Tema de Usuari Discussió:Vriullop/Fitxer de Discussions Estructurades 1

Modificacions a les plantilles Location

18
Jmarchn (discussiócontribucions)

Hola!

No puc modificar les plantilles {{Location map}} i {{Location map+}}, ja que són plantilles protegides, aquestes i a més {{Location map~}}, s'haurien de modificar per tal que facin una crida a Mòdul:Location map i Mòdul:Location map/multi. Ja hi ha les corresponents plantilles de proves ({{Location map/prova}} i {{Location map+/prova}}) amb els corresponents mòduls de proves (Mòdul:Location map/prova i Mòdul:Location map/multi/prova).

La millora és important i m'ha comportat la creació de més de 300 mòduls de definició de mapa, per exemple Mòdul:Location map/data/Països Catalans que supliran a les actuals (i seguidament a eliminar plantilles de mapes, com {{Location map Països Catalans}}).

Ja he actualitzat, traduint i millorant, totes les ajudes corresponents a les plantilles, com si ja estiguessin funcionant sota els mòduls. Fins i tot he millorat les ajudes a Ajuda:Ús d'imatges#Mapa amb marques i anotacions afegides.

En la Viquipèdia anglesa (i segurament, unes 127 Viquipèdies més) ja han abandonat el sistema no basat en els mòduls.

{{coord2}}, tal com deies, no serà necessària, jo havia fet les proves en la versió actual de les plantilles i llavors fallava, però no falla en les versions de prova (que apunten als mòduls).

No m'estenc en les millores que representa el canvi. Sé que ets administrador i que pots fer el canvi tal com he demanat en les pàgines de discussió de les dues plantilles. Fins aviat!!

Vriullop (discussiócontribucions)
Jmarchn (discussiócontribucions)

No sé què et falla, però hi he afegit exemples amb relief a Plantilla:Location map/prova/ús i Plantilla:Location map+/prova/ús.

L'important és fer els canvis simultàniament a les tres plantilles implicades {{Location map}}, {{Location map+}} i {{Location map~}}.

El que passa és que no es poden barrejar les crides als mòduls amb prova i sense (existeixen els quatre i són diferents), ja que el codi no és ben igual, degut a diferents crides a les plantilles en les línies 387 i 564, i la crida a Mòdul:Location map/prova des de Mòdul:Location map/multi/prova.

Respecte a la versió anglesa (de referència), he millorat dos punts ja anotats a l'inici del mòdul principal.

Fins ara...

Vriullop (discussiócontribucions)
Jmarchn (discussiócontribucions)

No, l'error es produïa quan s'introduïa |lat_dir= o |lon_dir=.

Com pots veure a Plantilla:Location map+/prova/ús, amb el Japó, ja funciona (Plantilla:Location map+/prova/ús).

Havia traduït 'longitude' i 'latitude' al català. He posat una nova matriu de traducció per aquests dos termes per tal que apareguin correctament traduïts al català en els missatges d'error.

Vriullop (discussiócontribucions)

Un altre problema: Batalla del bosc de Teutoburg. Canviant a /prova surt malament el peu del mapa. En aquest cas és problema d'integració a la infotaula.

Jmarchn (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

@Amadalvarez: Pots confirmar com s'espera que sigui el paràmetre mapa, i com s'usa realment? És per veure si es pot fer aquest canvi sense problemes.

Vriullop (discussiócontribucions)

Res, ja ho he entès. Amador, no cal que comprovis res.

Jordi, l'ús del Mòdul:InfoboxImage va bé per detectar diferents formats del paràmetre i comprovar alguns errors comuns. Vés a saber com l'usa la gent, amb plantilla, directament File, sense, etc. La diferència és que el Location map actual hi posa tres div abans de la imatge, cosa que detecta Infoboximage i el dóna per bo sense fer-hi res. En canvi el de /prova hi posa primer templatestyle, cosa que no sabia detectar Infoboximage perquè es converteix en un strip marker `UNIQ-. L'he actualitzat i ja funciona.

