Turok: Dinosaur Hunter

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Turok: Dinosaur Hunter

PublicacióAN 28 de febrer de 1997
EU CAT1 de març de 1997
JP 30 de maig de 1997
GènereAcció en primera persona
Disponible en
Característiques tècniques
PlataformaNintendo 64, ordinador
ModesVideojoc d'un jugador
FormatCartutx, CD-ROM
Equip
Desenvolupador(s)Iguana Entertainment
EditorAcclaim Entertainment Modifica el valor a Wikidata
DissenyadorDavid Dienstbier
DistribuidorSteam, GOG.com, Humble Store, Microsoft Store, Nintendo eShop i PlayStation Store Modifica el valor a Wikidata
Qualificacions
ESRB

Més informació
Lloc webnightdivestudios.com… Modifica el valor a Wikidata
MobyGamesturok-dinosaur-hunter Modifica el valor a Wikidata
Steam405820 Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: Turok (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

Turok: Dinosaur Hunter és un videojoc d'acció en primera persona publicat per la Nintendo 64 i més tard per a Microsoft Windows.[1] fou publicat el 1997, i es basa en una sèrie de còmics sota el mateix nom.[2] És el primer videojoc de la saga de Turok.

A Turok: Dinosaur Hunter, el jugador control un Tal' Set, un amerindi nord-americà, anomenat "Turok". Ell ha d'aturar un dimoni ciborg, anomenat "The Campaigner", conquerir el Món Perdut i possiblement tot l'univers. La crítica del Dinosaur Hunter va ser generalment positiva, amb un resultat del 87% al Game Rankings[3] , i la revista de videojocs Edge que diu que és "segon en cap."[4]

Jugabilitat[modifica]

Vista d'una jungla engolida per la boira; un dinosaure escalat surt de la foscor cap al jugador, l'arma del qual (una escopeta) és visible a la cantonada de la pantalla. Al voltant de la vora del marc hi ha icones bidimensionals que transmeten informació del joc.
El joc conté diversos elements per saltar, com per exemple aquests pilars. Un dinosaure ataca el personatge del jugador, que maneja una escopeta. La boira a distància limita la visibilitat a un petit radi al voltant del jugador.

Com en els videojocs d'acció en primera persona, el jugador al Turok: Dinosaur Hunter està armat amb un bast inventari d'armes per fer front a diferents enemics, com soldats, natius guerrers, dinosaures, i molts insectes. Cada nivell claus que han de trobar en ordre per accedir al següent món, a través d'una indret interdimensional. El videojoc conté un gran nombre d'elements d'aventures i plataformes, amb molts tipus de murs, penya-segats, i coves subterrànies per explorar. A més d'obtenir munició, el jugador pot obtenir vides extra col·leccionant runes flotants, esparcits pels nivells. Per últim, cal dir que el jugador pot obtenir peces de Chronoscepter, l'arma més potent, per ser usada a l'escena final contra l'enemic final.

Com a armes es disposa de ganivet de caça, tek bow, pistola, escopeta, escopeta automàtica, rifle d'assalt, minigun, rifle franctirador, llançador de granades, pistola extraterrestre, llança-míssils, accelerador de partícules, canó de fusió i chronosceptor.

Argument[modifica]

El videojoc s'ubica en un hipotètic Món Perdut, un món primitiu inhabitet per dinosaures i altres criatures. D'acord amb el manual d'instruccions, en Turok és un guerrer del temps que acaba de posar els peus al Món Perdut. En Campaigner està intentant aconseguir l'arma Chronoscepter, i planeja eliminar les barreres que separen les etapes del temps i les lleis de l'univers. En Turok llavors promet trobar el Chronoscepter ell mateix, i acabar el mal. Després de batallar a través de diferents zones del Món Perdut, fins i tot catacumbes, un poble d'arbres, una ciutat en ruïnes, i grans enemics com el Tyrannosaurus cibernètic, en Turok acaba en la fortalesa de The Campaigner, on s'enfronta en un simple combat.

