Usuari Discussió:Josep Gibert

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola, Josep Gibert! Sigues benvingut/uda a la Viquipèdia i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens els enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura (recorda signar prement l'icona Icona per a signar). A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari, on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Volem veure't sovint per aquí!

Guia bàsica
Breu tutorial d'edició
Recursos per a novells
Documentació i llocs on demanar ajuda
Sistema de mentorització
Demana a un mentor que t'ajudi
Proves
La teva pàgina de proves
Don't speak Catalan?

--Pau Colominas (t'ajudo?) 09:21, 25 març 2014 (CET)[respon]

Re: Entrada Altmetrics: traducció de l'anglès[modifica]

Hola Josep!

En primer lloc, moltes gràcies per col·laborar amb la Viquipèdia! Espero que t'ho passis tan bé com jo (o com el David) editant-hi :)

D'entrada t'he de felicitar per l'article. És realment molt bo per ser el primer que fas: més enllà de la traducció has sabut mantenir bé el format, referències, etc. Com a possibles vies de millora, la primera que em ve al cap és preguntar-me si s'ha parlat de les almetrics en algun mitjà en català (per saber si han mantingut el terme anglès o si l'han adaptat). Si es manté el terme anglès, potser fora bo citar-lo en lletra cursiva. D'altra banda, sí que seria convenient canviar el format de les referències (és bastanta feina, però es tracta d'anar fent) per referències que usin les plantilles {{citar web}}, {{citar llibre}} i {{citar publicació}}. Si necessites ajuda sobre com fer-ho no dubtis en avisar-me (i si no te'n surts te'n puc fer jo un parell com a exemple).

De moment tiraria per aquí. Si et cal res més o tens cap dubte, pregunta'm! Sóc a la teva disposició.

Cordialment,

--Pau Colominas (t'ajudo?) 01:07, 24 abr 2014 (CEST)[respon]

Entrada Altmetrics : millora[modifica]

Pau, vaig rebre els teus comentaris per a l'entrada Altmetrics, gràcies. D'acord, provaré de fer les millores que proposes. He estat uns dies embolicat. Ara m'hi torno a posar. Quant a la font de la forma catalana, havia posat la referència [4]. Potser no n'hi ha prou?. Et sembla que seria millor posar-ho en cursiva? Potser sí, però dins del text; en el títol no, oi? Quant a les referències, d'acord, provaré de fer servir les plantilles que acompanyes. Em vaig limitar a copiar les de l'article en anglès. Entenc per tant, que no estan bé tampoc allà.

Gràcies de nou i crec que sí que necessitaré una mica d'ajuda per les plantilles

Josep--Josep Gibert (disc.) 21:09, 19 maig 2014 (CEST)[respon]

Pau, acabo de fer les correccions de les cites d'articles de revista (ref-publicacions) de l'entrada de les Almetrics. Després de provar-ho diverses vegades crec que ja he començat a saber fer anar la plantilla. M'agradaria, si et va bé, que li donessis una ullada: [6], [7], [8],... [27], [29], .. [40], [41], [42] Veuràs que les he simplificat respecte a la bibliografia de l'entrada en anglès d'Altmetrics.
Tinc algunes preguntes o consideracions:
1. A la feina (la Biblioteca de la UPF) quan fem les citacions en les bibliografies solem enllaçar el títol de l'article amb la pàgina web de la revista on surt l'article. En la plantilla de la Viquipèdia dóna la possibilitat de posar el DOI. En tal cas no trobes que amb una de les dues opcions n'hi hauria prou?. Vull dir o títol enllaçat o DOI. En principi el DOI és un codi permanent i per tant aquest enllaç hauria de funcionar sempre. Per tant he optat per posar el DOI si el teníem i per enllaçar pel títol en cas contrari i acompanyar la data de consulta. Et sembla bé?
2. Per cert, en les meves citacions em queda amb les sigles majúscules: DOI. Hauria de ser doi ?
3. Per als noms dels autors havia posat només la inicial. En l'explicació de la plantilla recomana posar-lo sencer, veritat?
4. La plantilla va bé. Suposo que abans calia fer-ho amb codi i devia ser bastant més pal. Ara, quan es pugui, el que aniria bé és que es pugués afegir tots els camps que volguessis d'una sola tacada; no un a un.

5. La Bibliografia de lentrada en anglès incorporava també el codis PMID (de la base de dades del PubMed que és la que més utilitzem a la feina), el PMC i altres. Creus que s'han de posar també? Saps si es vol fer una mena de "linked Open Data"
A continuació em toca revisar les cites de webs. Ho faré igual: Esborrar una a una la citació i reconvertir-la segons la plantilla. Merci --Josep Gibert (disc.) 21:39, 25 maig 2014 (CEST)[respon]

Altmetrics[modifica]

Ei felicitacions per l'entrada sobre Altmetrics. Ets bibliotecari o similar? Bona feina!!!--Kippelboy (disc.) 16:56, 1 jul 2014 (CEST)[respon]

Gràcies. De fet és la traducció de l'original anglès afegint una font de referència per a la forma en català. Em falta acabar de corregir les citacions bibliogràfiques segons les plantilles i ja estarà... fins a la propera actualització, perquè aquest és un tema en constant evolució. Sí, soc bibliotecari de la Universitat Pompeu Fabra. He de fer la meva pàgina d'usuari. Vaig estar a la ponència que vas fer al Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes el 21 de novembre passat i entre tu i el David Parreño em veu engrescar. --Josep Gibert (disc.) 12:05, 3 jul 2014 (CEST)[respon]