Faré algunes comprovacions aleatòries més i ja m'hi posaré quan tingui una estona tranquil·la.

Jmarchn (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Està fet expressament, com a l'anglesa. Per exemple en:Template:Infobox/sandbox mostra la documentació de la plantilla base. Se suposa que en una pàgina de proves no cal repetir la documentació. El que falta és afegir un avís de plantilla de proves i enllaços diff. Això ho fa quan la subpàgina es diu "proves", l'equivalent definit per a "sandbox". Per provar-ho amb exemples hi ha en:Template:Infobox/testcases o l'equivalent "mostres". Tot això s'hauria de revisar. Al peu d'una plantilla apareixen alguns enllaços, però per l'espai de proves d'usuari, no el /proves i /mostres.

Jmarchn (discussiócontribucions)

Sí, s'hauria de revisar. Bona nit!.

Vriullop (discussiócontribucions)
Jmarchn (discussiócontribucions)

Arreglat:

  • He afegit 'O' i 'o' com a complementaris de West. Això afectava l'Aeroport de Taza.
  • Havia passat per alt modificar Calueque, ja que el mapa deia "Namibia" envers del correcte "Namíbia", he aprofitat per posar correctament la posició de les etiquetes.
  • A Batalla d'Alcoi faltava el nom del mapa!.

Aquest mòdul detecta dos tipus d'errors i els posa en unes categories de manteniment, que en PauCabot ha eliminat: Categoria:Mapes amb graus, minuts o segons negatius i Categoria:Mapes amb marques fora del mapa i paràmetres exteriors no establerts. Hauré de demanar-li que els restitueixi... Pots veure els articles amb aquests errors en aquestes categories:

  • La primera, detecta per exemple "|lat_deg=-12 |lat_min=-13" envers d'anotar-ho com "|lat_deg=12 |lat_min=13 |lat_dir=S"
  • La segona detecta marques fora del mapa, algunes són evidents, però d'altres no.

Per aquests dos tipus d'error seria interessant que aparegués un missatge d'error en mode d'edició (una millora a fer en el mòdul). De tota manera ja els repassaré.

En quan a [[Mòdul:Location map/data/Nom de mapa/ús]], ja ho havia vist i no sé com resoldre-ho. No afecta per a res a la visualització normal de [[Mòdul:Location map/data/Nom de mapa]]. Suposo que l'error és en {{Location map/data/doc}}, però el vaig copiar de la versió anglesa.

Finalment: Ara ja podries esborrar totes les plantilles "Plantilla:Location map Nom_de_mapa". Fins aviat!.

Vriullop (discussiócontribucions)
Jmarchn (discussiócontribucions)
Jmarchn (discussiócontribucions)

He afegit dues prestacions més, que pots veure a Plantilla:Location_map+/ús#Ús d'icones que apunten al mig i a baix, coordenades des de Wikidata

  • Lectura de la posició a Wikidata (quan són diversos punts, o és un i diferent del de l'article).
  • Posició correcta per a icones amb punta cap a baix.

Però tinc un "problema" amb Plantilla:Location_map+/ús#Diversos mapes: Apareix en anglès "Show all", no traduïble?. No sé si és fàcil de resoldre.

Ja pots eliminar Mòdul:Coordinates i {{coord2}}.

Moltes gràcies, una vegada més!.

Vriullop (discussiócontribucions)

Sobre "show all", això és un js. La plantilla base és {{switcher}} que afegeix unes class per activar el js, el mateix que fa el mòdul amb class="switcher-container" o -label. L'he localitzat a MediaWiki:Gadget-switcher.js, per intuïció perquè no està documentat, i ho he traduït.

A més, caldria corregir "Mostra el mapa de Illa de França". Com a mínim hauria d'anar apostrofat, que es podria arribar a fer com {{deod'}}. Però en aquest cas és complicat perquè alguns topònims van amb article dintre d'un context: "mapa de l'Illa de França". El més pràctic és separar-ho amb dos punts: "Mostra el mapa: Illa de França".

Resposta a «Modificacions a les plantilles Location»