Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Persones motivades pel món de les biblioteques i Viquipèdia

16
Nferranf (discussiócontribucions)

Hola! Des de la junta d'Amical ens agradaria promoure un grup de treball de biblioteques, amb el personal bibliotecari i viquipedista. No sabem si seria millor crear el grup de treball de nou o podem revitalitzar el viquiprojecte Bibliowiki. De moment som unes quantes persones que ja estem treballant per preparar una campanya per sant Jordi i volem començar-ho a fer públic i a sumar més persones bibliotecàries i viquipedistes. M'agradaria saber el parer dels bibliowikis i de qui se senti interpel·lat.

Gràcies.

Fins ara!

Núria

DoriyakiSan (discussiócontribucions)

Bon dia! Doncs ara porto un temps menys actiu a la viqui, el dia a dia se'm menja però estaré encantat de col.laborar en el que pugui

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)
Dgilso (discussiócontribucions)

Bona tarda, jo personalment aprofitaria el bagatge, l'experiència i la xarxa fetes a #BiblioWikis, i ho tornaria a impulsar amb personal nou bibliotecari, entre el qual és clar, m'hi incloc i estic motivat a tornar-ho a moure i a enfortir el paper dels bibliotecaris dins la Viquipèdia. Així que estic a la vostra disposició pel que calgui. @Nferranf

RosanaAndreu (discussiócontribucions)

D'acord amb el Xavier. Tot i que ara mateix no tinc gaire temps per dedicar-hi. En tot cas, gràcies per pensar en mi.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)
Robertgarrigos (discussiócontribucions)

Crec que poden ser dues coses diferents, una contenidora de l'altra: el grup de treball se centra en projectes relacionats amb les biblioteques i un d'aquests projectes pot ser (hauria de ser, efectivament) el Viquiprojecte Bibliowikis. Comencem creant el grup de treball amb gent interessada i/o que hagi estat ja involucrada en el Bibliowikis, i després el grup treballarà/coordinarà els diferents projectes. No es tracta, doncs, d'una duplicació d'equips. Crec que la idea va per aquí.

Barcelona (discussiócontribucions)

Crec que no té sentit perdre contactes, noms etc ja fets, però ha de decidir qui ho farà

Nferranf (discussiócontribucions)

Exacte, la idea és poder aprofitar el bon nom del projecte Bibliowiki al món, la feina feta, els contactes, etc. des del grup de treball d'Amical de persones bibliotecàries viquipedistes. Aquest estiu vam poder organitzar la primera trobada de professionals de biblioteques i viquipedistes, la Wikimedia and Libraries Convention, i es va posar d'exemple les Bibliowikis catalanes. Cal aprofitar-ho i tornar a posar-hi energia entre tot el personal implicat en biblioteques i Viquipèdia!

Judesba (discussiócontribucions)

@Docosong: per si no ho has vist.

Jo també crec que aquest "grup de treball" hauria de ser Bibliowikis i no un de nou.

19Tarrestnom65 (discussiócontribucions)

Bon dia, jo crec que si ja hi ha unn grup és millor continuar-lo, dóna sensació de continuïtat i de compromís amb el oprojecte. A mi m'agrada el món de les biblioteques, compteu amb mi i faré el que puga. Una salutació.19Tarrestnom65 (disc.) 09:37, 5 març 2023 (CET)

Nferranf (discussiócontribucions)

D'acord! doncs com que la diada de sant Jordi és molt aviat i volem fer campanya, us proposem a tot el personal bibliotecari viquipedista de reunir-nos divendres vinent dia 10 a les 15h https://meet.jit.si/ShutFlatsBroadcastBy

Servirà per tornar a fer activitat dins del projecte Bibliowiki i començar a treballar en una campanya.

Si sabeu d'algú que no hagi seguit el fil, però pugui sentir-s'hi cridat, ja li faríeu arribar la convocatòria.

Gràcies!

Nferranf (discussiócontribucions)
Amàzona (AWM) (discussiócontribucions)

Una petita consulta, @Nferranf: saps si aquesta versió en català és una traducció automàtica que fa el programa o bé l'ha fet algú?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia,

Jo no crec que pugui assistir a la reunió (ho provaré), però fa uns anys vaig crear Viquiprojecte:Bibliowikis/Manual per inserir referències. Sempre vaig pensar, però m'hi vaig quedar amb l'espineta, que valdria la pena convertir-lo en un manual imprimible que tingués altres pàgines d'interès i que, amb unes 15-25 pàgines senzilles, féssim arribar a totes les biblioteques dels Països Catalans. Aspectes que proposo per si s'hi poden debatre i per obrir una possibilitat:

  1. Manual de com inserir referències
  2. Bones pràctiques: què implica editar des d'una institució, CI, compte institucional vs personal, OTRS per penjar fotos o com ajudar futuribles viquipedistes des del taulell
  3. Calendari fix i anual #bibliowikis: #1lib1ref i alguns objectius anuals periòdics per consolidar-se com a biblioteca viquipedista
  4. Consells per aprofitar un fons local a la Viquipèdia, Viquitexts, Commons, Wikidata i Viquidites
  5. Com actualitzar i afegir-se a la pàgina de les #bibliowikis i que el manteniment del projecte sigui autosostenible al màxim possible
  6. On demanar ajuda dins la mateixa Viquipèdia i com demanar formacions o assessorament a Amical per actes i iniciatives públiques (això obrirà possibilitats de més contactes en el futur)
  7. Com catalanitzar correctament dispositius i fer prevaldre la versió de la Viquipèdia en català als seus centres (QRs, Catalanitzador, projecte als favorits, etc)

Crec que valdria la pena fer esforços en una versió impresa i ben maquetada amb una tirada cofinançada entre Amical i col·legis de bibliotecaris, revisada també en darrera instància per si cap altre viquipedista no afiliat hi té comentaris o esmenes. Distribuir-la impresa i en una CC-BY. Ja direu; miraré de col·laborar-hi si es posa en marxa seriosament el grup i voleu persones que tot i no ser bibliotecaris hi hàgim contribuït transversalment en viquiprojectes o iniciatives relacionades. Salut!

Resposta a «Persones motivades pel món de les biblioteques i Viquipèdia»