Genial doncs! Qualsevol cosa ja saps on trobar-nos! ;)--Kippelboy (disc.) 12:09, 3 jul 2014 (CEST)[respon]

Entrada Ramon Dachs[modifica]

Pau, dispensa, me n'adono que he creat una nova pàgina de discussió sobre aquesta entrada nova que he fet: Ramon Dachs i que l'hauria d'haver ubicat aquí on soc ara. Vols que la passsem a aquí? Gràcies Josep Gibert (disc.) 19:02, 22 jul 2014 (CEST)[respon]

Re: Nova entrada: Ramon Dachs[modifica]

Hola Josep,

En primer lloc, perdona que no et respongués a les altres preguntes sobre Altmetrics, però no rebem avisos pels missatges si els publiques a la teva pròpia pàgina de discussió i per tant no el vaig veure. Te'l responc ara aquí:

1. Sí, ja és correcte. Posa sempre la url i data de consulta i, si el tens també, posa-hi el DOI. 2. En majúscula, tal com surt a la plantilla, ja està bé. 3. Sí, si el saps sencer posa'l sencer. Dins la plantilla pots usar el paràmentre "nom=" i "cognom=". Si hi ha més d'un autor, segueix amb "nom2" i "congnom2", "nom3" i "cognom3", etc. 4. Per afegir-los d'una sola tacada em sembla que hauràs de fer-ho via codi, de moment :p 5. Si els tens i la plantilla t'accepta el paràmetre, posa'ls. Si la plantilla no els accepta com a paràmetres, no cal.

Pel que fa a l'article Ramon Dachs, aniria bé posar-hi alguna referència més per provar-ne l'admissiblitat. Pel que fa a les viquipèdies en altres idiomes, no se'n pot fer només un enllaç. Has de crear l'article (amb més o menys text) i després enllaçar-lo (si no saps com, ja t'ho explicaré).

Sóc a la teva disposició per si et cal res. Respon-me a la meva pàgina de discussió.

Salut i gràcies per la teva feina!

--Pau Colominas (t'ajudo?) 19:09, 22 jul 2014 (CEST)[respon]

Se't troba a faltar[modifica]

Bones! Com va tot? A veure si aquestes festes que estarem tots una mica més tranquils recuperes els teus hàbits wiki, que se't troba a faltar :-). Bon Nadal!--Kippelboy (disc.) 12:43, 24 des 2014 (CET)[respon]

Re: Bibliometria[modifica]

Hola Josep!

Pel que he vist el company Paucabot ja l'ha marcat com a inacabat per tu. Recorda que pots fer-ho tu mateix editant el codi font i afegit al principi de l'article el text {{inacabat}}. També et pot servir (per mentre hi edites) l'etiqueta {{editant}}.

Gràcies per seguir editant a la Viquipèdia! Sóc a la teva disposició per si necessites res més.

Salutacions!

--Pau Colominas (t'ajudo?) 21:15, 2 maig 2015 (CEST)[respon]

Viquimarató[modifica]

Viquimarató 100 anys de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació
L'Usuari:Josep Gibert ha col·laborat activament i amb il·lusió en la Viquimarató d'Informació i Comunicació: 100 anys de la Facultat Biblioteconomia i Documentació, i aquest símbol en reconeix l'aportació.
Barcelona, 6 de maig del 2015

Indesinenter2 (disc.) 15:17, 7 maig 2015 (CEST)[respon]

Et responc les tres preguntes: 1. Sí, el sistema habitual és respondre a la pàgina de discussió de l'interlocutor, així rep un avís del sistema. 2. I tant que poden seguir-se fent! De fet, t'animo a que segueixis editant sobre el tema. Pel que fa a anotar-ho a la pàgina de la Viquimarató, tu mateix. Ja no és necessari, perquè era simplement una eina de control mentre durava la marató, però si vols pots seguir-la editant. 3. I sí, amb l'editor visual es pot fer tot això que dius. Recorda que pots trastejar i fer totes les proves que vulguis a la teva pàgina de proves. A més, també pots aprendre més coses de la Viquipèdia amb el bus turístic. Si necessites res, fes-m'ho saber. Salutacions! --Pau Colominas (t'ajudo?) 15:58, 7 maig 2015 (CEST)[respon]

Plantilla[modifica]

Bibliowikis[modifica]

Bones, com va tot? t'informo que hem creat la {{Plantilla:Bibliowikis}} Per si te la vols posar al teu perfil d'usuari.--Kippelboy (disc.) 14:49, 30 jul 2015 (CEST)[respon]

Re: Cibermetria[modifica]

Hola Josep!

Perquè aparegui la marca "editant" has de posar {{editant}} des de l'editor de codi (sense les marques "<nowiki>", mira el canvi a l'historial de cibermetria si no ho veus clar). Pel que fa la taula de continguts, s'activa sola quan l'article té més de 3 seccions (que has de marcar com a tals, ja sigui amb l'editor visual o, si treballes amb l'editor de codi, usant == ... ==. I el gràfic, si vols, pots posar-lo en una mida més gran perquè es vegi millor. Si no te'n surts, avisa'm.

