Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Dgilso (discussiócontribucions)

Bon dia a tothom, ja està disponible la pàgina de la Viquitrobada 2023, que tindrà lloc al Prat de Llobregat el dissabte 25 de novembre. Us animem a que us inscriviu i a enviar-nos les vostres propostes de participació.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Bon dia.

Em sorprèn molt assabentar-me que la Viquitrobada es farà al Prat de Llobregat quan ja està organitzada i a través de la Taverna. Com a espai de trobada de viquipedistes, si algú tria el Prat com a localització crec que el natural hagués estat contactar a viquipedistes del municipi, i més si formen part del seu teixit cultural, associatiu i/o polític municipal.

És públic que en Josep Gibert i jo mateix som viquipedistes del Prat i, com a persones que en el passat han fet tallers i proselitisme viquipedista al municipi (a més d'altres activitats culturals a nivell local), em sembla increïble que ni tan sols se'ns hagi contactat per a informar-nos-en. Sobra dir que us haguéssim pogut posar les coses ben fàcils en l'organització de l'esdeveniment.

Em sembla un signe més de la desconnexió any rere any més pronunciada entre la trobada i la comunitat viquipedista. Si no es pot confiar en la comunitat en l'organització, prenent Amical la batuta unilateralment com és cada cop més habitual, no sé com es pretén obtenir una comunitat cohesionada. A això se li suma el fet que es comuniquin a la comunitat les dates i tota la resta d'informació dues setmanes abans, és a dir amb la feina ja feta. Malauradament Amical va pel mateix trist camí que la Foundation.

Espero que les viquitrobades futures s'organitzin de la mà de la comunitat viquipedista (i aquí vull dir de tota, no només de la del lloc on es facin) i que es tingui en compte que tenim viquipedistes arreu del territori que de ben segur poden estar disposats a donar un cop de mà.

Salut,

Pau

Josep Gibert (discussiócontribucions)

Hola a tothom.

Celebro que s'hagi triat El Prat de Llobregat per a la Viquitrobada 2023. El Prat és una ciutat força dinàmica cultural i associativament, De ben segur que si la gent simpatitzant amb el projecte n'és informada amb temps, assistirà de gust i participarà en els actes que s'organitzin.

Considero que el company pratenc Pau Colominas té raó quan proposa que en la convocatòria de les viquitrobades valdria la pena fer un avís adreçat a tots els socis que viuen al lloc de celebració. Malgrat estiguem en l'era de la comunicació en línia i dels missatges globals, no podem sempre estar al cas de tot. Jo mateix me n'he assabentat per l'enllaç que em fa el Pau en el seu missatge (Gràcies!). I és que a més, la gent que residim en el mateix municipi ens coneixem i tractem directament, som veïns. I això pot facilitar les coses i augmentar la difusió dels actes a dur a terme.

Tots som conscients de les dificultats d'ordre intern que poden tensionar projectes de caire voluntarista com és la Viquipèdia. Coincideixo de nou amb el Pau quan reclama la necessitat de treballar per una comunitat viquipedista cohesionada.

Com a soci col·laborador que soc, resto a la vostra disposició

Salut,

Josep Gibert

Manlleus (discussiócontribucions)

Sembla haver-hi problemes de comunicació, per exemple projectes/trobada-Taverna-resta d'usuaris, ja ha fallat en alguns casos. Cal estar atent de tot, però mantenir certa distància per evitar "estrès tecnològic", difícil on posar la línia. Llavors ens preguntem que no hi ha moviment. De totes maneres, vindré a la trobada!

Resposta a «Viquitrobada 2023»