Un apunt interessant sobre l'argument del videojoc és que no hi ha cap diàleg en tot el videojoc excepte en el manual d'instruccions sobre el que s'ha de fer, trobar les claus per obrir les diferents àrees després d'una minuciosa escena animada.[5]

Desenvolupament[modifica]

La producció del Dinosaur Hunter va començar el 1995, i es veu clarament que el còmic no és igual que el videojoc, ja que els desenvolupadors, Iguana Entertainment, van fer que hi hagués més acció.[6] Es va pensar al principi de podeer fer una perspectiva en tercera persona, semblant al Super Mario 64 i Tomb Raider, però es va decidir que la càmera pogués veure només el Món Perdut. El productor i el dissenyador del videojoc, David Dienstbier va dir que la Nintendo 64 tenia més possibilitats de processament de dades que els ordinadors personals que hi havia disponibles en aquella època, i per tant, es va fer després una versió per a Windows.

En un principi estava pensat per a ser publicat per l'estiu de 1996, el videojoc no es va llançar fins al 1997 per donar més qualitat al videojoc, d'acord amb Nintendo, que deien que "s'ha de donar més qualitat a la jugabilitat."[7] Després que es va poder comprar el videojoc, Acclaim va anunciar una continuació, anomenat Turok: Dinosaur Hunter 2, que va ser publicat després en el mateix any.[8]

Crítica[modifica]

Les vendes a tot al món del Dinosaur Hunter van sobrepassar els 60 milions de dòlars fins a finals de juny de 1997.[9] El videojoc va estar en al capdavant en el rànquing de vendes durant set semanes consecutivament.

El Turok: Dinosaur Hunter va tenir una bona crítica durant la seva vida comercial, obtenint un 85 de 100 al Metacritic, o "Generalment favorable".[10] En Doug Perry, de la web de IGN va posar-li un 8.6 de 10. Deia que el videojoc "està a les espatlles de tots els videojoc Doom", i sobre la jugabilitat va descriure "El Doom' mai vist".[11] El GameSpot va descriure, el joc "simula la caça en un safari" com també a la IGN, que deia que "més que un clon del Doom."[12]

La boira en el videojoc s'utilitzava per donar un toc més de qualitat. Al GameSpot es deia, "els enemics lluiten com en la moda Star Trek", però la boira "és un gran efecte", ja que els enemics poden aparèixer desprevinguts. Tanmateix, la IGN va comentar que el jugador no pot veure a gran distància i necessita el minimapa per veure-hi, ja que és un punt desfavorable sobre l'efecte de boira. Edge va expressar que Iguana usava "molts efectes inimaginables" quan creava els entorns, i va posar-li un 9 de 10 com a puntuació. Edge també va dir que amb el Turok es va contradir sobre Nintendo, ja que era aquesta empresa qui tenia el monopoli sobre els videojocs de consola.

Referències[modifica]

  1. «Turok: Dinosaur Hunter». IGN.
  2. Iguana Entertainment. Turok: Dinosaur Hunter Instruction Booklet (en anglès), 1997, p. 3, 4, 19, 17, 18, 14, 4. 
  3. «Turok: Dinosaur Hunter Reviews». Game Rankings. [Consulta: 30 octubre 2006].
  4. Edge. Turok: Dinosaur Hunter (en anglès). Future Publishing, 1997, p. 76-78. 
  5. Localitzar les ruïnes. Utilitzar les claus per obrir els portals. (Turok: Dinosaur Hunter)
  6. IGN Staff. «Interview with the Creator of Turok». IGN, 1997.
  7. IGN Staff. «Turok Delayed Until January». IGN, 1996. [Consulta: 3 novembre 2006].
  8. IGN Staff. «Turok 2 Confirmed for 1997». IGN, 1997. [Consulta: 3 novembre 2006].
  9. «Acclaim Entertainment And Golden Books Family Entertainment Announce Licensing Agreement With Playmates Toys Inc. To Produce Turok Toys». Business Wire, 1997. Arxivat de l'original el 2007-10-16. [Consulta: 18 desembre 2006].
  10. «Turok: Dinosaur Hunter (n64: 1997): Reviews». Metacritic. Arxivat de l'original el 2007-09-29. [Consulta: 18 desembre 2006].
  11. Doug Perry. «Turok: Dinosaur Hunter Review». IGN, 1997. [Consulta: 10 novembre 2007].
  12. Jeff Gerstmann. «Turok: Dinosaur Hunter for Nintendo 64 Review». GameSpot, 1997. [Consulta: 30 octubre 2006].

Enllaços externs[modifica]