Temporada 1959-1960 del FC Barcelona

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula temporada club esportiu Futbol Club Barcelona
Temporada 1959-1960
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
EquipFC Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Períodetemporada 1959-1960 Modifica el valor a Wikidata
Organigrama
President Francesc Miró-Sans
Entrenador Helenio Herrera
Enric Rabassa
EstadiCamp Nou
Competició
Campionat de LligaCampió
Copa del GeneralissimQuarts de final
Copa d'EuropaSemifinalista
Copa de FiresCampió
Local
Visitant

Les dades més destacades de la temporada 1959-1960 del Futbol Club Barcelona són les següents:

1960[modifica]

Maig[modifica]

  • 22 maig - Copa del Generalísimo. Vuitens de final. Tornada. El Barça elimina al Terrassa de la Copa en vèncer (1-2) a la capital egarenca amb gols d'Eulogio Martínez i Ribelles
  • 8 maig - Copa del Generalísimo. Vuitens de final. Anada. Ajustada victòria del Barça sobre el Terrassa (4-2) a l'Estadi. Eulogio Martínez (2) Ribelles i Segarra són els golejadors
  • 4 maig Títol Copa de Fires. Final. Tornada. El Barça s'adjudica la seva segona Copa de Fires en vèncer al Birmingham City FC a l'estadi (4-1). Czibor (2), Eulogio Martínez i Coll són els golejadors.
  • 1 maig - Copa del Generalísimo. Setzens de final. Tornada. Enric Rabassa debuta com a primer entrenador a l'Inferniño de Ferrol amb victòria blaugrana (1-3). Czibor (2) i Loayza marquen els gols blaugrana.

Abril[modifica]

  • 30 abril - El club fa pública una dura nota de premsa, en la qual manifesta haver acomplert totes les obligacions econòmiques dels contractes dels jugadors, i anuncia la suspensió de funcions de l'entrenador Helenio Herrera, al que censura per propiciar la reivindicació col·lectiva de millores econòmiques en les primes i contractes dels jugadors. La direcció tècnica del primer equip s'encarrega a Enric Rabassa i es nomena assessor a l'exjugador César Rodríguez, que col·laborarà en la recerca d'un nou entrenador.
  • 28 abril - Helenio Herrera protagonitza un reportatge per a una revista italiana en plena Rambla barcelonina, on és passejat a coll i bé per un grup de seguidors. Aquest episodi provocarà la indignació de la directiva del club.
  • 27 abril - Copa d'Europa. Semifinals. Tornada. Decebedor derbi europeu al Camp Nou on el Real Madrid elimina el Barça en vèncer (1-3). Els blancs s'avancen al marcador amb gols de Puskas (2) i Gento, mentre que Zoltan Czibor marca pels blaugrana.

Febrer[modifica]

  • 28 febrer - 24a. jornada de Lliga. Victòria blaugrana sobre el Granada (5-4) a l'estadi en un partit trepidant. Vergés (3) i Czibor (2) marquen per l'equip d'H.H. La derrota del Real Madrid a Sevilla deixa als blancs a només un punt per sobre del Barça.
  • 21 febrer - 23a. jornada de Lliga. El Barça guanya amb claredat al Real Valladolid a Zorrilla (1-4) amb gols d'Eulogio Martínez (2), Suárez i Evaristo—Bàsquet. Copa d'Europa. L'S.K. de Varsòvia s'imposa per un sol punt (64-65) al Barça al Palau d'Esports.
  • 14 febrer - 22a. jornada de Lliga. Golejada blaugrana sense pal·liatius al Las Palmas (8-0). Marquen Eulogio Martinez (5), Suco, Vergés i Olivella. La distància de tres punts per sota del Real Madrid es manté una setmana més.
  • 10 febrer - Copa d'Europa. Quarts de final. Anada. El Barça s'imposa amb contundència al Wolverhampton Wanderers (4-0) amb gols de Villaverde (2), Kubala i Evaristo, en un gran partit que acull 78.000 espectadors a l'estadi.
  • 7 febrer - 21a. jornada de Lliga. El Barça s'imposa amb dificultats al Reial Oviedo al Camp Nou (3-1). Evaristo (2) i Gensana fan els gols de l'equip d'H.H., que no resol el partit fins als últims deu minuts. El Barça continua segon a la classificació amb tres punts menys que el Real Madrid

Gener[modifica]

  • 31 gener - 20a. jornada de Lliga. Contundent victòria blaugrana sobre el Sevilla (0-3) al Sánchez Pizjuán. Gols de Campanal II (en pròpia porta), Suárez i Segarra. El Barça ocupa la segona posició a tres punts del líder Reial Madrid.

Plantilla[1][2][modifica]

Classificació[modifica]

Resultats[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Página web oficial de LaLiga | Liga de Fútbol Profesional» (en castellà). [Consulta: 25 desembre 2017].
  2. «Plantilla del Barcelona 1959-60». [Consulta: 25 desembre 2017].