Tema de Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

puc aconseguir fotografies d'espècies marines

10
Paputx (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon dia! Podria ser molt interessant. Quines són les condicions exactes de la llicència?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Les imatges de https://www.inaturalist.org/projects/sealife-collection no són lliures. Suposo que "puc aconseguir" vol dir que pots demanar que n'alliberin algunes. Les que pots demanar són totes les del web?

Abans havíem tingut categories d'espècies sense foto, però fa temps que les vam esborrar. Ara podríem consultar a Wikidata quines espècies no tenen foto i comparar amb el que es pot alliberar. La consulta depèn de què puguis demanar.

  • Cas més optimista: Demanar totes les fotos del web o d'un fotògraf i pujar-les a Commons. Tafanejant sípies, diria que el que hi ha és complementari del que ja hi ha a Commons i seria una bona ampliació. Per això no cal cap consulta.
  • Cas intermedi: Demanar les espècies que no tinguin imatge a Commons. Es pot consultar quines falten.
  • Cas més pessimista: Demanar les espècies amb article sense foto.

El primer hauria de ser saber què podem aconseguir i mirar de trobar la llista d'espècies a què correspon.

El darrer pas serà organitzar la pujada, però per això primer cal saber de quantes fotos parlem.

Paputx (discussiócontribucions)

Caria si que he pescat ràpid ;-)

Tenen les fotografies sota CC BY-NC 4.0 però a la Fundació Alive que promou aquest projecte ja l'interessa pujar foto amb CC BY SA a commons i buscaria qui les pots cedir. O bé les podrien anar a buscar voluntàriament.

Podríem fer quelcom senzill per engrescar-los. Fer un tastet. Ara fan una recerca sobre la Cymodocea nodosa al Golf de Roses. Podriem fer una llista d'especies que hi ha en aquest entorn.

Però qualsevol idea que us engresqui més serà benvinguda.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

De Cymodocea nodosa n'hi ha tres fotos a Commons, que són suficients per l'article però estaria bé augmentar la col·lecció.

No sé quines altres espècies s'hi pot trobar a les prades de cimodocea. L'article Cymodocea nodosa parla de tres espècies de peixos però només n'esmenta el gènere, i tenen unes quantes fotos.

A banda d'això, els articles de les principals fanerògames marines del nostre entorn es podrien millorar. Posidonia oceanica no està malament (si no el comparem amb la versió italiana, que és de qualitat), Cymodocea nodosa es pot ampliar una mica i Zostera marina s'hauria de crear.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

És tan fàcil com fer un petit viquiprojecte-concurs, si voleu. Fa anys que no en fem cap sobre espècies i és cert que el darrer sobre ciència va ser el de la COVID.

Des de la Fundació Alive i Amical no podríeu parlar i veure si es pot bolcar un bon dossier de fotos (200-400) via bot i aprofitem per traçar espècies, gèneres, ordres, PEINs i ENPs dels Països Catalans? Com a recompensa, es pot regalar alguna de les fotografies en qüestió en format gran i emmarcada, amb un agraïment de la institució. Només idees ;)

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Com va acabar això? Al final van alliberar les imatges? Faltava alguna informació sobre el que ens calia?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)
Paputx (discussiócontribucions)

Hola, el projecte es va quedar encallat perquè he fet d'embut i no he donat resposta al interessat. Si algú li interessa puc facilitar el contacte. Estaven interessats però no s'hi volien dedicar gaire, s'havien de tutoritzar molt.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Potser algú del Portal:Joves. Hi ha mans i molt actives. Deixa-hi un missatge a la discussió i ens ho mirem, sembla fàcil perquè alguns es puguin foguejar ajudant a institucions :)

Resposta a «puc aconseguir fotografies d'espècies marines»