Text-based user interface

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
El midnight commander és una TUI que fa ús de tota la pantalla, colors, ratolí i tecles addicionals, per a major comoditat de l'usuari.

La Interfície Textual d'Usuari, pel seu acrònim en anglès de Text User Interface (TUI), és un tipus d'interfície gràfica que utilitza només text ASCII per dibuixar les finestres, botons i decoracions.

Per competir amb la interfície gràfica d'usuari, algunes línies de comando fan ús exhaustiu de tota la pantalla, amb tots els colors o tons i possibilitats de posicionament que ofereix el perifèric (veure, per exemple, els navegadors Lynx i w3m, el partidor de discs "cfdisk", etc.).

El gestor de fitxers Midnight Commander és un exemple d'optimització, ja que la seva funcionalitat no deixa res a desitjar comparat amb un administrador de fitxers gràfic, però només necessita una finestra de text per al seu funcionament.

S'ha encunyat el terme de textual d'usuari ( text user interface), per referir-se a les interfícies que usen només el mode text, però exhaustivament, per al seu funcionament. Els programes que fan servir TUI poden tenir menus, finestres i cursors del ratolí, però tot representat per mitjà de text (per a la seva programació en ambient GNU/Linux, veure Ncurses). En aquest sentit, CLI i TUI no és el mateix, encara que tots dos usen el mateix perifèric.

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Text-based user interface Modifica l'enllaç a Wikidata