Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Gadgetolàndia. Novetats preferències WD + gadget per reordenar valors

7
Amadalvarez (discussiócontribucions)

No sé si recordareu un parell de gadgets que us vaig presentar en aquesta Taverna (Tema:Wblz2fkarlz11el8 i Tema:W5l4828sqw17jkbg) que explicaven:

  • com modificar la interface de WD per a que fos més compacta i fàcil de manegar
  • com instal·lar uns estris per copiar/moure declaracions senceres a un altre item.

Bé, doncs, ja no cal fer el que allà explicava sobre la instal·lació, perquè ara hi ha dos paràmetres a

  • preferències / ginys / compact items: i
  • preferències / ginys / moveClaim:

Si al seu dia us va fer mandra instal·lar el codi que us vaig indicar, ara teniu l'oportunitat de fer-ho amb molta més comoditat i seguretat. Les explicacions de les funcionalitats segueixen sent les que vaig explicar als temes que teniu més amunt.

Paga la pena !


Nou gadget:

Però avui us presentaré un altre gadget que permet reordenar les entrades multi-valor d'una declaració. Algun cop haureu vist que una declaració amb diversos valors no està posats en ordre cronològic o d'importància o una altra circumstància. En general, això no té importància, ja que quan recuperem la informació acostumem a ordenar-la abans de mostrar-la. Ara bé, quan per algun motiu ens cal que algun d'aquests valor passi a estar al davant de tot, cal fer alguna manipulació estranya.

Instal·lació: cal anar a la pàgina de Wikidata user:<el vostre usuari>/common.js i afegir el següent codi:

importScript( 'User:Tohaomg/rearrange values.js' ); // Re-order values within statement

Després de guardar, cal refrescar la memòria cau del navegador; a la mateixa pàgina trobareu les instruccions de com fer-ho i també les instruccions de funcionament del gadget en anglès, tot i que és molt intuïtiu.

Bona nit !!

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Gràcies de nou, Amador!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Està molt bé, però m'obre el dubte de si hi ha un criteri general a Wikidata per ordenar valors. Per exemple, això pot ser molt útil per les llistes de topònims que està fent l'@Isidre blanc, per posar primer el Instància de (P31) que vulgui fer servir per fer seccions i que no passi com ara que alguns edificis que tenen la instància d'edifici i la de masia acaben a la secció d'edificis i d'altres acaben a la secció de masies. Ara bé, pot ser que a algun altre usuari de Wikidata li convingui un ordre diferent. Com es decideix quin ordre és el bo?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

És wiki. Primer, la bona fe, després la selva, després la norma. Confesso que jo he canviat d'ordre algunes P31 perquè m'anaven millor i encara no s'ha queixat ningú. A vegades, l'Ajuda va bé per prendre una decisió, tot i no estar massa actualitzada.

En general, la P31 de les coses que són nombroses (persones, obres musicals, artístiques, ...) estan força regulades i respectades. Però a la resta (edificis, organitzacions, ...) és una mica llibertari.

Penso que l'autor del gadget estava pensant en la típica llista de Càrrec (P39) o de Població (P1082) que la vas carregar ordenada i de cop i volta descobreixes un nou càrrec que hauria d'anar cronològicament pel mig o que la darrera actualització demogràfica estaria millor a dalt de tot per estalviar-te llegir una tirallonga de valors obsolets fins arribar-hi.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Segueixo amb els dubtes sobre quan és admissible fer-lo servir, però està clar que hi ha casos en que és adient i no pot dur conflictes, i me l'he acabat instal·lant. A més, ara és més fàcil perquè aquest giny surt a les preferències de Wikidata i només cal seleccionar-lo sense haver de remenar el commons.js.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Un altre més dins la plataforma !

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Pere prlpz ja me l'he apuntat. I he afegit el cite tools que millorarà les refs.

Resposta a «Gadgetolàndia. Novetats preferències WD + gadget per reordenar valors»