Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

No és per donar-me publicitat ni molt menys, però ja que les meves publicacions són referència, i fins i tot m'han citat pel nom en el text d'algun article, he escrit un esbòs d'article autobiogràfic (manca la infotaula i la foto) per a conèixer la vostra opinió sobre la conveniència o no de publicar-lo i les possibles modificacions que hi faríeu.

Usuari:Paddy Mc Aloon/proves/biografia

Jaumellecha (discussiócontribucions)
Loupeter (discussiócontribucions)

Publicar-ho seria un cas clar de VP:CI.

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

Gràcies per les vostres respostes. Què tal si ho posés a la meva pàgina d'usuari?

Loupeter (discussiócontribucions)

Seria una via, tanmateix et recomano que llegeixis els detalls del que es pot posar a una pàgina d'usuari: VP:PU

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Benvingut !.

Particularment, em sembla correcte ja que estarà fora del cos enciclopèdic (de fet, ja ho tens en una pàgina d'usuari). En aquest cas, la redacció crec que hauria d'estar en primera persona que és com acostumem a escriure a les nostres pàgines d'usuari.

Jaumellecha (discussiócontribucions)
Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Lamento contradir els companys i fer de Ventafocs d'aquest fil, però l'estat actual de la teva pàgina d'usuari, @Paddy Mc Aloon, no em sembla la manera de procedir.

M'explico: evidentment el teu historial d'edicions et recolza com a usuari molt positiu i valuós del projecte, però si no fos així possiblement aquesta pàgina ja s'hagués eliminat per autopromoció (VP:NO#PROMOCIÓ). A més a més, la pàgina de Viquipèdia:Pàgina d'usuari que menciona en @Jaumellecha indica que no és un espai on afegir-hi Informació personal excessiva.

Hem de ser conscients que les pàgines d'usuari apareixen als cercadors com el de Google i que molt fàcilment, si la diferència de format no és clara, alguns lectors poden confondre la teva descipció amb un article qualsevol. I ara mateix el format en què hi està escrit és un article (auto)biogràfic que segueix pràcticament fil per randa el llibre d'estil. Això indueix a malentesos i obre un mal precedent en què d'altres usuaris puguin participar al projecte per acabar trobant-hi un espai més laxe en ulls dels viquipedistes i que els "catapulti" amb més visites i en un espai de prestigi com és la Viquipèdia.

Penso que cal fer-hi una esporgada, eliminar-hi completament les seccions de referències i de bibliografia i simplificar-ho a unes quantes línies que encabeixin un paràgraf i permetin saber a grans trets qui ets, sense major profunditat. Si us plau, vull que entenguis que no és cap retret personal ni menyspreu a la teva trajectòria, que admiro per la feina de recuperació del patrimoni arquitectònic. Gràcies per la comprensió!

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

He seguit les teves recomanacions excepte en el cas de les referències recents, ja que un dels motius pels quals sóc aquí és precisament perquè d'altres no han fet bé la seva feina.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Moltíssimes gràcies per entendre el meu parer, per fer-hi canvis i per les grans edicions que has fet i faràs. Seguim!

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Aquest cas crec que és interessant per afegir una clàusula a Viquipèdia:Pàgina d'usuari que no teníem: "Eviteu formatar el contingut i el to de la vostra pàgina d'usuari, ja sigui pel redactat o la inclusió d'obres pròpies i referències. En cap cas aquest espai hauria de confondre els lectors com si fos una biografia més del projecte."

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Teníem la Plantilla:Proves d'usuari i si convé es pot adaptar un avís semblant si volem evitar confusions, perquè no em sembla que la manera de redactar la pàgina (en primera persona i contingut que no tindria un article) tingui cap intenció d'enredar ningú. Posar el nom en negreta i referències al final no hauria de ser prohibit a les pàgines d'usuari, com tampoc caldria prohibir posar el nom en negreta i una foto al lloc on hi ha la infotaula com passa en la pàgina d'usuari d'un altre participant en aquesta discussió.

O sigui, si creiem que hi ha un problema de confusió entre articles i certes pàgines d'usuari busquem un avís o una plantilla per evitar aquestes confusions, però no cal que compliquem què es pot posar a la pàgina d'usuari.

Per altra banda, cal recordar que de tant en tant apareix per aquí algun despistat que confon la Viquipèdia amb el Google, amb l'Enciclopèdia Catalana o amb qualsevol altra cosa, i tampoc hi podem fer gran cosa.

Resposta a «Article autobiogràfic»