Salut,

--Pau Colominas (t'ajudo?) 11:34, 10 ago 2015 (CEST)[respon]

Interessant article en curs[modifica]

Molt interessant la llei d'obsolescència de les publicacions i els "deures" que t'has proposat fer, gràcies per la feina i espero que engresquis més companys perquè ens ajudin!--barcelona (disc.) 19:21, 22 nov 2015 (CET)[respon]

Articles amb DOI erroni[modifica]

Ep, gràcies company per recordar-me que tinc tantes coses pendents. He demanat esborrar la pàgina per tenir-la abandonada. Salut --Anskar (disc.) 10:45, 8 gen 2016 (CET)[respon]

Clorofex[modifica]

Hola,

Hi havia un desequilibri de claus i una referència mal tancada a l'article Clorofex. He tancat la referència, i llavors s'ha vist clar que sobraven unes claus (a més, donava un error de paràmetre repetit a la plantilla). He tret les claus que m'ha semblat més lògic, mirant també l'article de la viqui francesa. Però tenint en compte que no hi entenc ni un borrall de bacteris, valdria la pena que hi donessis un cop d'ull. Gràcies!

--Joutbis (disc.) 16:21, 17 gen 2016 (CET)[respon]

Ho has fet perfecte; sobre l'article, jo, si el subjecte és verd o es belluga, la veritat és que em costa molt, aquí no podré ajudar-t'hi.--Joutbis (disc.) 18:33, 17 gen 2016 (CET)[respon]

Recordatori categoritzar[modifica]

Recorda: Cada article ha d'estar classificat almenys en una de les categories existents a la Viquipèdia. Si no fos així, costaria molt de trobar-lo entre 750.447 articles. Pots aprendre com categoritzar un article aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Henk F. Moed. --Mcsmp (disc.)

Mcsmp, sí, sí. Categoritzar és una cosa que no acabo de saber fer encara. Em miro les instruccions que em passes. Estic entrant tots els científics que han rebut la medalla Derek de Solla Price. M'agradaria posar-los l'etiqueta informatòlegs o bibliòmetres. No acabo de veure clar si puc--Josep Gibert (disc.) 19:16, 9 feb 2016 (CET)[respon]
@Mcsmp:, finalment he canviat les categories que havies assignat 'Informatologia' per 'Informatòlegs per països' i per cada país. Et sembla bé?
@Josep Gibert: D'entrada em sembla bé, però hi ha una norma de categorització que diu que tota categoria ha de tenir un mínim de 5 articles (pots veure-ho aquí: Viquipèdia:Categorització#Guia bàsica de categorització). De les que has creat només la dels informatòlegs estatunidencs ho compleix. Ho sento pel "curro" que has fet, però diria que si no les acabes d'omplir (no sé si en un mes o en una setmana) s'esborraran. El recordatori que t'he posat abans era més aviat per recordar-te que sempre que creïs un article nou s'ha de categoritzar en, com a mínim, una categoria. Gràcies per la feina feta!--Mcsmp (disc.) 03:30, 10 feb 2016 (CET)[respon]
@Mcsmp: Tens tota la raó. Puc anar buscant informatòlegs, però sempre haurà països que costarà arribar a 5. Millor prenc només la categoria "informatòlegs". A veure si les categories velles s'esborraran al quedar buides--95.121.23.190 (discussió) 21:42, 10 feb 2016 (CET)[respon]

ː ː @Mcsmp: Dispensa, el text anterior era meu i no havia obert sessió. --Josep Gibert (disc.) 22:01, 10 feb 2016 (CET)[respon]

Recordatori per traduccions[modifica]

Recorda: Si tradueixes un article d'una altra viquipèdia, encara que només sigui un fragment, cal reconèixer-ne els autors originals posant la plantilla {{traduït de}} a la pàgina de discussió de l'article. Pots seguir l'enllaç per veure les instruccions de la plantilla. --Kette~cawiki (disc.) 02:50, 13 feb 2016 (CET)[respon]

@Kette~cawiki: Epǃ Això em feia falta saber-ho. Merci. Ja m'ho semblava que traduïa una mica massa alegrement. Em pensava que el sistema ja ho indicava d'alguna manera "automàtica". D'acord faré servir aquesta plantilla que em comentes. Hauré de repassar algun dels articles que ja he entrat per afegir-la. I potser també que afegeixi la de {{traducció}} quan deixo una entrada començada i sense polir mínimament la traducció. Gràcies. Segur que et demano més ajuda per aquest tema--Josep Gibert (disc.) 11:42, 13 feb 2016 (CET)[respon]
De res. La «Viqui» és un projecte que es basa en la col·laboració, entre tots l'hem de millorar i fer créixer. Si tens qualsevol dubte, i a la mida de les meves possibilitats, resto a la teva disposició.--Kette~cawiki (disc.) 19:32, 13 feb 2016 (CET)[respon]
@Kette~cawiki: Ja he afegit a la pàgina de discussió de les entrades que vaig fer ahirːOlle Persson,Blaise Cronin,Mike Thelwall les plantilles de "traduït de". El número "oldid" l'he caçat a la penúltima actualització de l'historial. Gràcies--Josep Gibert (disc.) 17:47, 13 feb 2016 (CET)[respon]
Si vols obtenir l'últim oldid des de l'historial obres l'última edició clicant en la data, a la barra d'adreces el podràs veure.--Kette~cawiki (disc.) 19:32, 13 feb 2016 (CET)[respon]
@Kette~cawiki:Cert, funciona. Ho faré així. Merci de nou--Josep Gibert (disc.) 10:07, 14 feb 2016 (CET)[respon]

