Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Problemes amb l'editor en el mòbil (2n intent). Esborrar des d'inici de línia

25
Resum per Vriullop
FranSisPac (discussiócontribucions)

Torno a llançar la meva sol·licitud d'ajuda del 4 de maig, potser poc explícita, que no va rebre cap resposta. Aquesta és una nova versió del text, ja que he detectat que hi ha més circumstàncies en les que es produeix l'error. Sospito que no soc l'únic a qui li passa. Agrairia que algú em digui quin pot ser el problema i/o si hi ha algun bypass.

Des de fa un temps,(*) quan edito en el mòbil i he d'esborrar des d'una posició d'inici de línia, no em deixa esborrar. En concret, quan situo el cursor en una línia en blanc que vull eliminar o bé, per exemple, vull ajuntar el text d'una línia amb el final de la precedent i, per tant, situo el cursor en l'inici de la línia d'aquell text, en el moment de clicar la "tecla" d'esborrar (), el que resulta és que se'm tanca el teclat, com si l'edició hagués acabat. En l'ordinador no passa; em permet fer el que en el mòbil no puc fer.

(*) Potser no té res a veure, però ho associo amb la nova i interessant feature de la numeració de línies. És possible?

Yuanga (discussiócontribucions)

Jo edito sovint des d'una tauleta i no em passa això que comentes.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Gràcies pel comentari, @Yuanga. La veritat és que ha deixat de passar-me... i, casualitat o no, ara no em surten els números de línia. Com a ajuda al diagnòstic, algú pot dir-me de què depèn que apareguin o no els números de línia a l'esquerra de la caixa d'edició? Gràcies.

(c.c. @Vriullop)

Vriullop (discussiócontribucions)

Els números de línia només apareixen amb l'editor de wikitext.

Apareixen per defecte en les pàgines amb editor especial: mòduls Lua, CSS i JS.

En les plantilles apareixen els números si actives el ressaltat de sintaxi (el botó del llapis en la barra d'edició). Si el desactives llavors desapareixen.

En altres espais de noms no està activat: m:WMDE Technical Wishes/Line Numbering#Status and roadmap.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Moltíssimes gràcies, @Vriullop. Ara, pel clàssic mètode de diagnòstic de probar amb i sense, tot apunta a que el problema que he descrit està associat a la feature de numeració de línies. Vicenç, tu que en coneixes els camins, et pots fer càrrec de la notificació a qui correspongui? Gràcies.

Vriullop (discussiócontribucions)

No sóc capaç de reproduir-ho.

FranSisPac (discussiócontribucions)

M'ho temia. Què podem fer?

Vriullop (discussiócontribucions)

Ok, vist amb mòbil, vista d'escriptori i ressaltat de sintaxi activada, llavors no puc esborrar una línia en blanc. Funciona si desactivo el ressaltat.

M'hauries de dir quin és el teu useragent. Què et diu la pàgina https://www.whatismybrowser.com/detect/what-is-my-user-agent? És la versió del teu navegador i del teu sistema operatiu, a veure en què coincidim. En mòbils hi ha molta variabilitat i ja és prou complicat explicar què passa i com reproduir-ho. En principi no és informació privada, però si et fa cosa m'envies un correu.

Yuanga, seria d'ajuda provar-ho des d'una tauleta també. Vés a qualsevol plantilla, clica a "Escriptori" al peu de la pàgina, si tens per defecte la versió per a mòbils. Clica "modifica el codi". Si no apareixen els números de línia, llavors clica la icona del llapis en la capçalera de la caixa d'edició. Apareix la sintaxi ressaltada i els números de línia. Intenta esborrar una línia en blanc, o si no n'hi ha cap primer les crees i després les intentes esborrar.

Yuanga (discussiócontribucions)

@Vriullop he pogut esborrar una línia en blanc d’una plantilla des de la tauleta (versió escriptori).

Vriullop (discussiócontribucions)

Em pots dir l'useragent?

