Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Joan devis ortega (discussiócontribucions)

Tinc dos avisos a la pàgina creada i he fet modificacions que suposo donen solució als avisos plantejats.

Però no veig que desapareguin.

Salutacions

joan

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Hola Joan,

Veig que portes poc temps, així que benvingut a la Viquipèdia.

Aquests avisos no apareixen o desapareixen automàticament, qualsevol usuari els pot afegir o treure si creu tenir motius. Si mires l'historial, veuràs que els va afegir l'editor @Paucabot en aquesta edició: 21:35, 28 set 2021‎. Si has solucionat el problema citats als avisos, podries treure els banners tu mateix. Addicionalment, a la pàgina de discussió de l'article, podries engegar un tema explicant els motius.

En el cas concret que estem parlant, per exemple, les referències nº 5, 6, 7, 13 les hauries de treure, ja que són escrits propis del biografiat (més info: Viquipèdia:Fonts fiables). Més greu encara és el cas de la ref nº 15, citant un article que has escrit tu mateix.

En quant a la presumpta manca estil, en el propi avís tens un parells d'enllaços amb més explicacions de com millorar-la.

Ara bé, malauradament no podràs seguir endavant amb l'article. Sembla que has pogut incomplir la regla Viquipèdia:Conflicte d'interessos. En aquesta pàgina indica que la filla d'en Joan Vicente és na Roser Vicente i aquí diu que ella i tu treballeu plegats al CENBN. Així doncs, no hauries d'haver escrit l'article i haurem de proposar la supressió.

Són regles que vetllen pel bé del projecte. Et demano que facis una bona llegida a les normes bàsiques del projecte de la Viquipèdia i t'encoratjo a continuar col·laborant-hi. Gràcies

Flamenc (discussiócontribucions)

Pots continuar amb l'article, quant vulguis. @Cataleirxs que va començar a la viquipèdia al gener 2021 no és el tribunal constitucional. Hem de ser molt prudents abans de prohibir algú d'escriure. No hi ha res de greu, susplau continua escrivint i continua fent errors de debutant, com jo que continuo fent errors de vell.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Benvolgut @Flamenc

Com administrador, sabràs que aquest comentari teu menystenint algú només pel fet de portar sols 9 mesos editant, és força desafortunat . Més encara, quan he sigut absolutament respectuós amb en @Joan devis ortega (explicant-li el cas i animant-lo a participar amb altres articles) i he complert fil per randa tot el protocol per sol·licitar la supressió de la pàgina, justificant la meva proposta, citant en aquesta pàgina els altres usuaris que havien tingut relació amb el cas (@Paucabot i @CarlesMartin) i creant un nou tema a la pàgina d'administradors.

Per últim, el contingut de la pàgina és absolutament irrellevant en el tema que he demanat debatre: l'evident conflicte d'interessos. I és clar que el contingut és més que apropiat per formar part de la Viquipèdia i, si la comunitat decideix esborrar-ho, m'agradaria tenir l'opció de fer abans una còpia, repassar-la i republicar-la, si ningú més hi té interès.

Gràcies.

Flamenc (discussiócontribucions)

Dir que s'ha d'esborrar referències, perquè són escrits propis del biografiat, no és correcte. Si un científic publica en revistes sobre les seves descobertes, podem citar-lo, per explicar els temes de le seva recerca. El contrari seria absurd. Aquestes publicacions són fonts fiables. La prudència només és necessari per a les dades autobiogràfiques. No podriem citar l'obra d'un escriptor per parlar de la temàtica de la seva obra?

Algú no podria citar un escrit propi? si l'article ha sigut acceptat pel comitè de redacció és una font fiable. L'excepció és citar-se si mateix en un article sobre si mateix. Només puc esperar que molts científics contribueixin a la viquipèdia amb articles vulgaritzants sobre els temes que coneixen.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Suposo que hauriem de valorar si el comitè de redacció d'una revista científica és comparable als dels butlletins del CEP o del CENBN (centres fundats pel propi J. Vicente). Ho desconec. De nou, no poso en dubte el valor del contingut (però sí el format curriculumitzat).