Hola. He vist que tens unes quantes traduccions a mitges. Estaria bé que acabassis aquestes traduccions abans de començar-ne d'altres. Pau Cabot · Discussió 09:58, 21 feb 2016 (CET)[respon]

@Paucabot: Sí. Són 30 traduccions directes per a l'escamot de Traduccions cara al repte 500mil. Havia entès que es tractava de fer entrades a sac per poder arribar a la xifra desitjada. Creus que millor no ens passem i fem la feina bé, oi? Ja has vist que les deixo amb les dues plantilles de traduccionsː una per mostrar que és una traducció directa i l'altra per animar a qui vulgui millorar-la. Ara faré la 15 pel dinar i després intercalaré de noves amb millorar les ja entrades. Merci per l'avís --Josep Gibert (disc.) 18:12, 21 feb 2016 (CET)[respon]
Efectivament, crec que és millor que no facem entrades a sac si això significa fer traduccions automàtiques sense revisar. Volem arribar als 500 000 però no hi volem arribar a qualsevol preu. La plantilla aquesta està pensada per si estàs traduint un article, no per si n'estàs traduint un centenar. Així que jo miraria de revisar aquestes 30 pàgines abans de fer-ne més. Com que algunes són traduccions de l'anglès, segurament arreglar aquestes 30 ja et durà la seva feina. Pau Cabot · Discussió 18:20, 21 feb 2016 (CET)[respon]
@Paucabot: D'acord- Merci per estar al cas.--Josep Gibert (disc.) 18:35, 21 feb 2016 (CET)[respon]
@Paucabot: Vaig "prometre" que arreglaria primer les entrades pendents de polir la traducció, però s'està acostant el termini i voldria incloure encara algun informatòleg més, que en tinc un llista molt llarga. Permete'm que en posi algun més. Estan controlats a la llista de la meva p̟agina de discussió. Ho alternaré amb les revisions. Merci--Josep Gibert (disc.) 22:19, 1 març 2016 (CET)[respon]
No sé de quin termini em parles. Jo no en començaria més. A articles com Mortimer Taube, els falta bastant més que "polir" la traducció. Pau Cabot · Discussió 22:30, 1 març 2016 (CET)[respon]

ː ː ː ː ː ː Pau, "touché". Faré bondat--Josep Gibert (disc.) 23:02, 1 març 2016 (CET)[respon]

Codi wiki[modifica]

Hola Josep,

Com vam parlar ahir, et passo l'enllaç amb ajuda sobre el codi wiki: Ajuda:Sintaxi wiki. Fes-hi un cop d'ull i recorda que si vols fer edicions en codi pots fer servir el botó "Mostra previsualització". Com sempre, si tens cap dubte o necessites ajuda sóc a la teva disposició.

Salut!

--Pau Colominas (t'ajudo?) 23:51, 13 març 2016 (CET)[respon]

ː ːPau, perfecte. Aquest recurs que em passes m'anirà molt bé. El tindré sempre a mà. --Josep Gibert (disc.) 23:38, 14 març 2016 (CET)[respon]

ː ː ː He fet la previsualització i ara desoǃ--Josep Gibert (disc.) 23:38, 14 març 2016 (CET)[respon]

ː ː ː ː Pau, crec que he trobat una cosa que s'ha de corregir a la p̟àgina ajuda sobre el codi wiki, secció enllaçosː Ajuda:Sintaxi wiki #Enllaços on parla d'enllaç conduït. A l'exemple de Mercuri, a la columna de la dreta després del signe "|" hi falta la paraula "Mercuri", que és com s'ha fet a la columna de l'esquerraːMercuri. Ho dic bé? És una pàgina d'ajudes, prefereixo parlar-ne amb un expert. Gràcies

Hola Josep. L'exemple és correcte. Tot i que la pàgina no ho explica del tot, escriure [[Nom de pàgina (cosa)|]] equival a escriure [[Nom de pàgina (cosa)|Nom de pàgina]]. És a dir, no posar res després del signe | fa que el text que aparegui sigui el de l'enllaç però sense la part entre parèntesi. Qualsevol altre dubte, avisa'm! --Pau Colominas (t'ajudo?) 13:45, 26 març 2016 (CET)[respon]

ː Entesos. Gràcies--Josep Gibert (disc.) 14:33, 26 març 2016 (CET)[respon]

Correccions[modifica]

Jo també vaig veure l'article del Cloroflex en arribar a casa. Una arma secreta molt recomanable, el corrector ortogràfic del Firefox. Encantat de fer la teva coneixença! --Joutbis (disc.) 00:29, 14 març 2016 (CET)[respon]

ː ːJoitbis, interpreto doncs que edites en Firefox. Quina versió? Jo treballava amb Chrome, però trobes que seria més "coherent" fer-ho en Firefox?--Josep Gibert (disc.) 23:46, 14 març 2016 (CET)[respon]

Dolores Redondo[modifica]

Entenc que ho has canviat.... Gràcies per l'ajuda. Pere Serafi 22:01, 17 març 2016 (CET)[respon]

Henriette Avram[modifica]

Hola, Josep Gibert. He vist que Henriette Avram està des de fa bastant de temps amb la plantilla de traducció, no sé si te n'has oblidat. És que tal com està ara és bastant il·legible. Què hi dius? t'interessa continuar-lo?. Salut!.--Carles (enraonem) 00:18, 22 abr 2016 (CEST)[respon]

