Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Iniciativa per a il·lustrar biografies

3
Brunnaiz (discussiócontribucions)

Bon dia a tothom!

Suposo que alguns deveu haver-ho vist per Instagram, però igualment ho explico per als qui no: aquestes setmanes la Viquipèdia en gallec ha engegat una iniciativa per a il·lustrar articles biogràfics. Consisteix a contactar biografiats (vius) gallegoparlants de tots els àmbits professionals possibles per a demanar-los alguna fotografia que puguin cedir o que sigui lliure de drets d'autor i que, per tant, es pugui fer servir a l'enciclopèdia.

Gràcies a això, ara els articles Xúlio Abonjo Escudero i Nuria Rábano Blanco ara tenen imatge també en la nostra Viquipèdia. Trobo que això enriqueix el projecte perquè fa que el contingut cridi més l'atenció tant als lectors com als que poden traduir-lo a altres Viquipèdies.

Per tant, havia pensat de proposar que repliquéssim aquesta iniciativa en la nostra Viquipèdia (si la idea agrada). Si ens hi poséssim, estic segur que aconseguiríem de completar moltes biografies, tant exclusives en català com traduïdes a altres idiomes.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

A favor

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Jo personalment no soc el més favorable a la campanya de demanar fotos. No és per falta de ganes, sinó perquè per experiència crec que és més fàcil contactar biografiats que són coneguts més o menys propers de manera discreta i individual: no és fàcil fer-los entendre el sentit d'aportar una fotografia alhora de dissuadir-los que no hem d'editar l'article a la seva conveniència -i que això no repercuteixi en la seva opinió nostra com a viquipedistes.

Fixeu-vos que quan molts de vosaltres en creeu les biografies i ho compartiu a les xarxes etiquetant-los, de vegades des del compte oficial s'afegeix una addenda demanant-los una foto de cortesia i ja, de per si, el retorn en aquest sentit és baixíssim. A més a més, molts n'envien de fotògraf professional o presa directament de reportatges i explicar-los que això no serveix o que en preferim una "de pròpia i amb llicència lliure" els acostuma a atabalar o dissuadir més. Acostuma a funcionar si veuen una relació de més proximitat o algú amb qui contactar de confiança, per molt que ens agradi menys.

Sigui com sigui, en tots aquests casos i tant si la campanya tira endavant com si no, si us plau aprofiteu també per no deixar passar una mostra d'àudio. Recordeu que al Viquiprojecte:La veu és lliure som la 2a llengua amb més mostres cada cop més a prop de l'anglès!

Resposta a «Iniciativa per a il·lustrar biografies»