o modificacions al seu article, que així sigui.

Medol (discussiócontribucions)

La plantilla Escolar que comenteu, com vaig comentar a la seva discussió, té un problema greu que és que no incorpora cap període temporal. De fet, em sembla que totes les plantilles que estem parlant tenen el mateix objectiu, que és evitar la col·lisió d'edicions, i per tant s'haurien de fusionar totes en una de sola. Per altra banda, no sé si hi hauria la possibilitat que al cap d'un número d'hores de la darrera edició aquesta plantilla s'esborrés automàticament dels articles, a partir d'un bot o el que sigui. El que no té sentit és que qui les posa no les tregui després.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Jo diria que no Medol, de fet cap de les que hi ha ara és gaire explícita. La plantilla editant parla de comentar a la pàgina de discussió els «canvis majors» el que implica entrar a posar negreta, que no és un canvi major, i esguerrar l'edició d'algú altre. Per aquest motiu demano recuperar «modificant» molt més clara en aquest aspecte, un recordatori de com era: Especial:diff/23165041, no parla de discutir res, demana esperar a que es retiri la plantilla.

Medol (discussiócontribucions)

M'agrada més "editant" però no tinc cap problema en què aquesta plantilla única per evitar el conflicte d'edicions es digui "modificant" si hi ha majoria en fer-ho. Pel que fa al text que comentes, em semblaria bé indicar que s'esperi a que es retiri la plantilla només si això es fa en un temps acotat. Per exemple es podria afegir també que després d'una hora sense cap edició qualsevol pot treure la plantilla i editar lliurement.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

la mateixa plantilla ja avisa que després d'unes hores es canvii per la plantilla inacabat :o)

Medol (discussiócontribucions)

Perdoneu que no m'he explicat gens bé ni he estat clar. Actualment es parla de "dies d'inactivitat" a la plantilla "Editant" i crec que seria millor parlar d'una hora o hores d'inactivitat. És això el que volia dir.

Resposta a «Plantilles Inacabat i editant»