N'acabo de trobar un altre: Claire Kelly Schultz...--Carles (enraonem) 01:15, 22 abr 2016 (CEST)[respon]
CarlesMartin, veuràs a la meva pàgina d'usuari que són 35 entrades pendents, tots informatòlegs o bibliotecaris-documentalistes. Va ser una entrada a sac per al repte #500mil. Mica en mica els corregeixo. M'he adormit una mica. M'hi poso. Merci per avisar --

--Josep Gibert (disc.) 08:11, 22 abr 2016 (CEST)[respon]

Ah, no m'havia fixat en la teva pàgina d'usuari, llavors cap problema. Només t'avisava per si de cas te n'havies oblidat (a mi em passa de vegades)!.--Carles (enraonem) 09:22, 22 abr 2016 (CEST)[respon]

Hola Josep, gràcies pel teu missatge. No soc bibliotecaria i no tinc res a veure amb aquest camp, vaig arrivar a Henriette Avram de casualitat, em va arribar ahir que era l'aniversari de la seua mort i al mirar si tenia entrada a la viquipedia vaig veure l'article inacabat. Avui m'hi he tornat a posar però ja ho deixo aquí, he arribat fins l'apartat de "premis i honors" on no he tocat res. Encara hi ha molt per fer abans de treure la plantilla de traducció, s'ha revisar el que jo he corregit (el meu català és molt millorable) i les referències. A reveure!! --Mondona (disc.) 11:56, 23 abr 2016 (CEST)[respon]


Proposta d'esborrament de la pàgina «Walter Bender»[modifica]

Hola Josep Gibert,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Walter Bender», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

ː ː Ha hagut un problema en l'edició d'aquest missatge i potser he esborrat un tros dels missatges anteriors. Repeteixoː Ja m'he posat a corregir la traducció. Si us plau no l'esborreu. Aquesta entrada forma part d'una llista de 32 entrades per traducció automàtica que tinc detallada a la meva pàgina d'USUARI. Les vaig arreglant a mida que puc. Ja ho he explicat algun altre cop. Dimecres que ve, 04.05, espero que se n'arreglin més a la II viquimarató d'informació i comunicació. Gràcies per avisar--Josep Gibert (disc.) 19:29, 1 maig 2016 (CEST)[respon]

ː ː ː@Joutbis: Amb la col·laboració de Flamenc l'entrada de Walter Bender està quedant arreglada. Si us plau no l'esborreu--Josep Gibert (disc.) 16:55, 2 maig 2016 (CEST)[respon]

No, si ja comptava que algú salvaria l'article, no hi tinc cap problema. És que les propostes d'esborrat són l'única eina que tinc per visualitzar la meva croada contra els traductors automàtics. --Joutbis (disc.) 18:07, 2 maig 2016 (CEST)[respon]

ː ː ː ː @Paucabot: @Joutbis: @Flamenc: He fet una correcció a fons de l'entrada de Walter Bender. És estrany, sembla que correccions del darrer dia no s'havien guardat i s'havien produit repeticions. Ara està millor. Crec que ja és "fumable". He posat plantilla de traducció del castellà a la pàgina de discussió. Penso que ja es podria anul·lar la proposta d'esborrament de l'entrada. Gràcies--Josep Gibert (disc.) 23:52, 23 maig 2016 (CEST)[respon]

Això rai, ja fa dies que està anul·lada, i fins i tot s'ha encetat una discussió interessant sobre aquests articles. Total, que continuem fent feina tots plegats i cap problema.--Joutbis (disc.) 19:36, 24 maig 2016 (CEST)[respon]

ː ː @Joutbis:@Flamenc: D'acord Joutbis, havia perdut la pista de la pàgina que indiques. Per tant, ja no s'esborra. Llavors caldrà esborrar la plantilla d'esborrament de la pàgina de discussió, no? Gràcies per estar al cas--Josep Gibert (disc.) 19:45, 24 maig 2016 (CEST)[respon]

No, el que hi ha a la pàgina de discussió és una referència al fet que hi ha hagut una proposta d'esborrat, per no perdre'n la pista. No vol dir que es continuï discutint, això està tancat. Quan la proposta està viva, la plantilla està al capdamunt de la pàgina, ben visible, com aquí.--Joutbis (disc.) 19:51, 24 maig 2016 (CEST)[respon]

ː ː D'acord. Gràcies per les explicacions. A veure si em vaig familiaritzant amb les pàgines de discussió de cada usuari i les pàgines de discussió temàtiques--Josep Gibert (disc.) 00:04, 26 maig 2016 (CEST)[respon]

II Viquimarato Biblioteconomiaː entrades per millorar traducció[modifica]

Perfecte! Moltes gràcies Josep! :-D

Quants més termes millor. ;-)

Hola, quan et vagi bé podries polir l'article Jesse Shera? Moltes gràcies, – Townie (Discussió) 11:37, 14 maig 2016 (CEST)[respon]

ː ː Townie D'acord. M'hi poso. En tinc uns quants fets per traducció automàtica. Merci per avisar --Josep Gibert (disc.) 21:47, 16 maig 2016 (CEST)[respon]

Walter Bender[modifica]