Això sí, tornes a fugir d'estudi. El debat és sobre la interpretació que ha de fer la comunitat sobre la norma del Conflicte d'interessos. S'ha de dur a terme en la corresponent pàgina de debat i aquí sobren els comentaris fora de lloc.

Flamenc (discussiócontribucions)

Escrius «En el cas concret que estem parlant, per exemple, les referències nº 5, 6, 7, 13 les hauries de treure, ja que són escrits propis del biografiat (més info: Viquipèdia:Fonts fiables). Més greu encara és el cas de la ref nº 15, citant un article que has escrit tu mateix.» Primer, en donar els numeros de les referències no es pot verificar, com aquest canvien quan l'article canvia. Segon, si un cercador pública un article sobre les seves troballes, aquest article mateix és la prova que ha escrit sobre el tema. Veus el paradox, si prohibeixes utilitzar els escrits d'un autor per a referènciar el temes sobre el qual aquest autor ha escrit? Si un viròleg ha escrit sobre un virus, no podriem utilitzar les seves publicacions com una prova que ha escrit sobre aquest virus en un article sobre aquest viròleg? (La font pot ser fiable, sobre el contingut de les recerques. No és necessàriament un argument sobre l'admissibilitat del biografiat, això es discuteix. Són dues coses diferents, que confons.) Tertio, on has tret que seria prohibit que un viquipedista no podria citar-se si mateix si fora de la viquipèdia ha escrit sobre un tema? Mireu publicacions científiques, i veuràs que molts autors científics se citen si mateix. No més puc esperar que molts experts facin un article vulgaritzant a la viqui sobre temes que coneixen bé. Ens ajudarà per sortir del nostre diletantisme d'escriure lemes amb només fonts disponibles a internet. Quater, sobre la imputació greu (condemna sense proves, només amb sospites) de conflicte d'interessos vegeu el meu comentari a la discussió sobre l'esborrament. Quinquies l'extrema severitat amb la qual condemnen acadèmics, cercadors, catedràtics seriosos, sobretot quan són d'aquí i la frivolitat amb la qual acceptem cantants anglosaxons de tercera, ciclistes flamencs de parròquia, futbolistes que no han marcat cap gol –vegeu: Harald Hansen (futbolista)– fa molt de temps que la trobo exagerada i inapropiada. No hem de ser només un manual de referència per respondre a les qüestions d'un Pub quiz.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Del punt 1, per això tens l'historial. No hi ha cap altre manera de fer-ho, sap greu.

Dels punts 2 i 4, tens la meva resposta a la pàgina de supressió.

Punt 3, a) veure el meu comentari d'avui a les 8 del matí. b) autocitar-se en la viquipèdia sí crec que és un conflicte d'interessos. No va haver-hi moguda amb un periodista que feia spam amb els seus articles utilitzant-los com referències a infinitats d'articles. Doncs igual.

Del punt 5, estic d'acord, però ja he dit que no és el tema principal. Joan Vicente hauria d'estar a la Viquipèdia? sí. En un article escrit per un amic? no.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Hola de nou. He iniciat el procés per debatre la supressió de l'article.

Aprofito per citar també a @CarlesMartin, qui ja havia conversat amb en Joan Devis sobre aquest mateix article de Joan Vicente Castells.

Gràcies

Joan devis ortega (discussiócontribucions)

Hola,

Intentaré contestar al vostre escrit.

Les recerques paleobotàniques de Joan Vicente estan publicades a diferents revistes científiques, però molts treballs es publicaven en el butlletí del CENBN (publicació científica amb intercanvi amb més de 100 entitats d'Europa i península ibèrica).


El CENBN és un centre de recerca sense ànim de lucre que treballa per la divulgació de les Ciències Naturals on tots els socis ho fan de forma altruista (Geòlegs, Paleontòlegs, Botànics, Biòlegs, ...)