Yuanga (discussiócontribucions)

Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_6) AppleWebKit/605.1.15 (KHTML, like Gecko) Version/14.0.3 Safari/605.1.15

FranSisPac (discussiócontribucions)

Moltes gràcies, @Vriullop. M'has tret del pou! El meu useragent, podria ser això? Mozilla/5.0 (Linux; Android 11; moto g(8) power) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/90.0.4430.210 Mobile Safari/537.36

Vriullop (discussiócontribucions)

Sí, és això. Bàsicament Chrome amb Android en un Moto G. Igual que el meu però amb versions diferents. A veure què diu el Yuanga, o algú altre amb un useragent diferent.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Per cert que, a l'hora d'exposar el problema, potser seria millor donar-ne la descripció "ampliada". Vull dir que, així com inicialment vaig parlar de línies en blanc, he vist i comentat que el "fenòmen" es produeix amb qualsevol "esborrat enrere" des de la posició d'inici de línia (que, evidentment, en les línies en blanc és la única que hi ha). @Vriullop, @Yuanga: suggereixo que també proveu de reproduir-ho. Gràcies.

Yuanga (discussiócontribucions)

No ho sé. A mi no m'hi apareixen.

FranSisPac (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Em té mosca que només et passi a tu i a mi amb la mateixa marca de mòbil. Estava esperant poder provar-ho amb algun altre diferent. Però ahir ja em funcionava.

FranSisPac (discussiócontribucions)

@Vriullop, gràcies pel comentari. No sé com interpretar el teu «ahir ja em funcionava». A mi em segueix igual.

Vriullop (discussiócontribucions)

Doncs ho he tornat a provar ara mateix i em funciona, puc esborrar el salt de línia. No he canviat res des del primer dia que em va fallar.

Vriullop (discussiócontribucions)

Ja ho veig. Estava provant amb {{Plantilla de proves}}. Algunes línies s'esborren i d'altres no, sense cap patró que es pugui explicar. Continua sent molt misteriós tot plegat. A veure si ho podem provar amb altres mòbils diferents.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Això encara està obert? Necessiteu que fem proves més gent?

FranSisPac (discussiócontribucions)

@Pere prlpz, entenc que sí, si amb el que segueix no n'hi ha prou.

@Vriullop, confirmo que també se'm produeix amb un mòbil diferent del nostre. Useragent: Mozilla/5.0 (Linux; Android 10; SM-A315G) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/91.0.4472.101 Mobile Safari/537.36

Detall sobre el concepte de "línia" que dona problemes (la meva percepció): si una línia de la finestra d'edició no té número de línia a l'esquerra, perquè és continuació de la línia anterior, l'esborrat enrere funciona. Si estem al principi d'una línia numerada, és a dir, el que pretenem esborrar enrere és el caràcter NL (New Line) del final de la precedent, és quan no ens deixa.

Vist així, una nova descripció del problema potser seria: «Editant en un mòbil en mode escriptori, amb la numeració de línies activada (de moment sols disponible en l'espai de noms "Plantilla:"), no deixa esborrar enrere (únic esborrat possible) un caràcter de control "new line", no "displayable", des de la posició inicial de la línia següent».

Yuanga (discussiócontribucions)

Afegeix: "en determinats navegadors".

FranSisPac (discussiócontribucions)

@Yuanga, per curiositat: 1) com saps que el fet diferenciador és el navegador? 2) em declaro ignorant al respecte, però, he d'interpretar que la interfície de tauleta és necessàriament la mateixa que per a mòbil? 3) si és així, entenc que has fet la doble prova de diagnòstic, amb numeració de línies i sense.

Yuanga (discussiócontribucions)

@FranSisPac Quan programes per a webs és un mal de cap constant els estàndards que suporten uns navegadors i uns altres. El mateix codi funciona en uns i en altres provoca reaccions inesperades, per tant cal adaptar la programació per al màxim de navegadors possibles. Com que no he pogut fer més proves (només en tinc una, de tauletes) i a la meva tauleta funciona bé, imagino que el problema ha de venir per la versió del navegador (o pel navegador en sí mateix).

Resposta a «Problemes amb l'editor en el mòbil (2n intent). Esborrar des d'inici de línia»