No veig molt clar per què caldria afegir la plantilla de traducció des de la viqui castellana a la pàgina de discussió de l'article com és ara. L'article en català que he trobat no era gaire bo i sense referències (tal com ho és encara avui la versió castellana). Jo he treballat molt per fer aquest article un article com cal, estudiants fonts propis, i no he traduït res. Quan un article font no és gaire bo, val més fer-ne un de nou. Una traducció d'un article, diuem de qualitat modesta, mai no ferà un article bo. Tot i això, gràcies per a les teves contribucions. Continuem, queda molta feina per fer!--Flamenc (disc.) 00:58, 24 maig 2016 (CEST)[respon]

ː ː@Flamenc: Tens tota la raó del món, dispensa. En aquesta entrada està passant alguna cosa estranya en l'edició. Quan ahir em vaig posar a corregir-lo estava ple de frases repetides. Describia periodes de temps que s'anaven solapant els uns amb els altres. Al marge d'això, és cert que la castellana no té referències. Les de la catalana les vas posar tu. Per tant, NO es pot considerar una traducció de la castellana. Esborro la plantilla de la pàgina de discussió. Ens queda per ampliar una mica la infotaula de cientific. Potser el nom del papa i la mama no cal. T'agrada com està ara el text de l'article? Merci per la feina--Josep Gibert (disc.) 19:10, 24 maig 2016 (CEST)[respon]

@Josep Gibert: De res, i gràcies per la teva revista ortogràfica. He millorat la infotaula i afegit una publicació. Fins aviat! --Flamenc (disc.) 21:07, 24 maig 2016 (CEST)[respon]

ː ː @Flamenc:. Molt béǃ Aquest article comença a fer patxoca. Et felicito per la teva pàgina d'usuari. Salut--Josep Gibert (disc.) 00:08, 26 maig 2016 (CEST)[respon]

Benvolgut confrare, si de vegades et caldrien arguments per no traduïr articles des de la viqui castellana, pots comparar el meu article nou sobre Pierre Paulus fet a casa i la versió dels veïns. Tot i això, si tens ganes, pots fer un repàs ortogràfic del meu text, sempre ajuda a millorar l'obra comuna. --Flamenc (disc.) 13:57, 26 maig 2016 (CEST)[respon]

ː ː @Flamenc: Em trec el "chapeau" ǃ--Josep Gibert (disc.) 20:34, 26 maig 2016 (CEST)[respon]

Re: Afegir-se a un viquiprojecte[modifica]

Bon dia, Josep!

El que has de fer és signar, de la mateixa manera que ho has fet en escriure'm el missatge a la meva pàgina de discussió. Per tant, escriu --~~~~, però sense cap "<nowiki>" (la instrucció nowiki serveix per poder escriure sense que s'interpreti el codi, si no no es podria veure què s'ha de posar perquè quedaria convertit instantàniament en una signatura). Si segueixes sense ensortir-te'n, fes-m'ho saber.

Salutacions, --Pau Colominas (t'ajudo?) 09:03, 11 jul 2016 (CEST)[respon]

Re: Infotaula de Jordi Pujol[modifica]

És correcte. Fins el 1981 (i per tant durant la I Legislatura d'Espanya) l'escut oficial de l'estat encara mantenia l'àguila i els lemes franquistes. Fins que no es va aprovar el nou escut es va mantenir el ja existent. Per tant, tots els diputats d'aquella legislatura a la Viquipèdia porten a la infotaula l'escut d'aquella legislatura (com els diputats de la II República Espanyola hi tenen l'escut republicà). --Pau Colominas (t'ajudo?) 09:07, 11 jul 2016 (CEST)[respon]

Re: Afegir l'identificador ORCID[modifica]

Diria que sí que és cosa de Wikidata. No ho domino gaire, així que em sembla que hauràs de buscar a l'ajuda de Wikidata o bé preguntar per La Taverna. --Pau Colominas (t'ajudo?) 00:40, 12 jul 2016 (CEST)[respon]

Re: Catalans del sud[modifica]

En general a la Viquipèdia la denominació "Catalans" engloba la comunitat autònoma de Catalunya (Catalunya Sud) i el que es coneix com a Catalunya Nord. Així, a les categories hi trobem la Categoria:Catalans i les seves variants que tenen, com a subcategories, "del Nord" i "del Sud". Això fa, de retruc, que la Categoria:Catalans no pugui ser subcategoria ni de la Categoria:Espanyols ni de la Categoria:Francesos, sinó directament de la Categoria:Europeus o de la Categoria:Persones de l'àmbit catalanoparlant. No hi ha discussió oberta sobre aquesta categorització. Espero haver resolt el teu dubte. --Pau Colominas (t'ajudo?) 00:40, 12 jul 2016 (CEST)[respon]

Viquirepte Any Llull de Viquidites[modifica]

Hola! T'animo a participar al Viquirepte Any Llull! És el concurs d'enguany del projecte germà Viquidites, que celebra el 12è aniversari i posa èmfasi en la creació de citacions sobre l'obra de Ramon Llull i dels escriptors en llengua catalana. T'hi animes? Inscriu-t'hi en aquest enllaç! --Xavier Dengra (MISSATGES) 20:21, 4 ago 2016 (CEST)[respon]

Josep Pich Mitjana[modifica]

@Pau Colominas: Pau, et comento tal com vam quedar el dia de la Festa Major l'entrada que em porta de cap: Josep Pich Mitjana. Segons en Pau Cabot té massa forma de currículum. És una entrada que respon a un historiador viu professor universitari. Jo trobo que aporta informació interessant. Volia posar-t'ho a la teva pàgina de discussió però no em quedava bé, partia la bibliografia final que tens a l'entrada anterior. Quan puguis ens ho mirem una mica. Moltes gràcies per la teva ajuda--Josep Gibert (disc.) 18:42, 3 oct 2016 (CEST)[respon]

