Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Josu PV (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Em temo que es deu a que aquesta infotaula no està adaptada a Wikidata i per tant només funciona amb dades manuals, perquè no surt a Ajuda:Infotaules i perquè mirant-ne el codi no hi trobo res relacionat amb Wikidata. És més, crec que encara no hi ha infotaules adaptades per a línies i xarxes de transport públic.

Notifico en @Amadalvarez per si ens ho pot confirmar.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ho confirmo. Està esperant que algun editor s'animi a fer de mantenidor d'infotaules.

Sempre necessitem tenir material pendent d'adaptar per a fer pràctiques.

T'animes, @Josu PV ?. Fes un cop d'ull a w.wiki/5wiz

Josu PV (discussiócontribucions)

Puc intentar-ho, tot i que m'hauré de mirar la presentació més detalladament. Hi ha alguna forma de fer proves amb la plantilla? Ja que m'ho hauré de prendre en calma i no vull fer mal a la resta d'articles que tenen la infotaula.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

M'alegra sentir el que dius. Si tens coneixements informàtics, ni que sigui fer funcions o macros d'excel, ja hi tens molt guanyat. Compta amb la meva tutoria davant qualsevol dubte. Lamentablement, hi ha poca (i molt antiga) documentació tècnica sobre plantilles i, en tot cas, sense orientació formativa.

Per treballar amb la plantilla la meva recomanació és:

Et faig un mini full de ruta amb etapes. Al final de cadascuna, un cop provat rigorosament el funcionament, pots traslladar el codi de la nova a la versió en funcionament per tal que s'apliqui a tots els articles, i continuar fent la següent etapa a la versió de proves:

  • primera etapa, afegiria les crides bàsiques a Wikidades per tots els paràmetres possibles que ara té la infotaula. Amb això haurem fet un salt molt gran.
  • segona etapa, aquells que no tinguin una propietat a WD, caldrà analitzar com cercar un bypass, quan demanar una propietat i quan deixar-ho com a manual.
  • tercera etapa, repensar, si cal, els blocs de continguts. Normalment, ja estan bé, però quan la infotaula serveix igual per una línia de tramvia, de bus o de tren, potser cal fer retocs en com es mostra la informació
  • quarta etapa, analitzar com millorar la informació mostrada comptant amb els qualificadors emprats per cada propietat. Afegir tractament de mapes, de fotografia múltiple, etc.
  • cinquena etapa, migrar articles de la Plantilla:Infotaula de transport públic cap a la Plantilla:Infotaula xarxa de transports. És millor veure si els articles tenen les dades a WD (i si no, carregar-los) i així nomes cal canviar la crida a la infotaula i eliminar tots els paràmetres manuals buits.
  • Quan això ja estigui, caldria Integrar els articles que fan servir Plantilla:Infotaula línia ferrocarril i Plantilla:Infotaula xarxa Metro de Nova York, que tenen molt pocs articles.

Pensa que la part de "programació" on calen coneixements informàtics elementals és el 20% de la "incorporació de WD a una infotaula". Un 40% és planificació i preparació: cerca de propietats, anàlisi de com s'està utilitzant realment, de quins són els qualificadors que tenen i quins ens interessen, etc.; quins canvis de format farem a la infotaula, etc. Un altre 40% dedicat a càrrega de dades a WD i migració d'articles, un bloc que pot fer qualsevol editor, i on és fàcil demanar "braços" que ajudin. També és la més dilatable en el temps, ja que un cop funciona la infotaula, això és important però no urgent.

Endavant i així que engeguis, seguim la conversa fora de la Taverna, ja sigui a la pàgina de seguiment comentada o a la pàgina de discussió de la plantilla.

Salut !

Josu PV (discussiócontribucions)

Comencem amb complicacions haha, en intentar crear la pàgina m'apareix el missatge següent:

The title "Plantilla:Infotaula xarxa de transports/proves?action=edit&redlink=1" has been banned from creation. It matches the following disallowed titles list entry: .*[?&]+[^=]+=[^&]+.*

Paucabot (discussiócontribucions)
Resposta a «Ajuda amb infotaula»