Ulfat Haider

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaUlfat Haider
Biografia
Naixement1970 Modifica el valor a Wikidata (53/54 anys)
Activitat
Esportvoleibol Modifica el valor a Wikidata

Ulfat Haider (en hebreu: חידר אולפתm, en àrab:ﺣﯾدر أﻟﻔت) va néixer a Haifa, Israel, el 1970. És una jugadora de voleibol arabo-israeliana descendent dels anomenats palestins del 48, que són aquells que no van participar en l'èxode durant la Nakba. L'esportista també és activista sociopolítica de la ciutat de Haifa, a més de ser la primera persona àrab a travessar el Pol Sud a peu en 100 dies.

Biografia[modifica]

Ulfat Haider va néixer el 1970 al si d'una família musulmana a la ciutat de Haifa. Als 13 anys va començar a practicar el voleibol i més tard va ser jugadora a la selecció femenina de voleibol d'Israel.

Va acabar el seu primer títol en educació física el 1987 i es va graduar en Educació Física, Geografia i Estudis de la Terra d'Israel a la Universitat de Haifa. Així mateix, es va distingir per les seves activitats socials a la societat arabo-jueva a Israel, per la seva gestió de nombrosos programes al centre educatiu judeo-àrab Beit Al-Karma (en àrab: اﻟﻛرﻣﺔ ﺑﯾت) a Haifa i per la seva participació en moltes associacions que contribueixen i propulsen la igualtat en societats multiculturals, especialment entre àrabs i jueus.

Ulfat assegura que la naturalesa va crear tots els éssers humans com a iguals, independentment del gènere, el color de la pell, la religió i altres.

Dates importants[modifica]

2000

L’any 2000, Ulfat Haider va ser mentora qualificada en l'organització mundial Outward Bound [1] (OBUSA, en les sigles en anglès), que opera a trenta països de tot el món. Aquesta organització desenvolupa el lideratge mitjançant activitats a la natura. Això per tal de construir un futur amb una millor convivència entre diferents comunitats.


2003

El 2003, es va unir a l'organització Breaking The Ice [2], al costat de l'escalador israelià Doron Erel, que va ser capaç d'escalar els Set Cims dels set continents del món. Aquesta organització ofereix reptes a favor del desenvolupament de la pau i la convivència a través d'expedicions i esports específics basats en desafiaments presents a la natura.

2004

El 2004, va ser delegada d'una missió de pau a l'Antàrtida juntament amb quatre dones israelianes més i quatre palestines, en la qual van escalar una muntanya a l'Antàrtida a la qual van batejar amb el nom "Muntanya de l'Amistat Israeliana-Palestina".


2012

El 2012, es va presentar com a representant del continent asiàtic, juntament amb sis dones més de la resta de continents, per a un viatge de 100 dies, on van creuar el Pol Sud a l'Antàrtida per tal de donar visibilitat i conscienciar sobre la importància de l'aigua potable i de l'aigua de forma general al món.


2014

El 2014, es va unir a l'associació Dones Treballen per la Pau, que va ser fundada aquest mateix any.

Estudis superiors[modifica]

Haider va obtenir el primer títol en educació física el 1987 i un segon títol en sociologia a la Universitat Bar-Ilan el 1995.

Ulfat Haider dedica la seva vida a animar totes les dones del seu país i del món a sortir dels circuits tradicionals primitius i animar-les a enfrontar-se a desafiaments per mitjà de la feina, la laboriositat i la fatiga, per assolir l'èxit.

Referències[modifica]