Hola Josep. Ja ho he arreglat perquè puguis escriure a la meva pàgina de discussió :) Pel que em comentes, aquests dies no tinc gaire temps per fer-hi un cop d'ull, però m'ho apunto i quan pugui ho miro. T'avisaré quan ho hagi revisat. Salut, --Pau Colominas (t'ajudo?) 14:13, 4 oct 2016 (CEST)[respon]
Me l'he tornat a revisar i segueixo considerant que l'article no supera els criteris d'admissiblitat. Caldrien més referències independents del subjecte (és a dir, que no siguin d'institucions on treballa ni fonts per l'estil) on es parli del biografiat. --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:15, 19 oct 2016 (CEST)[respon]
: ::@Pau Colominas: Pau, he afegit una nova referència [16] a l'entrada de Josep Pich Mitjana. Ja et vaig comentar que és un professor d'història a la meva universitat (UPF) que ha escrit força i que ha aparegut a mitjans de comunicació com a expert en catalanisme i federalisme. Jo insisteixo en que l'entrada aporta informació interessant i que es completa amb totes les seves dades d'autoritat: CANTIC, BNE, ORCID, etc. A més, resulta que demà començarem una iniciativa dins el #1Lib1Ref que consistirà en afegir referències a entrades de professors de la universitat. Voldria aprofitar com a exemple aquesta entrada [16], però com et pots imaginar queden fatal els dos avisos de Admisibilitat i el de que se sembla massa a un currículum. Necessitaria poder treure aquests avisos. Em pots ajudar? Merci--Josep Gibert (disc.) 22:31, 15 gen 2017 (CET)[respon]
::@Pau Colominas: Pau, afegeixo una altra referència conforme és deixeble de l'historiador Josep Termes. Per tant, també s'enllaça amb altres entrades. Gràcies.--Josep Gibert (disc.) 00:12, 16 gen 2017 (CET)[respon]

@Josep Gibert: M'ho miro i comento a la pàgina de discussió de l'article. Salut! --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:36, 16 gen 2017 (CET)[respon]

He presentat a esborrar la pàgina --Amortres (disc.) 13:28, 28 des 2021 (CET)[respon]

Quinzena de la Qualitat de 2016[modifica]

El 16 de desembre comença la Gran Quinzena Anual de la Qualitat. Et convido a participar, i a apadrinar, si ho creus convenient, alguna categoria específica. Per al millor seguiment del volum d'edicions es recomana incloure #QQ16 en el resum d'edició Si creus que hi ha coses a millorar, encara estem a temps! --Panotxa (disc.) 10:19, 4 des 2016 (CET)[respon]

Feina 2017?[modifica]

Com prova l'entrada de l'any? Durant el 2017 farem molts articles històrics i voldria que col·laboressis fent les entrades de les biblioteques històriques que ens manquen, com ara la Biblioteca de Cartago o les que apareixen a en:Category:Ancient libraries, entre d'altes. Com ho veus?--barcelona (disc.) 18:28, 1 gen 2017 (CET)[respon]

D'acord, provo de fer-la. Veig a l'entrada en anglès a la Wikipedia Carthage que en parla. Va bé si m'hi poso al febrer?

--Josep Gibert (disc.) 21:39, 15 gen 2017 (CET) ː@Barcelona: Sobre la Biblioteca de Cartago he trobat molt poqueta cosa, llevat de que va ser cremada el 146 aC. Faré l'entrada amb el que tinc--Josep Gibert (disc.) 08:22, 28 març 2017 (CEST)[respon]

ː ː @Barcelona:, l'entrada Biblioteca de Cartago ja comença a prendre forma. Li he de posar alguna altra categoria? --Josep Gibert (disc.) 22:30, 3 abr 2017 (CEST)[respon]

ja li he posat jo la de Cartago, bona feina a per la següent!!--barcelona (disc.) 02:27, 4 abr 2017 (CEST)[respon]

3000 edicions[modifica]

Bon dia. Per casualitat he vist que has arribat a les 3.000 edicions a la Viquipèdia en català. Gràcies per la feinada! :-)--Kippelboy (disc.) 06:50, 27 març 2017 (CEST) @Kippelboy: Uau, no ho savia, merci. Bé, la veritat és que no sé cóm se sap. Potser per l'apartat de Contribucions a dalt a la dreta?--Josep Gibert (disc.) 08:36, 27 març 2017 (CEST)[respon]

Hola, Josep! Una manera de saber-ho és mirant aquí. I enhorabona i gràcies per la feina feta! :) --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:46, 27 març 2017 (CEST)[respon]

ː ː @Pau Colominas: D'acord, gràcies--Josep Gibert (disc.) 08:18, 28 març 2017 (CEST)[respon]

A veure si durant el 2018 arribes a les 4000 edicions! T'animo a seguir omplint biblioteques i grans col·leccions antigues--barcelona (disc.) 23:29, 28 gen 2018 (CET)[respon]

em sembla bé qualsevol tema però amb les biografies pots tenir més problemes d'admissibilitat i pegues com les que comentes, has de justificar més la seva inclusió perquè la seva rellevància no sempre és evident per als profans--barcelona (disc.) 10:35, 31 gen 2018 (CET)[respon]

