Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Bànner d'Ucraïna: Enèsim incompliment de la presa de decisions (i neutralitat discutida)

4
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia,

Coincidint amb una declaració de guerra i l'inici d'un conflicte armat, avui apareix a la Viquipèdia en català un altre bànner imposat des de Metawiki d'un concurs sobre Ucraïna que no està disponible en català, que s'avisa amb com un spam qualsevol a la taverna de la Viquipèdia en català i que incompleix la presa de decisions de 2020 sobre ús de bànners, aprovada amb unanimitat.

Amb aquest, ja ha sortit 4 cops aquest tema a la Taverna. En els dos darrers, es va dir que el millor era demanar-ho a Meta. Ja ho vam fer en dos ocasions: el 6 de maig i el 24 de novembre de 2021. Tots dos cops ignorats ambdós missatges o sense proveir cap solució.

Quina capacitat de decisió ens resta als projectes si no som capaços de demanar respecte i comprensió a l'hora de prioritzar les nostres pròpies iniciatives? Per què hem de prioritzar un concurs sobre Ucraïna en un bànner immens quan ja estem gestionant amb èxit i consens els que apareixen a la pàgina Viquipèdia:Coordinació de concursos i viquiprojectes? És una falta d'empatia absoluta pels viquipedistes que preparen activitats i iniciatives i veuen com des de l'estranger algú decideix quin bànner ens han de posar.

Algú pot ajudar a decidir què fem? Puc enviar un missatge a la llista de correu Wikimedia-I, però és un tema que em té emprenyat i enmig d'un conflicte bèl·lic pot malentendre's. Cal dir que, alhora, rebre aquest bànner així tampoc és que contribueixi en absolut a la neutralitat geopolítica de la Viquipèdia.

Townie (discussiócontribucions)

Per la delicadesa de la situació, jo aquest cop no diria res. Una opció que ens podem plantejar, encara que no sigui la més òptima, podria ser bloquejar certs missatges del CentralNotice via el MediaWiki:Common.js.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Com dieu, el tema actualment és massa candent com perquè s'interpreti correctament la nostra queixa. Quan hi reiterem (tornarà a passar), sumem aquest cas a la llista de queixes, de manera que l'arbre no tapi el bosc.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Ja n'ha sortit un altre, tampoc avisat. És un no parar.

Resposta a «Bànner d'Ucraïna: Enèsim incompliment de la presa de decisions (i neutralitat discutida)»