Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Tenim malament creada la pàgina de Lucio Costa, ja que el nom correcte s'escriu amb accent (Lúcio Costa). Ara el nom amb accent està creat com un redireccionament cap a la pàgina sense accent. En tot cas, el camí hauria de ser l'invers.

Si faig el reanomenament de Lucio cap a Lúcio, em deixarà? L'antic redireccionament desapareixeria tot sol? O s'ha de fer algun pas previ?

Gràcies.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Endavant! Veuràs que es produeix la substitució (l'actual redirecció no té historial d'edicions).

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Fet. Més tard solucionaré tots els enllaços interns. Merci.

Isidre blanc (discussiócontribucions)

Disculpeu, però en aquest cas la pregunta a fer no era si "em deixarà" fer el reanomenament, sinó si calia fer-lo. L'afirmació de què "el nom correcte s'escriu amb accent" està documentada? Amb una simple consulta he trobat referències amb accent i sense.

En aquests casos el més prudent és, abans, veure i valorar quin editor va crear la redirecció: la va crear en @Kippelboy qui segurament tindria els seus arguments per fer-ho. Aniria anat bé la seva opinió.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Hola Isidre

Tens tota la raó, hauria d'haver mirat qui va fer el redireccionament i citar-lo abans de fer res, demano disculpes.

Sobre si calia fer el canvi, a més de seguir la norma d'accentuació del portuguès, he revisat com està creat l'article en pt, fr, es, en, de... i també he obert diversos enllaços del quadre de control d'autoritat. Tots Lúcio, menys un.

Gràcies!

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Tot i haver nascut a França, Lúcio Costa era brasiler. En portugués 'Lúcio' porta accent i és com està escrit a la Wikipedia portuguesa i en gairebé totes les que he mirat. També en la majoria de referències en portuguès. Per cert, l'article de la VP en català només conté una referència i em sembla que només conté una citació en el text; trobo que això és més problemàtic que si cal donar preferència a 'Lucio' o a 'Lúcio' per al títol.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Hola Mercè. L'article està en la meva llista de quefazeres brasilero-catalans. Precisament per això havia detectat això de l'accent.

Gràcies

Resposta a «Reanomenar Lucio Costa»