Proposta d'esborrament de la pàgina «Isidro F. Aguillo»[modifica]

Hola Josep Gibert,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Isidro F. Aguillo», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Pau Cabot · Discussió 21:19, 30 abr 2017 (CEST)[respon]

@Medol: Veig que has esborrat la meva entrada Isidro F. Aguillo el 9 maig 2017 a les 18ː25. Podries dir-me com he de fer per recuperar la informació?. Gràcies --Josep Gibert (disc.) 21:51, 11 maig 2017 (CEST)[respon]
Aquí podràs veure la decisió que es va prendre. Si consideres que hi ha noves fonts fiables que parlin de manera significativa del subjecte pots tornar a iniciar l'article, cap problema. T'he traslladat l'article eliminat a Usuari:Josep Gibert/Isidro F. Aguillo per si creus que hi ha alguna cosa interessant que es pot referenciar.--Medol (disc.) 11:16, 12 maig 2017 (CEST)[respon]

ːː:@Medol: Moltes gràcies--Josep Gibert (disc.) 21:17, 14 maig 2017 (CEST)[respon]

Taller 1lib1ref[modifica]

Hola, Josep! Has guanyat una mascareta per la teva assistència al taller 1lib1ref, que ha organitzat l'associació Amical Wikimedia. Per poder fer-te l'enviament, si us plau, fes-nos arribar un correu electrònic a secretaria@wikimedia.cat amb el teu nom d'usuari, nom i cognoms i l'adreça i te la farem arribar el més aviat possible.--Sorenike (disc.) 19:57, 30 gen 2021 (CET)[respon]

Viquimarato' Ucraïna[modifica]

Bona tarda Josep, Mira com que sé que t'interessen les Viquimaratons, vinc a emprenyar-te (:) ) per a participar a la que farem diumenge a Barcelona (a més a més hi haurà menjar ucraïnés). Ens faria goig que hi pogueres participar. Que et vaja tot molt bé. Fins ben prompte! Molt bona setmana! Claudi/Capsot Capsot (disc.) 16:19, 25 gen 2023 (CET)[respon]


Proposta d'esborrament de la pàgina «Katherine W. McCain»[modifica]

Hola,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Katherine W. McCain», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.

-- Brunnaiz (disc.) 03:50, 7 abr 2023 (CEST)[respon]

Confirmacions Viquitrobada 2023[modifica]

Bon dia! Necessitem la teva confirmació del que necessitaràs per a la Viquitrobada:

1). Si necessitaràs una habitació per ambdues nits.

2). Si necessitaràs servei de canguratge.

3). Si tens una al·lèrgia o intolerància, o alguna preferència en el teu menú per als sopars del divendres i dissabte (vegan/vegetarià, confirmar una opció). Viquiprojecte:Viquitrobada 2023/Viquimarató àpats i oci/Inscripcions per al restaurant 9cèntric

4). Per al sopar del dissabte, necessitem que confirmes entre els següents plats: Viquiprojecte:Viquitrobada 2023/Viquimarató àpats i oci/Inscripcions menú del dissabte

Necessitaríem saber aquesta informació entre avui i demà al matí.

Gràcies! Ymm amical (disc.) 13:20, 20 nov 2023 (CET)[respon]

Hola! Si no pots contestar avui, entenem que no seràs als sopars ni necessites cap especial pel menjar. Gràcies Ymm amical (disc.) 12:37, 23 nov 2023 (CET)[respon]
En efecte no necesssito res. No podré assistir als àpats. Gràcies de totes maneres i perdona no haver-vos respost abans. Josep Gibert (disc.) 22:16, 23 nov 2023 (CET)[respon]
Avui divendres no podré venir a la Viquimarató de la Llengua Catalana i demà a la Viquitrobada també ho tinc difícil Josep Gibert (disc.) 15:48, 24 nov 2023 (CET)[respon]

Quinzena de la Qualitat[modifica]

Bon dia, del 16 al 31 de desembre serà tradicional la Gran Quinzena Anual de la Qualitat, i et convido a participar. A disposar! --Amortres (disc.) 07:49, 22 nov 2023 (CET)[respon]

John Irvine[modifica]

N'he proposat l'esborrat --Amortres (disc.) 18:23, 29 des 2023 (CET)[respon]

@Amortres Demanaria que no s'esborrés aquesta entrada, Si no estic mal fixat la viquipedia catalana és l'única que té alguna cosa sobre aquest autor John Irvine, a no confondre amb l'esportista de rem del mateix nom. El nostre és un científic del camp de la Bibliometria, guanyador l'any 1997 del premi Medalla Derek de Solla Price, equivalent al nobel de la Bibliometria. I la viquipedia és l'única wikipedia que conté en l'entrada del premi enllaç a tots els guanyadors, Ens falten els del 2023 que entraré aviat i després provaré d'ampliar l'entrada de John Irvine. Moltes gràcies. Josep Gibert Josep Gibert (disc.) 00:49, 10 gen 2024 (CET)[respon]
La comunitat ha decidit mantenir-lo, no cal que et preocupis per l'article. Endavant les atxes! --Amortres (disc.) 07:54, 10 gen 2024 (CET)[respon]
Gràcies per contestar-me i per conservar-la. Josep Gibert Josep Gibert (disc.) 17:19, 10 gen 2024 (CET)[respon]