Pel que fa a la referència 15:

a) Amb el traspàs de Joan l'any 2010, molts col·laboradors del CENBN es van organitzar per continuar la tasca. No oblideu que Joan és el fundador del CENBN l'any 1985.

b) El meu treball només fa referència al nombre de mostres i publicacions que té el CENBN i que després d'una feixuga feina s'ha aconseguit ordenar i posar a l'abast de la comunitat científica en https://cenbn.cat/ca/fons-documental

c) Roser Vicente i jo no treballen en el CENBN. Ella és la presidenta que per motius legals d'herència dels materials van decidir en assemblea de socis que era la millor forma de preservar tal volum de mostres (>20.000) i més de 12.000 publicacions.

d) Jo soc Dr. en Botanica per la UB i només he intentat amb aquest article a la Viquipèdia retre homenatge a Joan Vicente Castells i a tot allò que ha aportat a la ciutat de Santa Coloma i a la ciència de la paleontologia.


Si penseu que s'ha d'esborrar l'article, endavant. No tinc més justificacions, ni perquè donar-les


Atentament

joan devis

Flamenc (discussiócontribucions)

Trobo que l'article és bo i millorable. I no m'agrada quan salten damunt tu com el diable damunt David quan algú fa un primer article sobre una persona o una cosa que coneix bé, amb les inevitables errors de debutants. Si m'haguéssin tractat aixi fa 14 anys quan he començat escrivint, mai no hauria arribat als milers de contribucions que he escrites. Benvolgut Joan Devis, queda amb nosaltres i continua contribuïnt. T'ajudaré com tots els que em van ajudar. Actualment tinc problemes de connexió d'internet, gràcies al servei dolent de Parlem, que em fan difícil escriure però quedem en contacte.

Docosong (discussiócontribucions)
Joan devis ortega (discussiócontribucions)

Bon dia,

Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris que penso ajudaran molt a continuar la tasca de l'edició d'articles a la Viquipèdia.


Quan a l'article de Joan Vicente m'agradaria comentar-vos un parell de coses:

  1. En l'article, tot i que l'he signat jo per què algú s'havia de donar d'alta a la Viquipèdia, és una obra col·laborativa de diversos membres del Centre.
  2. En aquests moments tenim l'article en la "nevera". Algunes persones volen continuar i altres no, ja que consideren que Joan Vicente té moltíssimes cites (fent recerca en google), i no veuen important tot aquest enrenou de la Viquipèdia i molt menys aquestes etiquetes que ens han col·locat.

Perdoneu totes les molèsties que he pogut ocasionar, i en uns dies ja comentarem si refem l'article, com demaneu, o l'eliminem definitivament.

Salutacions cordials

joan

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Hola @Joan devis ortega

Sobre el teu missatge demanant que em retractés per dir que tu i la Roser Vicente treballeu plegats, a més de l'organigrama del CENBN, comparteixo un parell d'enllaços que he trobat:

Si no "treballeu" plegats, si que heu col·laborat junts, més d'un cop.

Això sí, vull aprofitar per demanar disculpes pel meu excés de zel. Podria haver estat més assertiu en la comunicació amb tu. Abans de proposar la supressió de la pàgina, hauria d'haver-te explicat la problemàtica que hi havia en la redacció de l'article i que, de fet, ja havia comportat l'esborrat immediat de la versió en castellà a es.wiki. En fi, tant de bo tots aprenguem d'aquest debat, pel bé del projecte de la Viquipèdia - del que ens encantaria que féssiu part.

Per últim, sobre els intents d'esborrar l'article: has d'entendre que tot el material publicat als diversos projectes de Wiki Foundation són lliures, no pertanyen a l'editor que ha escrit el text o carregat la foto. Per això mateix, no podràs eliminar l'article de Joan Vicente, tan sols millorar-lo. I si, finalment, decideixes abandonar Viquipèdia, et passarà una cosa semblant amb el teu compte d'usuari. Aquí tens més informació.

Salut

Joan devis ortega (discussiócontribucions)

Moltes gràcies per la teva ràpida resposta i la teva sinceritat.

Crec que les paraules "col·laboracions puntuals" haurien estat més correctes.

Amb aquest missatge dono per tancada la meva col·laboració amb la Viquipèdia.

Us desitjo molts encerts i no deixo de meravellar-me amb la gran tasca que feu.

Atentament

joan

Resposta a «Pàgina Joan Vicente Castells»