Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

De vegades em trobo articles traduïts en què les referències sembla que també les hagi traduït una màquina i, a més de traduir títols dels articles, s'hi poden trobar també traduïts els noms de webs o de publicacions. A més, no contenen els enllaços originals a les fonts que s'inclouen en les referències. (Per exemple, l'article Andrea Corr, que havia començat a corregir, però he desistit perquè m'aclapara. Les referències, que en la versió original anglesa tenen enllaços per poder-les consultar, no en contenen cap en la catalana.)

Hi ha alguna plantilla que es pugui posar a les referències per indicar que tenen deficiències? Ni la FR ni MR em semblen escaients per a aquesta finalitat.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Hola Mercè. Això que expliques acostuma a passar quan es copia el text d'un article de WP, ho portes a Google Translate p.ex,, i el resultat traduït l'enganxes en la nostra versió idiomàtica. Això fa que els títols de les pàgines web es tradueixin també, i sovint es perden els enllaços. En @Vulcano ho hauria d'arranjar.

En qualsevol cas, la plantilla que demanes és {{Millorar bibliografia}}. Ara ja només queda un article amb aquesta plantilla, les vaig eliminant totes d'ençà l'última Quinzena de la Qualitat.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

@Cataleirxs, en aquest article, que comença les referències amb els enllaços a la vista, també és la plantilla MB la que caldria posar?

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Ja l'hi he posada, gràcies @Cataleirxs. El problema és que aquest no és l'únic article al qual Vulcano hauria d'arranjar les referències; deixa així molts articles traduïts. Per no esmentar els que tenen copyvio. Per més que se li repeteixi i demani que no copiï literalment, continua publicant articles amb textos copiats. Suposo que és l'usuari amb més articles creats (prop de 14.000), però posaria la mà al foc que és també l'usuari a quin se li han esborrat més articles (5294; 37,9%). No entenc per què no dedica més temps a corregir els articles que tenen defectes greus, especialment els copyvios, que sap que li esborraran si no els esmena.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Fa temps que vaig proposar que, com a mínim, se li tragués l'autopatrullat.

Vulcano (discussiócontribucions)

O sia que les referències no s'han de traduir??.@Vulcano

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Hola Vulcano. El títol de la notícia, llibre, etc.. no es tradueix. I, per facilitar-ne la consulta, s'ha de mantenir l'enllaç web sempre.

Vulcano (discussiócontribucions)

Be company, fins fa un parell o tres de mesos només rebia felicitacions i ànims per continuar i ara resulta que tot ho he fotut malament. A més d'emprenyat estic desil·lusionat perquè veig que tot el que he fet no a valgut per a res i a més critiques a dogo. No se quin camí vol agafà la Viqui, però el que s'endevina només serà per erudits i professionals i així els mediocres restarem apartats a la cuneta. Bé els mediocres haurem de crear una web per poder gaudir sense tantes normes.@Vulcano

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Se't demana que compleixis les mateixes normes bàsiques que tothom, usuaris novells o experimentats, seguim. De fet, el tema del copyvio no és una norma de la Viquipèdia en català, ni de la Fundació, són lleis que afecten a empreses i persones d'arreu del món. No es tracta d'una persecució contra les teves edicions, no t'ho prenguis com un atac personal.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

@Vulcano, fa bastant més de tres mesos que altres usuaris t'han avisat d'alguns problemes que tenien els teus articles, el més greus dels quals és el dels copyvio. És una llàstima que articles sobre temes molt interessants hagin d'acabar esborrats perquè incompleixen la llei de la propietat intel·lectual; com diu @Cataleirxs, és una norma legal, no un caprici de la Viquipèdia. I si fessis un web per publicar els teus articles "per poder gaudir sense tantes normes", el copiat o traducció literal de textos amb copyright, seguiria sent una infracció a la llei de la propietat intel·lectual.

Per a la teva producció i per a la Viquipèdia, seria millor que, en comptes de fer articles nous, durant una temporada et dediquessis a resoldre els problemes dels articles que tenen avisos, especialment els que tenen la plantilla d'infracció del copyright.

Vulcano (discussiócontribucions)

Es el que estic fen des de fa dos mesos.@Vulcano

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Fantàstic, però mentre soluciones les velles, no n'afegeixis de noves, que mai acabarem de fer net.

Resposta a «Sobre plantilles»